exceem op benen m.n. op onderbenen

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid exceem op benen m.n. op onderbenen

Dit onderwerp bevat 49 reacties, heeft 14 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Anoniem 4 jaren, 9 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 50)
 • Auteur
  Berichten
 • #2970

  Anoniem

  Mijn vriend heeft al een aantal maanden eczeem op de benen en dan met name op de onderbenen. Het wil maar niet overgaan en lijkt wel steeds erger te worden. De dermatoloog had als antwoord op zijn klacht dat hij maar hydrocortisoncreme moest gebruiken en dat de oorzaak was een verminderde weerstand. En dan sta je weer op straat.

  Ik zelf denk dat een oorzaak kan zijn dat hij heel veel brood eet. Op mijn advies eet hij nu een heel stuk minder brood, maar toch is dit in mijn ogen nog veel te veel. Ik denk dat hij nu ongeveer 6 plakken biobrood, hoofdzakelijk desembrood, per dag eet. Het zijn geen dunne plakken maar dikke hompen. Daarnaast gaat er steevast elke avond een zakje gemenge noten doorheen. Ook bij de warme maaltijd eet hij veel aardappelen of rijst. Sterke koffie bij het ontbijt is ook favoriet bij hem en in de loop van de dag gaan er nog diverse koppen koffie doorheen. Waar ik van griezel is dat hij ‘s ochtend een pot sterke koffie zet en daar de hele dag mee kan doen. Hij warmt de rauwe melk, die ik koop bij de biologische boer, op samen met de inmiddels afgekoelde koffie in de magnetron. Mijn bezwaren t.a.v van de gezondheid tegen het opwarmen van koffie, en dan nogwel in de magnetron, verwerpt hij en verwijst hij naar rijk der fabelen.

  Als ik zo’n kopje drink dan krijg ik echt maagpijn. Dit kan echt niet gezond zijn!!!!!!

  Merk wel dat hij toch langzaamaan wel meer geïnterresseerd raak in mijn manier van voeding, maar nog teveel beïnvloed wordt door de media.

  Maar nu vraagt hij wel mijn advies voor zijn eczeem omdat hij er graag af wil en hij geen hydrocortison wil gebruiken.

  Wie oh wie kan mij helpen met het behandeling van deze eczeem

  #72380

  Webmaster
  Bijdrager

  Hij moet nog veel meer eczeem krijgen voordat het kwartje valt. Het zoveelste voorbeeld van een koppige man die zichzelf moedwillig schade berokkent en net doet of zijn neus bloedt. Zucht… 😕

  Mike

  #72381

  Alexandra
  Bijdrager

  Hoe kan jij geholpen worden iets te behandelen wat niet van jou is? Hij zal de keuze voor gezondheid moeten maken. En waarom de magnetron de deur niet uitdoen? Of saboteren? Maar daarmee dwing je hem tot iets dat hij nu niet wil. Ik denk dat je met elkaar in gesprek moet en moet blijven. Daar ligt t begin.

  Ik snap dat je graag voor hem oplossingen zoekt, maar hij is zelf de oplossing.

  #72382

  Tanja
  Bijdrager

  Ik zou woest zijn als mijn rauwe melk ik de magnetron zou belanden, zit me nu al op te winden terwijl het gaat over iemand die ik niet eens ken.

  #72383

  Jane
  Lid

  Speelt jouw vriend voetbal?

  #72384

  Anoniem

  Zo herkenbaar. Mensen die het allemaal maar gedoe vinden en er niet in geloven, maar op het moment dat ze dan klachten hebben dan komen ze wel bij jou voor informatie en tips. Grrrr….

  Mijn antwoord in deze is tegenwoordig : “Of je past je voedingspatroon aan of je gaat gewoon lekker door met waar je mee bezig bent (met alle gevolgen van dien), maar val mij er dan ook niet meer mee lastig.” Feit is dat er eerst iets moet gebeuren voordat mensen echt wakker worden. Jouw vriend zit nu in dit proces.

