gevoel alsof je opgegeten wordt.

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid gevoel alsof je opgegeten wordt.

Dit onderwerp bevat 35 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  charade 3 jaren, 9 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 36)
 • Auteur
  Berichten
 • #5272

  charade
  Lid

  Van de hypoglykemie heb ik steeds minder last maar toch blijf ik iets raars hebben dat altijd op het zelfde moment komt namelijk rond 12uur in de middag. Het is een gevoel als of ik opgegeten wordt en het zit net boven mij navel. Als ik op dat moment voel dat het er is raakt mijn lichaam in paniek als ik door ga waar ik mee bezig was. Ik krijg dan hartkloppingen en ga zwaar ademen en voel gewoon mijn energie weg zakken binnen 15 minuten. Ik kan er vervolgens uren van vermoeid door raken en geestelijk in een dip belanden. Uitademen gaat op zo’n moment niet normaal en ik zie dat me buik zich intrekt.

  Maar als ik ga zitten, of liggen en ik stuur mijn aandacht er heen dan kan het rare gevoel binnen 5 minuten verdwijnen en het voelt dan als of er niks gebeurt is.

  Heeft dit nu met maagzuur te maken, of met een of ander vervelende bacterie die altijd op het zelfde moment terug komt? Gelukkig kan ik door een vorm van meditatie het nare gevoel weg krijgen.

  #101015

  Anoniem

  De plek die je aangeeft is de solar plexis.

  http://www.marjanka.nl/Energie/ch-3.html

  Volgens mij heeft het in dit geval niet te maken met maagzuur of bacteriën maar iets anders.

  Wat precies weet ik helaas niet. Kijk maar eens op de link of google op solar plexis.

  #101016

  charade
  Lid

  Bedankt, ik ga me er eens in verdiepen. De kleur die ze aangeven is geel, laat ik daar nu net een hekel aan hebben (haha). Die plek is precies waar het rare knagende gevoel begint.

  Ik vind het een uitdaging om dat gevoel tegen te werken maar ik moet me er iedere aanblijven herinneren dat ik het kan overwinnen en dat kan ik. Alleen soms is het lastig als ik bijvoorbeeld in een drukke ruimte ben, ik moet me dan even in me zelf keren, waardoor ik de omgeving even laat voor wat het is.

  Ik blijf het vaag vinden dat ik dit maar één keer per dag krijg. Als het weg is dan ben ik er zeker van dat het niet terug komt.

  #101017

  Brian
  Bijdrager

  Ik denk dat je uit een probleem een ander probleem maakt, om precies te zijn hyperventilatie. Ik had op een gegeven moment in mijn leven vaak als ik een extracystole voelde plus stress angst de gedachte dat ik een hart aanval zou krijgen en zou overlijden. dat leidde tot hyperventilatie (paniek)aanvallen. Zoek het maar op, de symptomen zijn nagenoeg gelijk en zou van wat je vertelt hebt kunnen concluderen dat het geen verband houd met wat je in je buik(maag problemen?) voelt, maar dat je angst een hyperventilatie aanval uitlokt. Heb je grote angst betreffende je gezondheid? stress(adrenaline), stimulanten(koffie enz), alcohol etc kan het uitlokken. Je gaat er op een goeie manier mee om door jezelf te kalmeren en je ademhaling(meditatie) te controleren.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Hyperventilatie

  Daar staat alles beter uitgelegd en zal je wat wijzer uit kunnen worden. Ik weet niet of ik gelijk heb maar denk het wel. Hopelijk heb je er wat aan!

  Brian

  #101018

  charade
  Lid

  Ik zat ook te denken aan hyperventilatie. Misschien dat me lichaam plots uit het niets stres krijgt. Ik probeer daarom zo veel mogelijk te doen om te checken waar me lichaam nu van in de stress schiet. Ik schoot wel eens in de stres als ik het gevoel had dat ik me zelf moest verdedigen, maar nu laat ik die gedachten weg. Ik hoef me niet te verdedigen als iemand mij wat vraagt. Maar goed als je je niet goed voelt en wit weg trekt dan vragen mensen altijd wat er is en op die momenten wordt het vaak erger, omdat ik dan niet helder kan nadenken wat ik eigenlijk wel wil.

