galprobleem

Tags: ,

Dit onderwerp bevat 28 reacties, heeft 8 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  fatsnotbad 2 jaren, 5 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 29)
 • Auteur
  Berichten
 • #142546

  Vosje
  Bijdrager

  Hallo allemaal,

  Een jaar geleden heb ik mij uitgebreid aan jullie voorgesteld met een lange geschiedenis van problemen met (voedsel-)allergieen, coeliakie, endometriose, eierstokcystes, schildklierproblemen en chronische darmontsteking. Sinds ruim een jaar eet ik veel verzadigde vetten, rood vlees, soep etc. Vanmorgen is via een echo vastgesteld dat ik ‘sludge’in de galblaas heb, ingedikte galvloeistof die dezelfde klachten als bij galstenen geeft, heb. Sinds 12 dagen heb ik deze klachten en kan niks eten zonder heftige misselijkheid en bovenbuikskrampen. De arts zal straks wel bellen voor een plan en aangezien ik zelf maagdarmlever-verpleegkundige ben, verwacht ik dat de galblaas eruit moet. Daar zit ik natuurlijk niet op te wachten en hoor graag wat tips, tricks en adviezen!

  Vriendelijk bedankt, Sanne

  #142550

  Lievergezond
  Bijdrager

  hoi Vosje, ken je deze rubriek? http://tinyurl.com/np5mnym
  De galblaasverwijdering is onder geen beding een oplossing: en in veel gevallen vergroot die ingreep het probleem juist.
  Ik heb ook veel bovenbuikklachten (gehad).
  Ergens las ik ook dat je een klaplong had, klopt dat?
  Ik doe ademhalingsoefeningen volgens de leer van buteyko http://tinyurl.com/ojrqkmf die ook het middenrif naar beneden drukken en als ik die lang genoeg doe dan verdwijnen mijn klachten tijdelijk.
  Je lichaam vertelt je nu dat wat het eerder allemaal aangeboden kreeg door jou dat het dat niet verwerkt krijgt: misschien moet je daar heel kritisch naar kijken nu.
  Mariadistelzaad http://tinyurl.com/p9qgdn9 (eetlepel per dag in elektrische koffiemolen gemalen door de dag heen via een warm aftreksel tot je nemen of in de yoghurt) en / of artisjok(extract) en/of koffieklysma’s http://tinyurl.com/ogtcfm3 en/of alpha liponzuur zouden je erg goed kunnen doen nu.

  #142551

  Lievergezond
  Bijdrager

  De koffieklysma is bedoeld als een leverreiniging omdat de koffie via de endeldarm via een poortader rechtstreeks naar de lever gaat. Deze methode wordt veel ingezet bij kankerpatienten door alternatieve kankerartsen met als boegbeeld de inmiddels vermoorde zeer geprezen en onderlegde Amerikaanse alternatieve kankerarts Nicholas Gonzalez die zelf ook elke ochtend een koffieklysma deed uit overtuiging. De lever maakt tot 800 procent meer glutathion aan (de leverontgiftigingsstof bij uitstek die wij zelf kunnen aanmaken) als gevolg van de koffieklysma.

  #142552

  Vosje
  Bijdrager

  ja ik heb ook klaplongen bij endometriose, daar 1 jaar lucrin-injecties voor gebruikt, dat lijkt nu rustig.
  Ben nu begonnen met de milde leverreiniging en met de voorbereidingen voor de grote lever- en galblaasreiniging. En nee, ik wil mijn galblaas helemaal niet kwijt!

  #142553

  Vosje
  Bijdrager

  bedankt voor de tips lievergezond!

  #142554

  Gerard
  Bijdrager

  Heb je voorafgaand aan de milde leverreiniging een kuurtje ongepasteuriseerde appelazijn gedaan? Dat kan heel gunstig werken op de galinhoud waardoor deze gemakkelijker door het kanaaltje naar de darm komt.
  Doe de milde reiniging maar met wat extra olie (geen kokosolie).

  #142556

  Lievergezond
  Bijdrager

  Vosje gebruik je die lucrin nu nog? Er worden bijwerkingen gerapporteerd i.v.m. de spijsvertering en de lever: http://tinyurl.com/ppvntso

  #142558

  Vosje
  Bijdrager

  nee de lucrin is niet meer, gelukkig. ik heb me ongans gegeten aan abrikozenpitten maar dat deed niks tegen de endometriose en klaplongen.

  #142560

  Vosje
  Bijdrager

  wat houdt een kuurtje appelazijn in Gerard? Elke ochtend een eetlepel in een glas water?

  #142564

  Tanja
  Bijdrager

  Lever en gal reiniging idd. Appelazijn in de week ervoor 4/5 el in een liter Spa en dat door de dag opdrinken.
  Ook zou ik als voorbereiding en bij pijnklachten 6 dagen voor de grote reiniging iedere ochtend een glas water met een tl bitterzout nemen. Dit ipv de darmspoelingen en omdat het de galwegen wat open kan zetten alvast.
  Resium kan ook helpen bij het opruimen van de gal en lever.

  #142568

  Vosje
  Bijdrager

  ik lees op internet dat bij een glutenintolerantie (coeliakie) wat ik heb, bitterzout niet aan te raden is. Geen idee waarom maar hoe denken jullie daarover?

  #142570

  Tanja
  Bijdrager

  Kan mij voorstellen dat het niet optimaal is voor de darmen, omdat het de darmen irriteert, er is echter geen echt goed alternatief voor bitterzout als je de l&g reiniging wilt doen.

  #142577

  Vosje
  Bijdrager

  okej dan moet het maar, het bevat geen gluten dus ik zie het probleem niet zo..

  #142578

  Gerard
  Bijdrager

  Die glutenintolerantie heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de lever/gal problemen die je hebt. Je zult zien dat als je lever en gal weer in orde zijn, de glutenintolerantie verdwijnt.
  Lever en gal zijn niet los van elkaar te zien, maar de rest van het organisme uiteraard ook niet. De uitdrukking: iets op je lever hebben laat zien dat ook psychische zaken invloed op de lever hebben (stress, uiteraard, dat kan de lever aardig belasten en niet alleen de lever).

  #142580

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Wat hebben glutenintolerantie en bitterzout met elkaar te maken? Kijk uit met ‘ik heb ergens gehoord/gelezen…’. Over jouw problematiek heb ik al eerder het volgende geschreven:

  https://www.fatsforum.nl/topic/trage-galstroom-2/

  Mike

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 29)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.