Even wat vertellen over de oorspronkelijke bewoners van Amerika en alcohol:

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Even wat vertellen over de oorspronkelijke bewoners van Amerika en alcohol:

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Alexandra 4 jaren, 6 maanden geleden.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #4342

  Anoniem

  Indien je een behoefte hebt aan een drankje (alcohol), dan heb je er helemaal geen behoefte aan. Je hebt ATP (energie) nodig, afgeleid van acetaat, door de afbraak van suiker in het bloed, vet en eiwit. Als men echt goed gevoed is zijn de energie reserves zo hoog als het kan zijn. Dit is de reden waarom echt gezonde individuen geen alcohol kunnen verdragen.

  De cellulaire afbraak van acetaat is nabij het maximale als je goed gevoed bent, en elke snelle stijging zoals voortvloeid uit een slok whisky kan leiden tot hoofdpijn, zweten, misselijkheid en eventueel braken. Kortom, je tolerantie voor alcohol geeft de stand van je biochemische gezondheid aan. Hoe meer men kan drinken zonder nadelige invloed hoe slechter de biochemische gezondheid van iemand.

  Alcohol bij werkelijk goed gevoede mensen is de druppel die het al goed werkende cellulaire afbraak van acetaat doet overlopen.

  Daarom ook sloeg de alcohol zo hard toe bij de Indianen etc..

  #89453

  Webmaster
  Bijdrager

  Ik merk ook dat ik beter doorvoed ben, omdat ik echt beduidend slechter tegen alcohol kan dan voorheen. Bijna een jaar geleden schreef ik hierover al het volgende;

  https://www.fatsforum.nl/topic/vetverbranding/page/8#post-19301

  Mike

  #89454

  ruud
  Bijdrager

  Bij mij is het andersom dan bij jou Mike: toen ik nog veel meer gezondheidsklachten had dan nu, toen was een half glas rode wijn voor mij genoeg aanleiding om flink beroerd te worden.

  #89455

  Anoniem

  Ik had hem na twee glazen Slurp ook al behoorlijk hangen. Zwaar hoofd, tegen hoofdpijn aan, en ‘s nachts gelijk protesterende darmen, mijn lichaam wilde zo snel mogelijk van de alcohol af…

  #89456

  Icky
  Lid

  Ik dacht juist dat “gewenning” aangaf hoeveel je kon drinken.. Natuurlijk hoor je in de volksmond ook vaak.. ” wanneer alcohol misvalt, kan eentje al teveel zijn” tjah; dat ligt dan misschien aan je gestel?

  Ik dronk als tiener (veelste)veel.. van 12 t/m 18 flink gedronken… Nergens last van gehad. geen katers, geen rare dingen. Nu drink ik meer dan een jaar niks meer.. daarvoor af n toe een glaasje.. Geen idee hoe het nu zou “vallen” als ik weer wat zou drinken..

  #89457

  Alexandra
  Bijdrager

  Ik kan al jaren niet meer drinken. Vindt het al verschrikkelijk om de geur te ruiken. 1 mini-nipje brengt al zo’n afkeergevoel dat ik t wel laat om een slok te nemen. Ik heb vroeger als student echt wel veel gedronken!

  Ik weet dus niet met wat het te maken heeft, maar alcohol kan ik al jaren niet meer “aan”.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.