  En die rauwe melk in de magnetron inderdaad. Zonde ! Koop hem dan een pak melk uit de winkel en geef hem geen rauwe melk meer omdat je het zonde vindt dat hij dit zo vernield. Alleen nog rauwe melk zonder verhitting en anders koop je zelf maar wat in de winkel.

  #72385

  Anoniem

  Ja vind ik ook

  Ik heb ook zo een eigenwijs partner die niet in wapf gelooft,en alles,zelf de kids hun eten in de magnetron opwarmde

  Het toen die magnetron zo naar buiten gegooid in de regen,en een dag later bij het grofvuil

  Geen rauwe melk meer geven als hij niet wil luisteren

  #72386

  Iklustvet
  Bijdrager

  HAHA ik zie die magnetron al vliegen! mijn man is ook altijd skeptisch, hij vindt het allemaal wel best maar wil er geen moeite voor doen. Ik heb van de week pizza gemaakt (voor hem omdat hij dat mist) maar dan meatza, met een gehaktbodem, het was hartstikke lekker, kinderen van gesmuld. Hij vond het ook lekker maar echt enthousiast wordt hij niet, hij heeft liever pizza van de pizzeria. En friet van de frituur. Ik hoef dat niet heb er geen plezier in (dure!) troep te eten omdat ik weet wat het met je doet. Hij weet ook wel dat ik gelijk heb, maar dat toegeven is natuurlijk ook heel erg. Hij is van mening dat het allemaal wel zo erg niet zal zijn als ik zeg en een keertje cola kan geen kwaad. Nee, je zal er niet van dood gaan maar je kunt toch net zo goed iets drinken waar je skelet niet van oplost? 👿 Verder gebruikt hij wel zelfgemaakte deo en hij poetst zijn tanden met kokosolie en zout, hij gaat best ver mee, maar junkfoodverslavingen opgeven als je daar zelf niet klaar voor bent dat is denk ik onmogelijk. Hij vindt ook dat de kinderen dingen missen, een keer snoep is toch niet zo erg ze mogen toch ook wel eens waT. Flauwekul natuurlijk!

  #72387

  Anoniem

  Mannen en vlooien zei mijn moeder altijd..

  Geintje!

  #72388

  Anoniem

  Leuk, al die bovenstaande verhalen hoe jullie aankijken tegen het voedingspatroon van mijn vriend. Ik snap best wel dat hij er zelf achter moet staan. Ook praten we geregeld over gezondheid en voeding en heeft hij ook al enkele dingen veranderd in zijn voeding.

  Hij is absoluut geen junkfoodeter. Heeft nog wel moeite met dagelijks vis, ei of vlees. Neigt meer naar het vegetarisme. Zal nooit een koekje eten en nooit suiker toevoegen omdat hij enkele jaren geleden gehoord heeft van een homeopaat dat hij suiker moet mijden. Heeft jaren in kringen verkeerd waar vlees eten iets was van ongezonde mensen en waar noten en granen werden gezien als gezond. Muesli door de yoghurt en andere vezels zijn gezond voor de darmen volgens hem. Nu ook gestopt op mijn advies met de muesli. Dus het begin is er. Nu nog de rest. Denk dat hij nu op een moment is aangeland dat hij toch wel iets meer wil veranderen in zijn voedingspatroon, aangezien hij wel door heeft dat eczeem iets te maken heeft met de voeding. Zelf denk ik eerder dat het mycotische eczeem is als gevolg van de hoge koolhydraatconsumptie. Vanmiddag heeft hij mij nog met klem gevraagd wat hij dan moet veranderen in zijn voeding. Ik heb de WAPF nogmaals uitgelegd en geadviseerd zich hier aan te houden.

