Galprobleem, advies gevraagd

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Galprobleem, advies gevraagd

Dit onderwerp bevat 6 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Webmaster 4 jaren, 7 maanden geleden.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #3987

  Anoniem

  Mijn oma (82 jaar) is deze week in het ziekenhuis terecht gekomen met erge buikpijn. Op een foto zagen ze iets bij haar gal. Ze wilden nu verder gaan kijken en met een slangetje via de keel naar binnen. Mijn oma is een beetje in de war (na een val ongeveer twee jaar geleden), maar moet daardoor ook helemaal niets meer van dokters weten. Ik juich dat gedeeltelijk toe, maar ze staat helaas nergens meer voor open. Ze heeft dus elke behandeling of infuus etc. geweigerd. Nu is ze dus weer thuis, maar begint ze wel geel te zien. Het lijkt mij dus dat ze een vastzittende galsteen heeft ofzo. Ik heb gelijk bitterzout geadviseerd en ze leek hier mee aan de slag te gaan. Nu hebben ze in de winkel juist gezegd dat ze dit niet moet doen omdat het gevaarlijk kan zijn…. Wie heeft advies, want er moet wel wat gebeuren!! Gewoon bitterzout of…..

  #84946

  Tanja
  Bijdrager

  Ik weet niets anders dan bitterzout, hebben ze ook gezegd waarom het gevaarlijk zou zijn? Is gewoon een laxeermiddel dat ook nog de galwegen openzet.

  #84947

  Anoniem

  Ze zeggen dat de steen dan gaat verschuiven en vast komt te zitten en dan voor acuut komt te staan ofzo?? Dit zou te gevaarlijk zijn

  #84948

  cham
  Bijdrager

  Wil ze ook appelazijn nemen?

  Dat zorgt ervoor dat de steen zacht word.

  #84949

  robinAlexander
  Bijdrager
  #84950

  Alexandra
  Bijdrager

  Bij pijn bitterzout nemen. Als de pijn na een half uur, drie kwartier nog niet over is, nog een glas bitterzout. Ik heb een heel verleden met verschrikkelijke aanvallen en het is echt het enige dat helpt! Heb weken dagelijks bitterzout moeten nemen en door wapf en leverzuiveringen van Morritz ben ik nu pijnvrij. Maar heb nog steeds stenen, dus altijd bitterzout in huis!

  In de winkel kreeg ik ook t advies om t niet te vaak te gebruiken. Mijn lijf, en ik ga niet naar het ziekenhuis! Als de galsteen verschuift maakt het niet uit, want de galwegen worden geopend door het bitterzout. De steen kan dus pijnloos verschuiven.

  #84951

  Webmaster
  Bijdrager

  Bitterzout = een operatie zonder mes die je zelf thuis kunt doen. Daar valt niets aan te verdienen en het maakt mensen zelfredzaam, dat moeten we natuurlijk niet hebben! 🙄

  Mike

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.