Epilepsie aanvallen

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Epilepsie aanvallen

Dit onderwerp bevat 28 reacties, heeft 8 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Binc 1 maand geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 29)
 • Auteur
  Berichten
 • #236

  simone
  Bijdrager

  Is er er een natuurlijke manier om van epilepsie te genezen?

  Ik weet dat erfelijke ziektes, welvaartsziektes dus zo goed als alle ziektes onstaan door een foute voeding wat zich na jaren in een lichamelijke klacht uit en vaker van generatie naar generatie gaat en elke volgende generatie meer ondervoedt raakt waardoor klachten zich bij elke generatie zich op steeds jongere leeftijd manifesteren.

  Bedankt.

  #20860

  Webmaster
  Bijdrager

  Het heeft allemaal met ondervoede hersenen te maken. Je kent mijn artikel over hersenvoer. Daarnaast is, net als bij hepatitis b/c, zuurstof van groot belang, dus opnieuw kom ik uit op ozon of waterstofperoxide. Email mij even.

  Mike

  #20861

  simone
  Bijdrager

  Hoi Mike,

  Dank je voor je reactie, ik wist je e-mail adres niet meer maar heb dit via hersenvoer weer gevonden, tevens ook meteen jou site gevonden en bij mijn collecite bookmarks in Opera gezet. Zie ik meteen hoe je er uit ziet.

  Heb net een e-mail gestuurd.

  #20862

  Louise
  Bijdrager

  Hallo Ik ben in 1995 voor mijn epilepsie geopereerd wat tot heden goed ging echter heb ik nu op 23 juli een zware aanval gekregen en lig ik tot heden in het ziekenhuis wat er precies aan de hand is en hoe het komt weet ik niet zeker ook omdat ik me juist wel aan het westen Price dieet houd mochten jullie hier iets over weten dan hoor ik het graag hoe ik het op kan lossen, op dit moment gaat het niet goed veel hoofdpijn en duizelig eet veel rauwe melk/yoghurt en weinig brood de enige granen die ik eet zijn rijst als avond maal.

  Hopelijk kunnen jullie me hiermee helpen zodat ik beter worden niet via dokters die me medicatie willen geven. Mochten jullie vragen hebben dan hoor ik het graag kan alleen niet snel antwoorden omdat mijn concentratie slecht is ook omdat ik links gekneusde hersens heb.

  Groet Remco

  #20863

  Webmaster
  Bijdrager

  Ik denk dat je te snel wit gaan Je hersenen zijn overduidelijk gewend op glucose te draaien e nu krijgen ze te weinig glucose, zonder dat ze de omschakeling te maken naar ketonen als energiebron. De koolhydratenval dus! Neem max. 100 gr. kh per dag en vermijd gluten en nachtschades,omdat deze neurologische schade aanrichten en dit betreft direct de hersenen.

  Mike

  #20864

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Ik heb net het boek besteld van Dr marianne Mousain-Bosc : anders denken over magnesium

  Hierbij wordt epilepsie specifiek genoemd, daarbij heb ik wat magnesiumprodukten besteld bij http://www.zechsal.eu

  Misschien kun je dit boek eens lezen? te bestellen via http://www.succesboeken.nl

  #20865

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  blz 25; zowel bij mensen als dieren vertaald een daling van magnesium in het hersenvocht en in de hersenen zich in epileptische aanvallen en stuiptrekkingen.

  #20866

  Webmaster
  Bijdrager

  Magnesiumtekort is een secundair verschijnsel. De primaire oorzaak ligt in bijnieruitputting. Veel stress vreet magnesium!

  Mike

  #20867

  Louise
  Bijdrager

  Nachtschade eet ik niet meer nu zo’n 4 weken en ervoor ook maar heel weinig. Avond eet ik vaak rijst (soms zilvervlies en soms witte) ochtend en middag eet ik rauwe melk/yoghurt smoothie met daarin diverse vitamines en mineralen.

  Sinds 3 weken eet ik Magnesiumcitraat poeder 250gram via Ron Fonteine http://www.leefbewust.com/webwinkel/alleprodukten/.

  Ik mag nu zaterdagochtend naar proefverlof en dan maar kijken hoe het gaat.

  Remco

  ps Dirtsa ik ga het boek bestellen wanneer ik thuis ben alvast bedankt.

  #20868

  Webmaster
  Bijdrager

  Vervang de zilvervliesrijst door witte rijst. In het vlies zit fytinezuur, een neurotoxine.

