Gebruiksaanwijzing voor nieuwe leden

Forum Forums Gebruiksaanwijzing voor nieuwe leden Gebruiksaanwijzing voor nieuwe leden

Dit onderwerp bevat 14 reacties, heeft 10 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Poekie 1 week, 3 dagen geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
 • Auteur
  Berichten
 • #3809

  DenniS
  Bijdrager

  Allereerst welkom op dit forum! Deze gebruiksaanwijzing kan de beginnende gebruiker helpen om wegwijs te worden met de functies van het forum.

  Voorstellen

  Ben je nieuw hier, dan kan je er voor kiezen om jezelf voor te stellen aan de andere forumleden en de vele anonieme meelezers, momenteel maar liefst 7000 individuele bezoekers per dag! Veel leden gebruiken een schuilnaam om een stukje anonimiteit te behouden.

  Klik rechts op de pagina op het forum ‘stel jezelf even voor’. Scroll naar beneden en daar kun je dan in de onderwerp regel een tekst tikken, het is handig als je je eigen (schuil)naam in de titel vermeld, bijvoorbeeld: “…[je naam]… stelt zich voor” of “Even voorstellen: …[je naam]…”

  In het grote vak kun je dan je voorstel tekst intikken. Je kunt bijvoorbeeld iets over jezelf schrijven zoals je interesses, je hobby’s, je leefsituatie, je voedingspatroon en iets over je gezondheidssituatie en/of gezondheidsklachten. Je kunt dan al meteen vragen stellen waar wij als forumleden je bij kunnen helpen. Ook is het leuk als je schrijft hoe je bij dit forum terecht bent gekomen.

  Het forum bestaat sinds juli 2011 en er zijn al vele onderwerpen en berichten geplaatst die ondergebracht zijn in vele duizenden topics. We willen het forum enigszins overzichtelijk houden en de berichten van leden zo veel mogelijk onderwerp-bij-onderwerp houden. Binnen het onderwerp hoef je niet perse on-topic te blijven, maar steeds opnieuw topics beginnen over onderwerpen die we al bespreken is niet handig. Om te checken of er al een onderwerp is over iets waarover je een bericht wilt posten kan je de zoekfunctie gebruiken.

  De zoekfunctie gebruiken

  Als je iets wilt zoeken kan je twee dingen doen. Je kunt gewoon rechtsboven in het witte vakje typen wat je zoekt en dan op “Zoeken »” klikken. Je krijgt dan een pagina met topics waarin dit woord/deze woorden voorkomt/voorkomen. Je kunt ook via Google zoeken, meestal vind je dan ook snel wat je zoekt. Tik in de zoekregel je zoekwoord + westonprice.nl en je krijgt de desbetreffende topics.

  Open niet zomaar een nieuw topic over een onderwerp dat al ergens staat, dat maakt het forum onoverzichtelijk.

  Zoek even via Google op bovenstaande wijze of er al een topic is over het onderwerp dat je naar voren wilt brengen..

  Teksten accentueren

  BIUS

  Je kunt stukken tekst in je bericht vet, cursief, onderstreept of doorstreept weergeven. Dit kan je op twee manieren doen. Ik gebruik enkel vetgedrukte tekst als voorbeeld, want de andere functies werken op dezelfde manier.

  Voordat je je vette stuk tekst wilt schrijven klik je op B. Er komt dan te staan [ b ] en het B-vakje verandert in /B. Dan typ je wat je vet wilt hebben en druk je nogmaals op dit vakje /B. Als je goed oplet zie je dat dit vakje weer een B wordt en in het bericht staat nu [ /b ]. De tweede mogelijkheid is dat je een tekst selecteert met je muis door je linker muisknop ingedrukt te houden en over een stukje tekst te slepen. Als je het woord in het grijze blok hebt staan laat je de muisknop los en klik je op B. De codes [ b ] en [ /b ] verschijnen dan aan beide kanten van de tekst.

  Quote:
  “quote”

  De quote-functie wordt veel gebruikt om stukjes tekst te citeren uit een andere post, topic of website. Je kunt deze functie op dezelfde twee manieren gebruiken als hierboven is beschreven. Er komt dan dus [ quote ] voor en [ /quote ] na de geselecteerde tekst te staan.