  Ik merk verder dat ik moeilijk en niet volledig adem door mijn linker neusgat. Het lijkt net of de lucht blijft hangen boven in de neusholte. Nu heb ik eens mijn neus gestoten maar weet niet of dat voor een scheve neusholte kan zorgen. Bij de huisarts zou ik daarvoor een antibioticakuur moeten nemen en dat neem ik dus niet.

  Op zich is mijn neus gat wel vrij maar ik adem als ik mijn andere neusgat dicht houd dan niet via mijn buik. Ook ruik ik met mijn linker neusgat bijna niets.

  #101019

  Anoniem

  Ja hyperventilatie, lijkt mij ook.

  Als je dat gevoel eenmaal voelt in je solar plexus ben je dan al aan het hyperventileren of ga je dat als gevolg daarvan doen?

  #101020

  Webmaster
  Bijdrager

  Het orgaan dat in verband staat met de solar plexis is de alvleesklier. Behalve de hyperventilatie is er daar ook iets mee aan de hand?

  Mike

  #101021

  charade
  Lid

  Ik ben eens door een apparaatje gemeten, waar ik de naam niet meet van weet, maar dat apparaat begon te piepen bij mijn alvleesklier. Door bijna geen koolhydraten te eten kan ik weer normaal de dingen doen die ik wil doen en zo laat ik de alvleesklier rusten.

  Ik weet niet of het ook daadwerkelijk aan de alvleesklier ligt maar hypoglykemie lijkt me toch een verstoring te zijn.

  wat ik merk is dat ik op dat moment niet helder kan denken en tegelijkertijd dat gevoel in de maag krijg. Ik lijk wel duizelig te worden. Als ik bijvoorbeeld een rondje draai op een stoel dan word ik heel snel draaierig.

  Het rare gevoel blokkeert mijn ademhaling. Ik probeer dan heel rustig uit te ademen en mijn buik te ontspannen maar daar moet ik dan moeite voor doen. Me buik trekt bij het uitademen helemaal samen en je ziet dan ook van die horizontale strepen.

  Het voelt echt als een blokkade. Normaal kan ik mijn energie door mijn lichaam sturen maar dan gaat het totaal niet, omdat ik dan niet volledig kan uitademen.

  Ik blijf op dat moment helder in mijn geest en richt mijn geest op daar waar de irritatie zit. Als ik dat niet doe dan raak ik eigenlijk helemaal van de wereld. Ik accepteer het en richt me energie er op en het gaat langzaam weg.

  Ik ga nu door het leven met de handrem er op. Gelukkig kan ik het onder controle krijgen dan kan ik in ieder geval weer van huis en dingen doen.

  #101022

  charade
  Lid

  ….

  #101023

  Brian
  Bijdrager

  Ik leef met je mee!

  Ik stond een keer in de supermarkt en voelde al me energie weg trekken, paniek en benauwd. Ik dacht ik ga dood! Om dan te bedenken dat ik het zelf opriep was een vreemde bewustwording. Je geest heeft meer invloed op je dan je denkt! Het niet helder kunnen denken is je brein in paniek stand. Je bent dan in de fight/flight mode en niet in staat tot dieper rationeel denken! Je er bewust van worden dat je hyperventileert en je zelf de aanstichter bent kan helpen(stopte het bij mij vrijwel altijd meteen!), want ben je de aanstichter ben je ook de gene die het ongedaan kan maken! Mag ik een persoonlijke vraag stellen; waar maak je je nou oprecht druk om? Een lichamelijke klacht(extracystole in mijn geval) kan het uitlokken, maar het blijft een probleem van je emotionele wezen!