  Mike

  #20869

  Louise
  Bijdrager

  Ja ik heb in het verleden jullie topic over zilvervliesrijst gelezen daarna ben ik er zelf ook achter gekomen dat witte rijst net goed is (vooral bij Aziaten) omdat die niet goed/volledig functioneert dit gaf een Tai zelf aan waardoor hun maag niet goed genoeg functioneert, om die reden weet ik dus niet zeker wat werkelijk goed of beter is naast rijst en rode aardappels en granen.

  Voor mij is het totaal plaatje niet helemaal duidelijk wel minder/geen zilvervliesrijst en witte rijst maar wat ik de andere dagen mag/moet eten is me niet helemaal duidelijk waarschijnlijk glutenvrije producten.

  Op dit moment lig ik nog steeds in ziekenhuis en mag nu en gisteren 2 uurtjes naar huis om te kijken hoe dat bevalt.

  Groet Remco

  #20870

  Louise
  Bijdrager

  Ok ik ben nu sinds donderdagochtend weer thuis het gaat iets beter maar waarschijnlijk (hoe het er nu uit ziet) ben ik nu nog 2 a3 maanden ziek, zeker omdat de hersenschade nu nog niet minder is en de klachten zijn (bijna) hetzelfde als eerdere post (waarin ik begin over 1995)

  Het is vooral weer wennen en aanpassen voor dit en komende momenten korte, midden en lange termijn.

  Mochten jullie tips of advies hebben dan hoor ik het graag wat ik misschien juist wel of niet moet eten in deze situatie.

  Eventueel per mail remengoATyahoopuntcom (AT en punt vervangen)en anders i topic.

  Bedankt Remco

  #20871

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Remco, even laten weten dat ik je topic lees hoor, en dat ik het fijn voor je vindt dat je weer thuis bent. maar nog een lange weg te gaan.

  Ik weet niet meer precies wat je eerder hebt geschreven, ik zou adviseren wp te eten, dat is voor iedereen goed. Vermijd alles waar gif in zit, ook deo/creme etc.

  Poets zonder fluor, liefst met zout/kokosolie.

  Heb je al een het artikel over hersenvoer gelezen van Mike?

  En geen nachtschades ivm neurotoxines. Verder de magnesiumolie, tenminste zou ik doen, zeker na het boek wat ik gelezen heb. Overigens werkt zij met magnesium en vit B6, staat wel in het boek waarom dit zo is.

  En vergeet niet dat het tijd nodig heeft, veel tijd.

  #20872

  Louise
  Bijdrager

  Hoi Dirtsa Ja ik eet vrijwel geheel wp/biologische , daarnaast vermijd ik gif op alle manieren bv zeep tandpasta deoen ook levensmiddelen in winkels in brede zin (ik noem het wel”geen pakjes of zakjes”) Het stuk hersenvoer heb ik inderdaad al eerder gelezen en nog eerder ook iets wat bijna een tegenovergesteld bericht was, dus ja ik pas me aan op het hersenvoer van Mike.

  Ook eet ik nu rond de 7 weken geen nachtschade alleen als ik bv uit eten ga dan heb ik vaak niet heel veel keus alleen dat ik het dan beperk.

  Ik heb rond de 6 weken bij Ron Fonteine Magnesiumcitraatpoeder wat ik dmv theelepel hoeveelheid in glas water moet oplossen op ongeveer 1uur voor slapen,heb hierover nog geen echte ervaring mee. Mijn vraag is dan wel wat is het werkelijke verschil tussen magnesium tabletten poeder en olie, daarnaast eet ik in smoothie 2 pd voor ongeveer 300 of 400mg (hangt van het moment af ochtend en in middag rond 15uur) rauwe melk of volle bio yoghurt.

  Rozenbottelpoeder vit C of

  Acerola bes poeder vit c of

  Acai bes poeder vit c

  Biologische kokosolie koude persing.

  sole (van keltisch zeezout) rauwe ei en melk

  Daarnaast drink ik water met soms rond de 10 h2o2 druppels peer keer, vind dat water wel een geheugen heeft namelijk dat nu bijna al het water nu naar water met h2o2 smaakt en ik vind dat nu niet echt lekker. 💡

  Ik heb vandaag 3 boeken besteld 1 Dr marianne Mousain-Bosc : anders denken over magnesium. (wat je me eerder adviseerde)

  2 brain preskin over het verzwegen verhaal van kanker.

  3 De ongelooflijke lever- en galblaaszuivering

  Mocht je nog vragen hebben ik hoor het graag tot heden heb ik het gevoel dat ik ze heb beantwoord. Of kijk anders naar eerdere post bv waarin ik bijna begin met 1995.

  #20873

  Poekie
  Moderator

  Remco,

  Heb je het boek al van Weston Price: voeding en fysieke degeneratie?

  Dat vind ik persoonlijk ‘de bijbel’ wat betreft goede voeding.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 29)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.