  URL – een link maken naar een website

  Een URL (Uniform Resource Locator) is een internetadres van een webpagina. Je kunt deze functie gebruiken om een hyperlink in je bericht te plaatsen. Een hyperlink is een verwijzing naar een andere site of pagina op het internet. Je ziet dan niet de website staan (bijvoorbeeld http://www.westonprice.nl) maar een woord waar je op kan klikken. Dit kan helpen om je bericht gemakkelijk leesbaar te houden. De URL-functie kan je ook op twee manieren gebruiken. Je selecteert een stukje tekst door er een blok van te maken en klikt dan op het URL-vakje. Je kunt dan je webpagina invoeren en de geselecteerde tekst zal dan wanneer je je bericht hebt geplaatst groen kleuren, zodat we het kunnen herkennen als een hyperlink. Wat ook kan is dat je eerst op het URL-vakje drukt en dan de website intypt waar het woord naar moet gaan verwijzen. Daarna kan je dan ook het woord intypen dan groen moet gaan kleuren. Het is handig om een hyperlink tevens te onderstrepen zoals op internet gebruikelijk is. Op deze site gaat dit niet automatisch, maar dien je dit apart te doen. Dit helpt om een hyperlink sneller op te merken in een groot stuk tekst.

  Posten

  Als je een bericht post heb je nog 5 minuten de tijd om deze nog te wijzigen. Dit kan je doen door op  “BEWERKEN” te drukken, boven aan je post. Na 5 minuten is wijzigen alleen nog mogelijk door de moderator en die wil best wel een keer helpen, maar zit er natuurlijk niet op te wachten om voortdurend de teksten aan te moeten passen.

  Een directe link maken naar een bepaalde post in een pagina/topic

  Nog een handig weetje is het hekje “#/nummer”. Boven aan iedere post staat een “#” gevolgd door een nummer. Als je op dit nummer klikt komt in de adresbalk hetzelfde nummer te staan aan het einde van de URL, bijvoorbeeld:

  https://www.fatsforum.nl/topic/waarom-eet-je-biologisch-2/

  Als je nu een bepaalde post uit dit topic in een andere post wilt vermelden klik je op het hekje/nummer en je plakt het in een andere post. Nu is er een directe link naar die post:

  https://www.fatsforum.nl/topic/waarom-eet-je-biologisch-2/#post-43741

  ul – ol – li – code wordt op dit forum niet gebruikt.

  Smilies 🙂 😀 😉 8) :mrgreen:

  Voor een ingetikte smiley moet altijd een spatie staan. Er komt eerst een spatie en dan de smiley. Na de smiley moet of een enter komen of een spatie. Je kunt een smiley niet tussen haakjes zetten, want dan krijg je dit te zien (:)). Wat wel kan is dit ( 🙂 ), met een spatie ervoor en erna dus. Tussen twee smilies hoeft maar één spatie te staan.

  F5

  Op de pagina zelf worden er soms berichten gepost terwijl je zelf ook bezig bent. De meest recente berichten komen altijd bovenaan te staan. Als je je bericht geplaatst hebt kun je daarna op F5 drukken, dan wordt de pagina hernieuwt en kun je zien wat er als laatste gepost is.
  Voor Apple gebruikers is dit “CMD+R”

  Voorbereidende informatie

  De leden op dit forum hebben vaak al enige voorkennis waardoor we op niveau met elkaar kunnen praten en discussiëren. Het is handig als je jezelf vooraf een eind inleest zodat je al een stuk visie van dit forum begrijpt en je eerste vragen misschien al beantwoord zijn.

  De moderator van dit forum is Mike Donkers. Hij werkt onder de naam: fatsnotbad: fat is not bad (vet is niet slecht). Hij heeft verschillende columns geschreven in het subforum

  Alleen lezen forum. Poekie assisteert Mike een beetje en helpt door nieuwe leden wegwijs te maken. Ze heeft verschillende belangrijke stukken tekst uit dit forum op een eigen website samengebundeld. Deze zijn beiden de moeite waard om eens te bekijken. Daarnaast heb ik zelf een subforum op deze website en die heet Teksten van DenniS. Daar vind je allerlei informerende teksten over voeding, gezondheid en spiritualiteit die in het straatje van dit forum passen. Ook deze tekst komt in dit subforum te staan, zodat die gemakkelijk terug te vinden is.

