even voorstellen,ad

Forum Forums Stel jezelf even voor even voorstellen,ad

Dit onderwerp bevat 46 reacties, heeft 11 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  E123 3 jaren, 3 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 47)
 • Auteur
  Berichten
 • #4227

  ad ligtvoet
  Bijdrager

  Hallo,

  Na het bijwonen van Mike’s lezing in heerlen heb ik besloten om dit forum vaker te bezoeken en er actief aan deel te nemen. Het was mijn 2e gezondverstand bijeenkomst en ik moet zeggen dat het goed voelt.Ik zal zeker vaker aanwezig zijn.

  NU even over mij als persoon,

  Ik ben 48 jaar jong en al 33 jaar samen met mijn vrouw(ha eigenlijk vriendin ,we zijn niet gtrouwd)we hebben samen een zoon van 14 jaar.Ik kom uit een slagerfamilie en heb zelf 25 jaar als slager gewerkt.Sinds 2005 ben ik(fulltime) werkzaam in de fitness branche, als manager en als personal instructor. Mijn ideen mbt training wijken nogal af van het gangbare en daarom heb ik ooit besloten om in mijn huis een trainingsruimte in te richtten zodat ik onafhankelijk kan werken.Ik begon me al op jonge leeftijd te interesseren voor krachttraining en gezond zijn ,dus ook voeding. 4 jaar geleden ontdekte ik het Paleo eetpatroon en vanaf dag 1 heb ik mijn toenmalige eetpatroon veranderd.Verder ben ik een opleiding tot orthomoluculair voedingsspecialist af aan het ronden.Vanaf het begin van mijn paleo avontuur was ik op de hoogte van de WestonPrice foundation maar heb er nooit specifieke aandacht aan geschonken tot ongeveer 1 jaar geleden.Ik ben gaan inzien dat er teveel verschillende ideen zijn in het paleo wereldje en dat ze te weinig stil staan bij de gelijkwaardige noemers van voeding en gezondheid,iets waar Weston Price continu op wijst.

  ad

  #88154

  Anoniem

  Hey Ad,

  welkom op het forum, ik ben wel benieuwd hoe je denkt over krachttraining en dergelijken. Ik wil er ook wel weer is mee beginnen maar dan ook op een goede manier. Ik ben momenteel veel Elliot Hulse aan het volgen, zoek op youtube als je hem nog niet kent 😉 Wat is nu het grote verschil tussen paleo eten en daarvoor met krachttraining? Heb je ook meer ‘resultaat’?

  Wat is jouw algemene advies als mensen willen beginnen aan krachttraining?

  #88155

  Tanja
  Bijdrager

  Hi Ad, welkom.

  Ik denk dat jij in Heerlen voor ons zat met de mooie haren? Leuk dat je besloten hebt om mee te doen op het forum.

  #88156

  kaasmeisje
  Bijdrager

  Hoi Ad,

  Ook welkom. Ik ben wel benieuwd naar je visie op sport, gelet op eerdere discussies over krachttraining. Overigens, het lijkt wel of veel forumleden hier naar lezingen gaan.

  #88157

  E123
  Bijdrager

  Welkom Ad!

  Quote:

  Mijn ideen mbt training wijken nogal af van het gangbare

  Ook ik ben erg benieuwd hoe jij denkt over sport, krachttraining etc.

  Ikzelf ben sinds een tijdje ook weer een beetje aan het sporten. Niet zoals vroeger krachttraining met belachelijk zware gewichten, maar alleen maar oefeningen met mijn eigen lichaamsgewicht. Voelt goed en ook weer erg leuk om te doen!

  #88158

  E123
  Bijdrager
  Quote:
  Ik ben momenteel veel Elliot Hulse aan het volgen, zoek op youtube als je hem nog niet kent

  Pas was er ook al iemand die filmpjes van die elliot poste. Aan de ene kant zegt hij af en toe wel zinnige dingen, maar toch blijf ik het een aparte kerel vinden. Gewoon al de manier waarop hij praat. Zo hyperactief, hard, bijna agressief lijkt het soms wel.

  Quote:
  Wat is nu het grote verschil tussen paleo eten en daarvoor met krachttraining? Heb je ook meer ‘resultaat’?

  Ik heb me dit ook weleens afgevraagd. Ik was vroeger erg veel met sport en krachttraining bezig. Ikzelf denk echt dat ik nog veel betere resultaten had kunnen halen als ik toen de kennis had over echte voeding ipv brood, becel, kg’s magere kwark, proteineshakes en andere rommel.

  #88159

  hoi Ad, van harte welkom. Inderdaad Tanja, die man met die mooie haren 😉 en 48 jaar had ik je nooit gegeven.

  En wat zijn jij en je vriendin al lang samen, leuk hoor, al zo jong verkering.

  Veel leesplezier op dit forum.

  #88160

  ad ligtvoet
  Bijdrager

  Hallo,

  Tsja,die opmerking over het haar heb ik inderdaad meegekregen,dus ja dat was ik. Dat het er goed uitziet is iets dat ikzelf nog niet zo ervaren heb,behalve dat zachter aanvoelt sinds ik ze alleen maar met natriumbicarbonaat was en…keltisch zeezout gebruik.En ik ben daarmee ongeveer 3 weken geleden begonnen. Even doorgaande op uiterlijke verzorging kan nog vermelden dat ik me alleen maar met water was/douche en enkel het zelfde bicarbonaat als deo gebruik,alleen na het douchen 3x per week(meestal).IK ben hiermee ongeveer 1 1/2 jaar geleden mee begonnen zonder iemand er iets van te vertellen,afwachtende of er opmerkingen kwamen.Maar nee hoor,geen opmerkingen over lichaamsgeur en mijn huid is me dankbaar.Hetzelde heb ik u gedaan met tandenpoetsen,alleen maar bica. en keltisch zeezout.Werkt prima.

