Godsdienst

Dit onderwerp bevat 201 reacties, heeft 42 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Pike 1 jaar, 1 maand geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 202)
 • Auteur
  Berichten
 • #3431

  Micave
  Bijdrager

  Puur uit nieuwsgierigheid ben ik benieuwd naar de religieuze overtuigingen van iedereen hier. Zo nu en dan lees je wel een keer iets maar nooit een duidelijk verhaal omdat het onderwerp dan iets anders is.

   

  Daarom mijn vraag.

   

  Zelf ben ik Christelijk opgevoed maar heb er nu weinig mee maar ik ben wel jaloers op al die mensen die heilig geloven in iets en daarin hun roeping hebben gevonden en hun antwoorden.

   

  #77840

  ruud
  Bijdrager

  Hoi Micave,

  Ik heb dingen omarmd als: dat ik hier ben om te groeien, wat dat ook moge zijn.

  Waarin ik of mijn wezen wil groeien vanuit welke bron ik me wil verbinden en wat voor mij daarbij van waarde is: dat is iets persoonlijks van mij en bij iedereen van zichzelf om uit te vinden.

  De mens is van zichzelf goed van binnen wat mij betreft, naast dat de mens ook zwakheden heeft.

  Beide kanten van de mens worden hier op aarde ultiem uitgedaagd op dit moment, of was het altijd al zo?

  Volgens mij moet jezus iemand zijn geweest die veel goeds in mensen heeft kunnen losmaken.

  Dat betekent dan dus dat dat goede er al zat, anders kon die het niet in hen losmaken en anders kon hij niet zoveel mensen beroeren.

  Wat er daarna is gebeurd met zijn gedachtengoed: hoezeer zijn intenties daarna vervormd kunnen zijn in de bijbel of wat kerken gedaan hebben onder het mom van zijn gedachtengoed: dat heb ik leren scheiden voor het een kind met het badwater weggooi verhaal zou gaan worden.

  Voor mij heeft geloof ook te maken met waarheid en waarheid is voor mij liefde.

  Hoe meer ik als mens in waarheid leef met mijn wezen, hoe dichter ik bij mijn medemens kan komen te staan, wat voor mij een groot goed is, ook al lukt het niet altijd even goed.

  Ik ben katholiek opgevoed. Het geloof wordt je door de strot geduwd, maar het is misschien minder erg met geloof dan vaccinaties qua dat je er meestal op jonge leeftijd niets over te zeggen hebt: dat hangt van je ouders af. Ik geloof in elk geval in de beste intenties van mijn ouders bij de manier zoals ze me het geloof hebben overgebracht. Nu is het aan mij voor de rest van mijn leven om eruit te halen wat voor mij echt van waarde is. Dat is nog best een harde kluif!

  #77841

  charade
  Lid

  Groeien gaat automatisch. Door een bijdrage te leveren krijg je iedere dag meer inzichten en groei je. Mijn bijdrage leveren is mijn doel in dit leven en dat probeer ik zo goed mogelijk te doen. Geloven is denk ik altijd goed om de juiste keuze te kunnen maken. Ik ga 1 keer in de week naar de kerk en zie het ook als een soort meditatie. Welk geloof je hebt maakt denk ik niet uit. Geloven doet iedereen onbwust maar naar mijn idee zou het beter zijn als er meer mensen bezig zouden zijn met een geloof.

  #77842

  Ufo
  Bijdrager

  Wat ik me afvraag…; zou je niet eerst in jezelf moeten kunnen geloven, voordat je in iets of iemand anders gaat geloven??

  #77843

  robinAlexander
  Bijdrager

  ik ben een atheist, zoals Atatürk dat ook zij.

  (Een atheïst ontkent het bestaan van goden, maar gaat er niet noodzakelijk van uit dat er ‘niets’ is tussen hemel en aarde)

  geloof is verspreid door middel van oorlog en onderdrukking

  Ga jij vandaag de dag naar het Amazonewoud in Brazilie en ontmoet een inheemse stam die niet in contact staan met de buitenwereld zal je daar geen Koraan of Bijbel zien bij die mensen

  Een mooier voorbeeld kan ik niet geven.