  Persoonlijke berichten

  Je kunt via dit forum geen persoonlijke berichten sturen naar andere leden. Wat je wel kunt doen is de moderator (Mike/fatsnotbad) een bericht sturen en vragen of hij dit door wil sturen aan een bepaald forumlid. Dit forumlid kan dan persoonlijk naar jou toe terug reageren. Je kunt de moderator mailen op: westonprice.nl (at) gmail (punt) com.

   

  #131629

  Is er ook een manier om me te abonneren op updates op het forum? Een soort RSS feed/ nieuwsbrief oid?

  #131631

  ArieBombarie83
  Bijdrager

  Goedemorgen,

  Hoe kan ik een afbeelding plaatsen?

  Gr. Arie

  #131632

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  De afbeelding opslaan als jpeg of png op je computer. Vervolgens deze uploaden via sites als imgur.com, tinypic.com of photobucket.com. De url kopieren met html-code, in je post op img klikken en deze url plakken en de post plaatsen. Voila, je hebt een afbeelding geplaatst!

  Mike

  #131634

  ArieBombarie83
  Bijdrager

  Dank u ?

  Gr. Arie

  #131637

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Heb ik een vraagje aan jou. Met welke code plaats je die thumbs up?

  Mike

  #154306

  Hherrmmann
  Bijdrager

  Ik sluit me aan bij de vraag van HolisiticConsultant: is er een mogelijkheid om updates te ontvangen?

  #154309

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Nee, dat maakt het forum te kwetsbaar voor hacks. Voor een nieuwsbrief heb ik geen tijd. Gewoon regelmatig blijven meelezen dus.

  Mike

  #167018

  anjo
  Bijdrager

  hallo ben anjo

  en geheel nieuw op deze site, ik heb mijn ogen uit gekeken van wat een info.
  Zeer boeiend, ga eerst lezen en denk een aardige kluif te hebben aan dit forum……zoveel en zo interessant.

  #198423

  Gismo
  Bijdrager

  Hallo,

  Ik ben Peter, woonachtig in België. Ik heb deze site al vroeger ontdekt en heb dan beslist van me te registreren wat nu is gebeurd.

  De site interesseert mij vooral wat betreft de onderwerpen over voeding en ook wat betreft de actualiteiten. Vele dingen trokken mijn aandacht.

  Zelf werk ik niet meer, ik word 60 jaar en heb als ontspanning veel buiten wandelen met mijn hond, wekelijks mijn beide kinderen bezoeken en als hobby vooral oude technische zaken zoals buizenradio’s herstellen.

  Vele van de zaken die ik al ruim vijf jaar volg zijn op deze site, op dit forum, weer bevestigd. Normaal registreer ik mij nooit, ik ben meer het lezer-type, maar op dit forum hangt er ook een andere sfeer (in de positieve zin). Mijn nickname is die van mijn eerste hond die is overleden in 2009. Ik hou erg veel van honden, had er altijd twee, maar in 2016 is mijn oudste gestorven van ouderdom en onlangs mijn tweede (die was er gekomen na het overlijden van Gismo. Heb negen dagen zonder hond gezeten maar heb sinds 20 december weer een goede vriend(in) van nu al acht maanden.

  Beste groeten,
  Peter

  #218598

  Dutch Engstrom
  Bijdrager

  Ik merk regelmatig dat een post niet daadwerkelijk gepost wordt.
  Probeer ik het opnieuw, dan krijg ik dit:

  Commercial Photography

  #218784

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Een aantal posts belandt om onbekende redenen in de spambox. Dat is de reden. Ik zal kijken wat ik hier aan kan doen.

  Mike

  #231726

  jeroenvz
  Bijdrager

  is het mogelijk om notificatie te ontvangen voor bepaalde onderwerpen die je volgt?

  #232939

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Ik zie nu pas jouw vraag, Jeroen. Die mogelijkheid hebben we moeten uitschakelen omdat dit een ingang was voor spambots. Sorry, het is niet anders.

  Mike

  #242943

  Poekie
  Moderator

  Ik heb de website http://www.voedingisgezondheid.nl aangepast naar een modernere versie.

  Alle linkjes op het forum naar http://www.voedingisgezondheid.nl eindigen met .html
  Als je dit .html eraf haalt werkt de link goed.

  Lia

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.