Even voorstellen Anna 67 (astma)

Forum Forums Stel jezelf even voor Even voorstellen Anna 67 (astma)

Dit onderwerp bevat 53 reacties, heeft 8 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Binc 2 maanden, 2 weken geleden.

9 berichten aan het bekijken - 46 tot 54 (van in totaal 54)
  • Auteur
    Berichten
  • #213140

    Binc
    Bijdrager

    voor mij ben je niks verplicht hoor.
    Alleen soms lees ik zoveel berichten over gezeik met voeding dat dit niet goed is omdat dat erin zit of zus of zo. Op die manier kan je werkelijk helemaal niks meer eten. Dat lijkt mij toch ook de bedoeling niet. Stopte je om een specifieke reden met de veroplosbare vitamine c?

    #213141

    Ben
    Bijdrager

    Dat weet ik Binc.
    Er zijn nog zoveel dingen die ik wel eet en waar ik van kan genieten, maar ben wel iets bewuster bezig met producten die ik zo veel als mogelijk toch probeer te vermijden om zo minder van deze stoffen via voeding binnen te krijgen.

    De Ascorbyl Palmitaat vind ik zo wie zo te prijzig en kreeg daarbij ook het gevoel dat het bij mij niet echt zijn werk deed. Ooit ook een keer als bulk gekocht (halve kilo) in de US, maar bleef het gevoel houden dat ascorbinezuur bij mij toch beter werkte.

    Ook kwam ik nog ergens het onderstaande schrijven tegen in Engels. (Er even vanuit gaande dat Ascorbyl Palmitaat ook een Ester C vorm is). Niet dat het schrijven mij meteen afschrikte, maar vond het wel jammer dat de bron (source) hiervan al verwijderd was en ik er niet meer over kon lezen. De hoofdreden is dus het bovenstaande.

    Avoid Ester-C; although proponents claim better absorption, it is not a natural form of the vitamin, being created with high heat and under heavy pressure. (source)

    #213416

    Elkedageenei
    Sleutelbeheerder

    Je kunt ook kombucha of waterkefir nemen (en zelf maken) als probiotioca. Daar zitten nog veel meer gezonde stoffen in.
    Laat je lichaam wennen aan zoveel vit. C! En doseer met 500 mg per keer, meer kun je niet tegelijk opnemem de rest plas je zo weer uit (schijnt ook goed voor je blaas en endeldarm te zijn dus teveel vit C is niet schadelijk). Ook bij ooit weer afbouwen altijd geleidelijk doen.
    Zelf heb ik de niet zure natrium ascorbaat, kost geen drol , dit is vit. C poeder en het lost heel makkelijk op in vloeistof. (tip van Désirée Röver)

    Sterkte met je herstel Anna. PS Buteyko is interessant, ik zit ook op CP 40 sec. kon het vroeger (voor burn-out en bijnieruitputting) veel langer.

    Verder heb je al veel goede tips van Binc en anderen zie ik.

    #213460

    Medusa
    Bijdrager

    Ik ben net het boek “Oilpulling” van Bruce Fife aan het lezen. Hierin staat o.a dat veel mensen van hun astma klachten af komen door oilpulling, maar ook het volgende:
    Tijdens de afgelopen jaren is er steeds meer bewijs gekomen dat de ernstige vormen van astma veroorzaakt worden door infecties. Waar komen deze infecties vandaan? Je raadt het al- uit de mond! De voornaamste schuldige blijkt de Chlamydia pneumoniae te zijn; deze microbe is meestal de oorzaak van een longontsteking.
    Bij astma infecteren bacteriën de luchtwegen die naar de longen leiden. De bacteriën hechten zich aan de slijmvliezen en veroorzaken zo irritatie en chronische, laagdradige infectie. Dat is de reden dat onderzoekers op het idee zijn gekomen om astma met antibiotica te behandelen. Klinische onderzoeken hebben aangetoond dat dit verassend goed werkt.

    Ik vind dit wel een interessante gedachtegang. Misschien maar eens googelen op “asthma + antibiotics”?
    Zelf heb ik ruim 10 jaar last gehad van (overwegend) allergisch astma en was doorlopend aan de pufjes. Ik kwam WP op het spoor doordat ik ernstige paradontitis had en loszittende tanden. Dat voeding ook een positief resultaat zou geven voor mijn astma had in nooit durven dromen. Maar na een jaar WP kon ik alle pufjes achterwege laten en heb ik gelukkig nooit meer astma gehad. Bij mij was de verandering van voeding (plus de nodige supplementen) dus de oplossing! Maar als het met voeding niet lukt zou je altijd het infectie-verhaal van hierboven in gedachte kunnen houden.