  Brian

  #101024

  charade
  Lid

  Ik maak me nergens druk om, omdat ik nu de rust in me lichaam gevonden heb. Ik was ooit een rustige vriendelijke jongen en vanuit dat geloof heb ik mijn basis terug gevonden.

  Ik merkte het pas echt op toen ik stage ging lopen bij een bedrijf en besefte me dat ik me niet de hele dag kon concentreren. Bijvoorbeeld in de pauze werd ik heel nerveus en ik wilde alleen maar vluchten voor dat rare gevoel. maar ik weet dat ik als kind nooit nerveus was. Die klachten van even zwak worden heb ik al heel wat jaren maar omdat niemand me wilde geloven deed ik net of er niks aan de hand was en dat is natuurlijk dom als je de signalen van je eigen lichaam gaat negeren.

  Ik heb ook pfeifer gehad volgend de huisarts.

  Ik wil laten onderzoeken of er iets in mijn neusholte scheef staat maar ook hier maak ik me niet druk om. Als het scheef zou staan dan twijfel ik of ik het zou laten opereren, omdat het bij sommige mensen ook helemaal geen resultaat geeft.

  #101025

  Brian
  Bijdrager

  Wat voor voeding at je dan ten tijde van die stage? En weet je waar je dan precies nerveus van werd?

  Brian

  #101026

  charade
  Lid

  Ik at brood zoals de meeste mensen. Ik werd plots nerveus als ik wat wilde vertellen, omdat ik niet goed meer kon nadenken en mijn denkniveau zakt met 50%. Ook op school ging het goed maar als ik bijvoorbeeld een presentatie had in de middag dan ging dat slecht.

  Bijvoorbeeld om 15:00 voelde ik me scherper dus dan vergeet je dat zwakke moment weer. Ik had het niet in de gaten dat ik me zwakker voelde op bepaalde tijden.

  Ik had me van alles wijs gemaakt. Ik kon niet tegen vel licht, of had te lang uitgeslapen.

  Ik heb het dus rond 12:00. Ik deed aan hardlopen en dat ging prima maar als ik eens in de middag ging hardlopen dan ging dat totaal niet maar s’avonds ging het weer moeiteloos.

  Ik heb ook eens gehad dat ik in de stad liep en ik wilde pinnen maar wist gewoon mijn pincode niet meer en voelde me slecht. Ik ging weg en een uur later dacht ik waar heb ik nu eigenlijk last van gehad.

  #101027

  Brian
  Bijdrager

  Hmm, lastig. Dingen die bij me opkomen zijn misschien een magnesium tekort? Bloedsuikerschommelingen? Veel mensen hebben last van de “na-middag dip”, die allemaal niet aan wapf doen namelijk, die waarschijnlijk dan een suikercrash hebben van de middagmaaltijd, of door stress een mineralen tekort krijgen.

  Hopelijk kan iemand anders je meer duidelijkheid geven.

  Brian

  #101028

  charade
  Lid

  Ik moet wel zeggen dat ik me een tijdje me anders gedroeg als dat ik van nature ben. Ik luisterde dus naar maatschappelijke onzin.

  Op de basis school lieten de leraren mij met rust en ik kon gewoon me eigen gang gaan. Op het mbo was het vaak eenrichtingsverkeer en als je anders denkt dan hoor je er niet bij, of ben je raar. Misschien dat ik me te veel aanpaste waardoor ik nu rond loop met een verstoring/ziekte.

  Als iets bijvoorbeeld bij iemand niet lukte dan zag ik mensen vaak boos werden. Ik vond dat als kind altijd raar. Totdat ik zelf ging werken en iets lukte niet en ik werd boos.

  Ik dacht dit klopt niet, want zo wilde ik niet worden. De frustratie en dus emoties ontstonden dus eigenlijk door papegaaien gedrag en door hersenspoeling/brainwash.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 36)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.