  Meestal kook ik ‘s avonds volgens de WAPF en eet hij daar van mee. Ik vraag mij nu af of zijn lichaam die eiwitten wel kan verwerken. Ben bang dat zijn darmenwanden beschadigd zijn en dat zijn lever en gal deze vetten niet kan verwerken. By the way, 5 jaar geleden had hij een vergrote lever volgens de artsen.De artsen dachten dat hij overmatig alcohol nuttigde, dit terwijl wel hij een hele matige drinker is. Eén glaasje wijn per dag en op een feestje eens 2, meer gaat er bij hem niet in. En als we eens op stap gaan is hij altijd de BOB en drink ik er stiekem wel eens meer. Dus aan een overdaad aan alcohol kan dit niet liggen

  #72389

  Tanja
  Bijdrager

  Fijn dat hij bereid is naar je te luisteren. Ik zeg altijd: “Ik ga niet je rolstoel duwen als je niet goed voor jezelf zorgt” tegen mijn man en dat meen ik. Iedereen is vrij om te kiezen, maar dan ga ik ook niet met de gebakken peren zitten. Er zit altijd een groot stuk eigenbelang bij het ‘zorgen’ voor anderen, vooral bij familie en naasten, want je wilt niet dat ze ziek worden. Gelukkig gaat die van mij aardig mee in alle (aan verandering onderhevige) protocols.

  #72390

  Iklustvet
  Bijdrager

  Ik denk dat als je lever toch al zwak is elke dag een glaasje wijn ook te veel kan zijn. Je huid is je grootste orgaan, en als je eczeem hebt wil dat zeggen dat er iets mis is maar dat je lichaam dat nog op de minst erge manier laat zien. Ga je die cortisonen creme gebruiken en onderdruk je het eczeem komt er iets ergers voor in de plaats. Dat moet je dus níet doen. Huidproblemen zijn altijd een uiting van een andere verstoring en mag je nooit onderdrukken. Alle dingen die hij eet en drinkt zijn dingen die de opname van mineralen remmen, ik zou dat dus in elk geval gaan aanvullen met veel keltisch zeezout, sole in het water en ook zout in het bad. En gewoon lekker gezond koken dat hij de aardappelen niet mist. En die magnetron de Daniellemv4 behandeling geven 8) Misschien als hij merkt dat het hem goed doet hij toch van gedacht verandert.

  #72391

  Iklustvet
  Bijdrager

  Tanja, dat zeg ik ook altijd, ik ga je rolstoel niet duwen en je luier ook niet verschonen. Ik vertik het ook om nog langer in het gesnurk te liggen omdat hij te dik is. Mij prima als je koeken wil eten als ik niet kijk maar ik wil wel rustig slapen. Het helpt niet echt maar ik slaap wel rustig 🙂

  #72392

  Webmaster
  Bijdrager
  Quote:
  Hij is absoluut geen junkfoodeter. Heeft nog wel moeite met dagelijks vis, ei of vlees. Neigt meer naar het vegetarisme.

  Quote:
  Ik vraag mij nu af of zijn lichaam die eiwitten wel kan verwerken. Ben bang dat zijn darmenwanden beschadigd zijn en dat zijn lever en gal deze vetten niet kan verwerken.

  Je zit goed met je intuitie. Mensen die naar vegetarisme neigen, hebben vaak een belabberde eiwitvertering a.g.v. te weinig maagzuur, zwakke darmen en een zwakke lever, galblaas en alvleesklier. Dit zijn de zogeheten ‘verplichte’ of ‘gedwongen’ vegetariers. Huidklachten zie je dan ook veelvuldig als de eiwitvertering en/of vetvertering slecht is. Dit verklaart ook de term ‘galbulten’.

  Dit betekent dat je hem niet zomaar aan de WAPF kunt zetten, maar dat hij a) zijn spijsverteringsproblematiek moet erkennen en er b) een gericht plan op wordt gezet in de vorm van zo vloeibaar mogelijke voeding.

  Mike

  #72393

  Anoniem

  @ Mike

  Wat is dan de oorzaak van zijn vergrote lever? En wat moet hij doen aan zijn zwakke darmen, galblaas en alvleesklier?

  Wat kan hij wel eten en wat niet? Het wordt nu best wel gecompliceerd.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 50)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.