Fahrenheit 11/9

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  fatsnotbad 2 weken, 1 dag geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #244557

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Afgelopen vrijdag was de in Amerika geflopte docu Fahrenheit 11/9 van Michael Moore op TV. Het heeft hier in NL toch wel de tongen losgemaakt bij een aantal mensen, die zich hebben laten misleiden door Moore. Ik heb de film inmiddels ook bekeken, hier mijn bevindingen:

  Het is een chaotische film die heen en weer fietst in de tijd, van het Obama-tijdperk naar dat van Trump en bomvol suggestieve montages zit, waardoor uitspraken van Trump uit context worden gehaald en hij de schuld krijgt van alles wat ook maar ruikt naar Republikeinen.

  Moore doet aan ‘guilt by association’, dat was de eerste gedachte die bij me opkwam. Een topontmoeting met Poetin of Kim Jong-un gericht op WERELDVREDE, iedere president zou daarvoor lof ontvangen en misschien wel de Nobelprijs ontvangen, maar nu ineens is het ‘hoogverraad’ en laat het zien hoe graag Trump zich inlaat met dictators.

  En wat had Trump te maken met die watercrisis in Flint, Michigan of die onderbetaalde docenten in Virginia? Dit gebeurde allemaal onder OBAMA! En so what als hier corrupte Republikeinse gouverneurs voor verantwoordelijk waren? Denk je dat ‘drain the swamp’ beperkt blijft tot Democraten? En wat deed Obama voor die inwoners van Flint en die docenten? Moore vermeldt en passant nog dat Trump ALS ENIGE presidentskandidaat Flint bezocht, maar natuurlijk was dit alleen maar om zijn corrupte Republikeinse vriendje een hart onder de riem te steken, tenminste als je Moore mag geloven.

  Voorafgaand aan Moore’s uiteenzetting van de watercrisis in Flint laat hij beelden zien van Trump die een bezoek brengt aan die eikel van een gouverneur en zijn steun voor hem uitspreekt met het citaat dat deze gouverneur ‘the next step’ mogelijk helpt maken. Enig idee welke stap Trump bedoelde? Ik ook niet, want het citaat is volledig uit zijn verband gerukt, Moore wekt de suggestie dat Trump achter deze gouverneur staat en daarmee instemt met de loodveriftiging van de grotendeels zwarte bevolking van Flint. Dit zien we voortdurend terug in de film van Moore: zogenaamd hard ‘bewijs’ voor het racisme, seksisme en despotisme van Trump. Hij gaat zelfs zo ver dat hij de vergelijking trekt met Hitler, allemaal pure suggestie en stemmingmakerij.

  De beelden van Trump rallies waarin Trump en zijn fans zich agressief uitlaten zijn eveneens uit context gehaald. Gedurende de campagne van 2016 probeerden BETAALDE KRACHTEN de Trump rallies te verstoren, dit weten we dankzij undercover beelden van een conservatieve organisatie genaamd Project Veritas. In volgepakte stadions met zo’n 20.000-30.000 bezoekers getuigt het van een zeldzame ingetogenheid dat het bleef bij wat gescheld en wat duwwerk. Zet dat eens af tegen die marxisten van antifa. Er zijn zelfs beelden van een UNIVERSITEITSPROFESSOR die een Trump-aanhanger de kop in slaat met een fietsslot! Maar Michael Moore zal je noch de beelden tonen van Project Veritas, noch die van antifa. Bedenk dat het merendeel van de Trump-aanhangers gewapend is en dat er tot op heden nog steeds niet is geschoten op uiterst agressieve linkse activisten.

  De beelden van Charlottesville (2017) van die blanke rechts-extremisten met hun brandende toortsen zijn eveneens suggestief. Ook dit waren BETAALDE KRACHTEN, bedoeld om Trump een slechte naam te bezorgen. Trump had al in een eerder stadium openlijk afstand genomen van de organisator en woordvoerder Richard Spencer, die al eerder in opspraak kwam toen er een video verscheen waarin hij en zijn aanhangers de Hitler-groet brachten met de woorden ‘hail Trump!’. De rellen die in Charlottesville ontstonden waren het gevolg van een gcoordineerde actie van de DEMOCRATISCHE gouverneur en burgemeester, die de politie hadden geinstrueerd om de Trump-aanhangers weg te leiden van het plein waar de manifestatie zou plaatsvinden en rechtstreeks in de klauwen van antifa- en Black Lives Matter-tuig dat stond te wachten met stokken, flessen met urine en zelfs een VLAMMENWERPER. Maar Michael Moore zal je die beelden niet laten zien.

