Erg slank, wil aankomen.

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Erg slank, wil aankomen.

Dit onderwerp bevat 41 reacties, heeft 15 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  charade 3 jaren, 10 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 42)
 • Auteur
  Berichten
 • #3353

  Linde
  Lid

  Ik ben 34 en erg tenger/slank. Ik zou graag wat willen aankomen, wat kan ik dan het beste eten?

  Waar ik wel wat over “val” is het idee van Weston Price dat tenger niet goed zou zijn.. In mijn familie komen meer tengere mensen voor en die zijn heel gezond.

  Het kan toch gewoon je lichaamsbouw zijn?

  Ik heb 2 hele makkelijke bevallingen gehad dus verder geen smal bekken ofzo.

  #77117

  Webmaster
  Bijdrager

  Zeker niet te weinig koolhydraten eten, anders krijg je ondergewicht.

  De moderne, westerse mens kent momenteel maar weinig mensen die geen overgewicht of ondergewicht hebben, vrijwel niemand lijkt wel op zijn/haar natuurlijke gewicht te zitten. Dit vertaalt zich in een te trage of te snelle stofwisseling en qua lichaamsbouw zien we dan ook te dikke of te dunne mensen.

  Je kunt dit accepteren als ‘dat is nu eenmaal mijn lichaamsbouw’ of je kunt je afvragen hoe dit komt, aan jou de keus. Price stelde zichzelf in ieder geval wel die vraag. Ik stel voor dat je je verdiept in zijn boek en dan nog eens bij me terugkomt.

  Mike

  #77118

  Hoe lang/zwaar ben je? Ik ben ook wel benieuwd wat nou als “te” slank gezien wordt. Als je kijkt naar ouderwetse klassenfoto’s waren dat ook allemaal tengere en slanke poppetjes. Heel soms zat er 1 dikker kind tussen, maar dat was een zeldzaamheid. Ik was ooit 11 kilo zwaarder en toen helemaal niet gezond. Nu ben ik ook nog niet gezond denk ik, maar wel een stuk gezonder dan toen, terwijl ik toen leefde op koolhydraten en nauwelijks vet.

  #77119

  Linde
  Lid

  Mike; ik wil ook weer niet te veel koolhydraten eten. Ik heb last van candida in mijn darm, vandaar. Erg lastig.

  Ik zal het boek van Weston Price eens lezen.

  San, ik ben 1,75m en weeg 57 kilo.

  #77120

  Dat is inderdaad slank. Ik ben zelf 1.68 en 55 kg. Misschien als je de candida hebt behandeld dat je iets hoger kunt gaan zitten in kh? Als ik ze schrap val ik ook weer af. Ik kan trouwens wel aankomen. Dit toevallig ontdekt toen ik overspannen was: toen ging ik veel snoepen en werd ik wel zwaarder.

  #77121

  Linde
  Lid

  San, ik heb ME/CVS. Ik kan de candida helaas niet zomaar behandelen, dan word ik heel ziek (van de ontgifting, immuunsysteem overdrive..)

  Alles al geprobeerd. Maar het candida-dieet was toch wel het allerslechtste voor me.

  #77122

  Dat wist ik niet, wat een moeilijke situatie. Ik hoop dat je met de WAP-voeding wel een eind in de goede richting komt. Ik zal je voorstel-stuk eens lezen.

  #77123

  Anoniem

  Hoi Linde.

  Ik heb ook jouw lengte. Tot een half jaar geleden woog ik 55 kilo. Toen ben ik begonnen met WAPF. Al snel bleek dat ik al die tijd toch te weinig voedingsstoffen binnen had gekregen. Ik at voor die tijd gewoon broodjes en aardappelen (zoals zo veel mensen). Ik kon ontzettend veel eten, maar ik kwam maar niet aan.

  Met WAPF ging mijn gewicht eindelijk naar normaal. Ik weeg nu 61 kilo. Rauwe melk doet het bij mij geweldig. Verder inderdaad niet alleen maar vetten maar ook koolhydraten blijven eten. Denk ook aan fenegriek, dat is een aardig supplement.

  We hebben ook een topic over aankomen, en nog een topic.

  #77124

  Anoniem

  Hoi Linde,

  Ik ben 33 en was vorig jaar ook 57/58 kilo bij 1.76

  Nu ben ik 60/61 kilo

  Lees dit stuk even..

  http://www.groenevrouw.nl/got-milk/

  Ik zou dus lekker veel rauwe melk gaan drinken en gooi er per glas wat extra slagroom bij.

  #77125

  charade
  Lid

  ik woog ook 58kg en ben 1.76 lang. Nu een paar weken later weeg ik 63kg.

  Ik eet even geen koolydraten. Ik denk dat het verschild per persoon of je aankomt of afvalt van vetten en zo geldt dat ook voor koolydraten. Mensen die veganistisch zijn zeggen ook dat ze afvallen. Ik kom dus op het moment aan van vetten en eiwitten.

  #77126

  autumn
  Bijdrager

  Hallo Linde, hier nog zo een. Ik heb jouw lengte en weeg 50 kg. Als jij de sleutel tot aankomen hebt gevonden hoor ik het graag. Ik heb hem ook nog niet gevonden…

  #77127

  Webmaster
  Bijdrager

  Als je aankomt van vetten en eiwitten zit je lichaam in ‘opslagmodus’. Dit is niet noodzakelijk verkeerd! Mijn eigen ervaring leert dat mijn lichaam eerst e.e.a. ging opslaan om bestaande tekorten weg te werken en reserves te creeren. Toen ik eenmaal voldoende reserves had, begon ik wel gewicht te verliezen. Hier heb ik twee jaar over gedaan.

  Mike

  #77128

  charade
  Lid

  Mooi resultaat mike.

  Zodra men op gewicht is en men krachtig is, is het dan verstandig om te minderen met het eten van dierlijkeproducten? Het zou leuk zijn als ik de vitamine en miniralen meer uit plantaardige voedselbronnen kon halen op ten duur. Me lichaam moet het gaan aantonen maar ik weet ook dat je snel een tekort kan krijgen, voorral als je kijkt wat hier in de supermarkt te koop is.

  #77129

  Charade,

  Waarom zou je op den duur meer plantaardige voedselbronnen tot je willen nemen in plaats van dierlijk voedsel? Het zou toch zonde zijn hetgeen je hebt opgebouwd met vetrijk voedsel vervolgens weer af te breken, niet?

  #77130

  charade
  Lid

  Zelf gekweekte bronnen geeft minder risico. Ik heb helaas geen melkkoe maar wel een tuin. Ik kan wildvlees gaan eten maar is duur en lastig aan te komen.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 42)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.