  De inheemse indiane zijn daarnaast super gezond en tevreden met hun leven

  nee ik ben me de laatste tijd aan het verdiepen in het vaticaan en wat ik lees gaat steeds meer richting het duivelse

  ik heb een boek gekregen van een oom van mij dat 200jaar terug geschreven is door een priester die na 40 jaar uit het vaticaan stapde als priester en een boekje open deed over het duivelse/crimineelste staat ter wereld het Vaticaan

  het is gewoon eng.

  maar ik vind wat er in het algemeen in de bijbel geschreven staat zeer goed

  maar ik denk dat het gewoon misleidend is

  #77844

  ruud
  Bijdrager

  hoi Ufo: wat je zegt doet me denken aan deze tekst: http://www.brammoerland.com/teksten/egoschaduwzelf.html : het is wat theoretisch, maar het is ongeveer zoals ik interpreteer wat jij zegt. Het gaat er dan om: wie ben je echt? Het kan erg lastig zijn om te komen bij delen van jezelf die je van jongs af aan al hebt moeten ontkennen om je aan te passen aan de verwachtingen van je omgeving. Vaak zijn de eigenschappen waar je je bij anderen bijzonder aan irriteert of die je uitermate aantrekkelijk vindt aan anderen onderdeel van je ware zelf die je eigenlijk wil ontdekken, maar hebt moeten wegstoppen van je omgeving en ook van jezelf.

  #77845

  Webmaster
  Bijdrager
  Quote:
  geloof is verspreid door middel van oorlog en onderdrukking

  Ga jij vandaag de dag naar het Amazonewoud in Brazilie en ontmoet een inheemse stam die niet in contact staan met de buitenwereld zal je daar geen Koraan of Bijbel zien bij die mensen

  Een mooier voorbeeld kan ik niet geven.

  Je maakt een ernstige denkfout, die ik bij deze graag wil corrigeren. Waar jij het over hebt is georganiseerde religie aan de hand van een boek. Dit wordt als politiek onderdrukkingsmechanisme ingezet en heeft in werkelijkheid weinig tot niets met religie te maken. Natuurvolkeren waren echter diep spiritueel. Hier een mooi citaat uit het boek van Price:

  Quote:
  De cultuur en de beschaving van de blanke zijn materieel van aard. Zijn maatstaf voor succes is: “Hoeveel eigendom heb ik voor mezelf vergaard?”

  De cultuur van de roodhuid is spiritueel van aard. Zijn maatstaf voor succes is: “In hoeverre ben ik dienstbaar geweest voor mijn volk?”

  De beschaving van de blanke is een mislukt experiment. Zij valt zichtbaar om ons heen uiteen. Zij heeft op alle fronten gefaald. Wie afgaat op resultaten, kan deze stelling onmogelijk weerspreken.

  Spiritualiteit is zo oud als de mensheid zelf. De denkfout die je maakt is door je af te keren van georganiseerde religie dan ook meteen alle vormen van spiritualiteit af te wijzen. Wie zich verbindt met de schepping – en dat doe je automatisch als je je op deze manier met voeding bezighoudt – moet erkennen dat er ook een schepper is, of je deze nu een macht, kracht, energie, frequentie, trilling, intelligentie of wat dan ook noemt. Al dit moois en goeds kan nl. niet door toeval tot stand zijn gekomen, zoals de darwinisten ons willen wijsmaken. Dit hebben we al van het begin af aan geweten.

  Laat je niet despiritualiseren! Dit is een van de doelen van de elite, die niets liever wil dan dat we allemaal niet-gelovende atheisten of agnosten worden. RobinAlexander, ik heb je al eerder hierop proberen te wijzen hier:

  Quote:
  Despiritualisering en demythologisering van de mensheid

  Mike

  #77846

  robinAlexander
  Bijdrager

  Mike zo bedoel ik het ook niet ik geloof zeker in Spiritualiteit en dat er meer is..

  (had ik er bij moeten vermelden in mijn vorigen bericht)

  en wat jij nu schrijft zo zie ik het ook.

  #77847

  Webmaster
  Bijdrager

  Dan ben je geen atheist en moet je jezelf ook niet als zodanig beschouwen…

  Mike

  #77848

  zotteke
  Lid

  Ik ben agnost.

  #77849

  robinAlexander
  Bijdrager

  Een boeddhist is toch zeker heel spiritueel, maar gelooft niet in een god

  #77850

  Webmaster
  Bijdrager

  Er is een heel gave aflevering van South Park waarin het politiek correcte agnosticisme op de hak wordt genomen:

  https://www.fatsforum.nl/topic/iklustvet#post-35035

  Mike

  #77851

  robinAlexander
  Bijdrager

  Die ken ik ja.

  #77852

  Anoniem

  Ik geloof dat de gnosten een prachtige leer hadden, voor zover we dat nog kennen. De materiële wereld is één grote illusie. Hypatia (Alexandrie, 4e eeuw) was gnostisch. De Middeleeuwse katharen in Zuid-Frankrijk ook. En we kennen het van Plato’s grot. Bram Moerland heeft een site aan het wereldbeeld gewijd. En ik heb zelf geprobeerd het gnostische scheppingsverhaal proberen te verbeelden.

  #77853

  mijnlijf
  Bijdrager

  Ik geloof in God (JHWH) en in zijn zoon Jezus Christus .

  Ik ben geheel afkerig van alles wat politiek is .

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 202)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.