  Mijn wekelijkse training is altijd op donderdag vroeg in de morgen dus ik ga zo slapen.Ik zal binnenkort mijn idee over training melden,of een nieuw topic hierover starten.

  Allemaal bedankt voor het leuke welkom op het forum.

  #88161

  Leuk, dat topic over gezonde training. Ik heb mijn zoon al ingelicht. Hij wil graag wat gespierder worden. Praat ook maar veel over voeding 😉

  Vreemde ogen dwingen….. 😆

  #88162

  Laigueglia
  Bijdrager

  Welkom Ad, leuk dat je nu mee gaat schrijven op het forum. Ik heb ook met je kennis gemaakt in Heerlen, ik ben ook een bica-fan voor haren, huid en tanden 😀

  #88163

  kaasmeisje
  Bijdrager

  Bij mij werkt bicarbonaat niet voor het wassen van mijn haar. Jammer.

  #88164

  ad ligtvoet
  Bijdrager

  Hallo Kaasmeisje,

  Ik heb zo’n 2 jaar geleden ook al eens geexperimenteerd met bica en dat was geen echt succes ondanks het feit dat ik toen korter haar had.Daarna nog geklooid met schampoo uit de natuur winkel , ook geen echtb succes. Nu gaat het met bica wel goed en ik denk dat het de combinatie is met de inname van keltisch zeezout waardoor het nu wel gaat.Bica maakt de hoofdhuid en haren schoon zodat ik hiervoor geen chemische rotzooi voor hoef te gebruiken en het zout geeft de voeding.Af en toe gooi ik wat zout in bad en ga er een tuidje met mijn haar in liggen.Of dit een waarde heeft weet ik niet maar ik gebruik dit ook als een moment om te ontspannen.

  ad

  #88165

  Hoi Ad,Ik heb, met jouw toestemming, een klein verslagje gemaakt over het personal coachen door jou van mijn zoon.

  Mocht je iets op of aan te merken hebben op mijn artikel dan hoor ik het graag.

  http://ondermoedersvleugels.wordpress.com/2013/06/22/meer-beweging/

  #88166

  E123
  Bijdrager

  Ad,

  Zijn er (als het kan Nederlandse) boeken, websites, filmpjes etc die je me kan aanraden als het gaat om krachttraining?

  Ik ben sinds kort weer wat krachttraining aan het doen en wil me hier graag nog wat verder in verdiepen.

  #88167

  ad ligtvoet
  Bijdrager

  @Janse,

  Geen nederlandse boeken en verder zijn de engels- en duitstalige meestal geen speciefiek op krachttraining gebaseerde boeken maar meer fundamenteel.Denk aan fysiologie,anatomie,bio mechanica en toegepaste mechanica.

  Dit in combinatie met een ordner vol met afdrukken van onderzoekresultaten mbt training,de functie van spiermassa in ouderdom en functinaliteit,metabolisme en gezondheid etc,is eigenlijk een door elkaar van informatie die me geholpen heeft om en duidelijk beeld te krijgen van en een verdieping in de fundamenten van krachttraining en vooral waarom dit op een bepaalde manier uit te voeren.

  Niet iets dat me in de loop der jaren is komen aanvliegen.Het heeft veel werk en nadenken gevergd om tot conclusies te komen en hoed aan de hand daarvan te handelen.

  Ook voeding en de werking van het lichaam in het algemeen en mbt stress in het bijzonder speelen hier een rol in. Niet dat mijn conclusies puur van mij zijn,ik heb de nodige denk aanstoten van vele anderen gekregen die al een stuk verder op het pad waren.Maar het denken en zorgen dat je het begrijpt moet iedereen toch echt zelf doen.Dit haal je niet zomaar uit enkele boeken.De meeste boeken bevatten niet meer enkele bladzijden waar men(ik) iets aan heeft(heb).

  Mijn globale ideeen mbt krachttraining heb ik het het genoemde topic al beschreven,wellicht dat je daar nog informatie uit kunt halen.

  Ik meen me te herinneren dat je nogal gecharmeerd bent van de zg. vrije oefeningen en paleo achtige vormen van training(of je ze nu crossfit,insanity,bootcamp etc. noemt).

  Daar zullen legio boeken over bestaan maar dat heeft totaal niet mijn interesse.

  Ook denk ik dat je goede resultaten hebt gehaald in het verleden mbt training en ik zeg ook nooit dat zoiets niet met de verschillende trainingsvormen niet te bereiken is.Maar zelf wil ik later niet denken dat ik het beter anders had kunnen doen zodat ik dan nog een gezonder skelet had gehad.

  Zeker wanneer je anderen gaat instrueren gaat dit een belangrijke rol spelen.Daar komt weer heel veel andere materie bij kijken.

  Oh ja, het is ook een goed idee om de geschiedenis van ,in dit geval. krachttraining te bestuderen.Zo kun je beter inzien welke onzin er op de dag van vandaag aangeboden wordt als zijnde ‘fitness’ of waarom ‘sport’niets met gezondheid te maken heeft en ook dat het niets anders is dan oude ideeen in een nieuw jasje verpakt en dmv uitgekiende marketing verkocht wordt aan de zoekenden.

  Ik kan je dus eigenlijk niet van dienst zijn mbt je vraag omdat dit simpelweg niet mogelijk is met enkele titels van boeken noch bepaalde sites(niet alles wat geschreven wordt is ook waar,zeker niet op het net).

  Ik denk wel dat je goed bezig bent om krachttraining op te pakken.Ook op deze site wordt het nog steeds met sporten verward en daarom net las het spreekwoordelijke kindje met het badwater weggegooid.

  ad

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 47)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.