  Wel toont hij nog meer BETAALDE krachten, zoals de jonge ‘scholier’ David Hogg, die een landelijke mars organiseerde (met geld van George Soros) tegen vuurwapengeweld n.a.v. de shooting in de Parkland High School in 2018. Links zet graag kindsoldaten in, zoals we nu ook zien met die klimaatspijbelaars. Interessant genoeg was diezelfde Hogg ook te zien in de media toen de shooting in San Bernardino plaatsvond in 2015 – en dat was in Californie en niet in Florida! Is deze jongen een acteur? Hoe kan het dat we telkens na een shooting dezelfde boze en verdrietige mensen zien die we zagen in Sandy Hook, San Bernardino (2015), Orlanda (2016) en ook nu weer in Parkland? Dit worden ‘crisisacteurs’ genoemd. Waarom gebeuren deze steevast in DEMOCRATISCHE kiesdistricten? Hoe kan het dat al die shootings vergezeld gaan van oefeningen die exact hetzelfde scenario uitoefenen? Hoe kan het dat Amerikanen altijd al vuurwapens bezaten, maar dat pas nadat onder Bill Clinton in de jaren ’90 scholen GUN-FREE ZONES werden deze gebeurtenissen in toenemende mate zijn gaan plaatsvinden? Waarom zijn ALLE shooters onder psychiatrische behandeling, incl. bijbehorende SSRI-‘medicatie’? Wie zijn die therapeuten en waaruit bestaat hun ‘behandeling’? Allemaal onderwerpen waar Michael Moore boeiende docu’s over kan maken, maar dat past niet in zijn verhaal.

  Moore heeft zich ontpopt van een Clinton-aanhanger tot iemand die nog verder is opgeschoven naar extreem links. Vandaar dat hij in zijn film aandacht besteedt aan de nieuwe lichting voornamelijk vrouwen binnen de Democraten, die in zijn film openlijk zeggen de partij te willen overnemen van meer gematigd en centrisch ingestelde figuren als Nancy Pelosi en Chuck Schumer. Deze extreem linkse vleugel wil Trump afzetten, ook al heeft het onderzoek van Robert Mueller naar niet-bestaande ‘Russische inmenging’ GEEN ENKEL concteet bewijs opgeleverd. Hij laat de volkomen radicale Rashida Tlaib en de werkelijk oliedomme Alexandria Occasio Cortez zien. Tlaib wordt in beeld gebacht terwijl ze schreeuwend en wel een bijeenkomst probeert te verstoren, samen met talloze andere vrouwen. Het commentaar van Moore: Tlaib probeerde enkel ‘vragen te stellen’. Deze hysterische vrouwen luiden het eind van de partij in en Pelosi weet dit, maar de druk op haar schouders door deze extreme linkervleugel is zo groot dat ze bijna niet anders kan dan toegeven en daarmee politieke zelfmoord plegen. Trump staat erbij en kijkt ernaar, straks heeft hij zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden en kan hij zijn agenda ongehinderd doorvoeren. Alle negatieve sfeertjes en stemmingmakerij van zo’n Michael Moore dragen evenmin bij aan het welslagen van de linkse agenda die hij voorstaat.

  Dit geeft aan hoe weinig inhoudelijk de discussie op links wordt gevoerd, ze hebben maar 1 agenda: haat Trump. We zagen dit in NL ook met Pim Fortuyn, dus we weten hoe gevaarlijk die haat kan uitpakken. Overigens wordt Trump bijzonder goed afgeschermd en beveiligd, dus de kans dat een of andere gek slaagt in een politieke moord is zo goed als nihil. Mijn punt is: als alle argumenten op zijn, rest alleen nog schreeuwen en de tegenstander proberen zwart te maken. Van precies datzelfde krijgt Trump de schuld, Moore suggereert zelfs dat dingen die gebeurden onder Obama de schuld zijn van Trump en de boze Republikeinen. Eigenlijk is alles de schuld van Trump. We zagen dit jaren geleden gebeuren bij Poetin. Boemannen creeren middels valse manipulatieve trucs is een zwaktebod en het getuigt van psychologisce projectie: je tegenstander de schuld geven van je eigen wangedrag en wandaden. Als Trump zo gehaat wordt door de establishment-media en -politiek, dan moet hij wel een serieuze bedreiging vormen voor de corrupte en verrotte status quo. Verwacht dan ook op korte termijn grote onthullingen over het ware karakter van de Democratische Partij, alsmede rotte appels binnen de Republikeinen. Drain the swamp! Kan Michael Moore dat wellicht ook nog eens documenteren – als hij durft…

  Mike

  #244576

  Colloquial
  Bijdrager

  Heeft Michael Moore in het verleden ook niet goeie docu’s gemaakt over George Bush enzo? Waarschijnlijk is hij omgekocht.

  #244579

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Nee, het was altijd al een hardcore leftist.

  Mike

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.