    NB. Ook ik mijd gluten, koemelkprodukten (schaap gaat goed!) en suiker.
    Neem ook een vrij hoge dosis natrium ascorbaat, ± 7000 mcg. per dag.

    #213877

    Anna67
    Bijdrager

    Hoi,
    Ik heb besloten om een orthomoleculair therapeut in te schakelen. Ik verzuip erin en heb zo weinig vertrouwen in mijn lichaam. Krijg namelijk maagpijn vitamine C, ik wordt daar heel onzeker van en kan het er niet bij hebben met mijn longklachten.
    Ik neem jullie tips wel mee naar het consult, maar op eigen houtje lukt het mij niet.
    Nogmaals bedankt voor jullie hulp!!

    #213886

    liesje
    Bijdrager

    Anna ben je inmiddels aantekeningen aan het maken over wat je doet en of je resultaat kunt voelen?
    We krijgen hier inderdaad veel info en dan verzuipen we erin ja.
    Misschien kun je het gesprek met een ort. mol. therapeut opnemen?
    Helaas zijn die ook niet zaligmakend zoals ik zelf ervaar.
    De 1 zegt roomboter is gezond, de ander niet. Pols opnemen om te voelen hoe de schildklier werkt, arts vindt het niets, ik zelf wel.
    Dus ga ik tussen alle adviezen in ook mijn eigen weg. Het kan gewoon niet anders.
    therapeuten schrijven bv vaak een middel voor omdat ze bezocht worden (denk ik) door firma,s die supplementen aanprijzen. terwijl er zoveel soorten op de markt zijn die je misschien liever zelf wilt uitzoeken.

    #214050

    Binc
    Bijdrager

    Anna, van welke vitamine c krijg je maagpijn? Van die solgar pillen?

    #220973

    Anna67
    Bijdrager

    Hallo, ik voeg nog een reactie toe aan mijn voorstel berichtje. Ik heb namelijk een reactie geplaatst onder het topic Bouillon maar krijg er geen reacties op. Ik weet niet hoe ik het anders moet doen, of misschien een nieuw topic starten maar dat lijkt mij niet logisch.
    Ik heb namelijk geprobeerd om goede bouillon te maken maar dat lukt mij niet. Hij blijft waterig. Ik vul een grote pan met mergpijpjes en gewrichten en vul het aan met water zodat het net onder water staat, zeezout erbij en even laten staan. Dan een paar minuten koken en dan op het allerlaagste vuurtje 24 uur laten sudderen. Omdat het niet dik wordt laat ik het soms ook wel 2 dagen op laag vuur staan maar dan wordt de bouillon alleen maar bruin maar niet dik. Mijn laatste bouillon werd bruin en er zaten witte wolken in, het zag er eigenlijk heel vies uit en het smaakte ook niet lekker. Wat doe ik verkeerd? Mijn idee bij bouillon is dat het goudkleurig is, dat ziet er ook smakelijk uit maar wat ik fabriceer ziet er niet uit en smaakt ook niet echt….
    Ik hoop dat jullie een paar tips hebben omdat ik denk dat het mij erg goed gaat doen.

    Trouwens ook even een update van mijn situatie, ik ben in tussen wel wat opgeknapt. Ik heb net een verkoudheid achter de rug en die is niet in mijn longen gezakt, meestal gebeurd dat en dan ben ik weer weken zoet, dit keer dus niet, dat is echt uniek!
    Drie weken ben ik op aanraden van Mike naar Ron Velthuis geweest en bloed laten prikken en cortisol test laten doen. Komende dinsdag krijg ik daar uitslag van, ik ben erg benieuwd en hoop weer nieuwe handvatten te krijgen.

    #220974

    Binc
    Bijdrager

    Hoi Anna

    Er zijn gister wel reacties geplaatst op je bericht in het topic botten bouillon. In elk geval zie ik ze wel gewoon staan. Misschien is er iets met je pc aan de hand dat jij ze niet ziet? Zijn meerdere reacties gegeven door meer personen

9 berichten aan het bekijken - 46 tot 54 (van in totaal 54)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.