Frequentietechnologie / muziek bij gewassen, planten

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Frequentietechnologie / muziek bij gewassen, planten

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Elkedageenei 3 weken, 5 dagen geleden.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #243420

  Trotse boer
  Bijdrager

  Hallo,

  Ik was in gesprek met een paprikateler en we kwamen tot het onderwerp ‘frequentietechnologie’.

  Mijn idee is om 24/7 bepaalde muziek te laten spelen bij deze planten om tot een meeropbrengst bij de paprika’s te komen. Ik heb weleens gehoord dat klassieke muziek stimulerend is en bijv. hardrock een negatieve uitwerking heeft.

  Zijn er mensen die vergelijkbare ervaringen hebben? Of ideeën?
  Ook zoek ik ter ondersteuning onderzoeken hieromtrent; waar kan ik deze vinden?

  Hartelijke groetjes,

  Trotse Boer
  Uit het mooie Dokkum

  Warner de Vries

  #243421

  Colloquial
  Bijdrager

  Hallo, ik heb geen ervaring met dit onderwerp maar vind het een interessant idee. Ik denk dat je echter beter naar het effect van geluid in het algemeen op de plantengroei kunt zoeken.Er zijn veel Engelstalige onderzoeken over te vinden.

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4142149/

  Het bovenstaande onderzoek heeft het over een positief effect op de groei en kiemtijd van mungbonen.

  http://www.all-science-fair-projects.com/print_project_1301_143

  #243547

  Tibo
  Bijdrager

  Aangezien een plant net zoals een dier of mens een unieke frequentie heeft, zorgt een juiste frequentie (muziek of trilling) voor een gunstig effect en dit zal zich uiten in een betere smaak, hogere opbrengst, een betere gezondheid waardoor minder vatbaar voor ziektes en een gaver en kleurvoller product.

  https://www.trillingsfrequenties4all.nl/

  Het tegendeel is ook waar en is zelfs gemeten, dat negatieve intenties zoals (enkel door te denken of te zeggen) de plant in brand te steken een stressreactie teweeg brengt. Dit is vergelijkbaar met het Emoto verhaal.

  Een jaar of 14 geleden heb ik me in deze interessante materie verdiept en toegepast op mijn (helaas verboden) cannabis planten in een gecontroleerde omgeving. Derhalve voor het gemak ga ik ervan uit dat de paprika’s in een kas gekweekt worden.

  Dit is echter niet het enigste, want wat ook van groot belang is om een optimaal resultaat te behalen zijn de volgende factoren:

  * Het gebruik van de juiste voedingsstoffen/mest
  * Zorgen voor genoeg zuurstof en CO2
  * Een goed klimaat/temperatuur met luchtverplaatsing
  * Gevitaliseerd en gefilterd half lauw water
  * Goede lichtintensiteit en de juiste kleurfrequenties voor de groei/bloei en ochtend/middag/avond
  * Een juiste luchtvochtigheid

  Waarschijnlijk was ik destijds één van de eerste die hiermee aan het experimenteren was, want ik wilde een efficiënt, effectief en energiezuinig systeem realiseren d.m.v. het combineren met kleuren leds i.p.v. de veel gebruikte hogedruk natriumlampen die bijna het halve vermogen heeft in het groene spectrum (495 – 570nm) welke zowat geheel teruggekaatst wordt door de plant.

  Ondanks dat ik kwalitatief zeer goede resultaten behaalde en de kwantiteit ook steeds beter werd en ondanks dat er al geldschieters waren, heeft het er door omstandigheden helaas niet van mogen komen om dit experiment/project een vervolg te geven en enkele jaren geleden heb ik de gehele administratie weggegooid.

  Tim

  #243548

  Tibo
  Bijdrager

  Wat me nu nog te binnen schiet is het volgende:

  Jaren geleden is er een man op mijn pad gekomen die mij regelmatig energetisch behandelde.
  Deze man maakte contact met….(helaas heb ik geen idee hoe ik dit in normale taal kan uitdrukken)

  Vervolgens wreef hij in zijn handen die je letterlijk hoorde knetteren en er vonken als zijnde statische elektriciteit vanaf kwamen en legde zijn handen op mijn hoofd, schouders en rug, waardoor hij mij eigenlijk letterlijk aan het opladen was. Deze energie was voelbaar in mijn hele lichaam.

  Om het verhaal niet nog vager te maken (sorry Mike:)) had deze man een moestuin waar hij hetgeen hij teelde een vergelijkbare behandeling gaf en ik kan je zeggen dat ik nergens anders zo’n enorme en smaakvolle appels et cetera heb genuttigd.

  Detail, hij heeft me destijds het boek Het Veld van Lynne MacTaggart aangeraden…

  Als u serieus interesse heeft of deze man u kan helpen met uw paprika’s, dan kan u via Mike mijn mailadres vragen.

  Tim

  #243568

  Leefbewust.com
  Bijdrager

  Doet me denken aan de verhalen rondom Bruno Gröning, die vertelt over een energie om ons heen die ons kan helen van binnenuit. Ik vermoed dat sommige mensen die energie ook kunnen doorsturen en dus anderen kunnen magnetiseren. Wat ik ook weet van zulke mensen is dat ze door anderen te behandelen zelf ook gezonder worden omdat de energie door hen heen stroomt. Hitte in je lijf zou een signaal zijn dat je energie niet kan doorstromen.

  #243592

  Elkedageenei
  Sleutelbeheerder

  Emotie heeft ook met klassieke en hardrock muziek geëxperimenteerd. Dr klassieke muziek leidde tot mooie kristallen dr hardrock tot lelijke.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.