endeldarmschade – voorstellen Liesje

Forum Forums Stel jezelf even voor endeldarmschade – voorstellen Liesje

Dit onderwerp bevat 340 reacties, heeft 30 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  liesje 18 uur, 21 minuten geleden.

15 berichten aan het bekijken - 241 tot 255 (van in totaal 341)
  • Auteur
    Berichten
  • #179876

    liesje
    Bijdrager

    Trouwens, ik heb aanvankelijk lang gezocht naar de diaree-klachten van mensen zonder endeldarm. Nooit gevonden. Ik geloof niet dat ze het niet weten.

    #180565

    Binc
    Bijdrager

    Waren je blieduitslagen positief Liesje?
    Wat hebben ze geprikt voor je schildklier?

    #180568

    liesje
    Bijdrager

    Geprikt:
    TSH = 5.8 refwaardes 0.27 – 4.2
    vrij T4 = 12.5 12.0 – 22.0
    anti-TPO = 192 ie/ml positief vanaf 36 ie/ml

    vit D = 95.1
    vit B12 = 1476 pmol/l ref. 150 – 550

    Volgens mij had er ook FT 3 gemeten moeten worden maar staat niet op de uitslagen. Weet niet of dat belangrijk is.

    Arts zei wel dat anti-TPO betekent dat het lichaam een immuunprobleem heeft.
    dat het lichaam zijn eigen immuunsysteem aanvalt.

    Weet even niet wat ik hier mee moet. eerst maar eens Googelen.
    Ik wilde thyreoidum laten staan – eerst maar eens over nadenken. Misschien moet ik het zelfs ophogen. slik nu 30 mg.
    Dan candida. en doorlaatbare darm. Ik denk nog steeds dat ik dat heb.
    Voor mijn operatie: candida in darm
    In ziekenhuis antibiotica gehad.
    Een half jaar lang dikke darm op non-actief. (stoma op dunne darm)
    Dus candida is al die tijd niet aangepakt.
    sinds 2009 slechte vertering en in 2016 zat candida nog steeds in ontl.
    Een slechte darmfunctie erbij en voor mij is wat betreft de candida het plaatje wel rond.
    Wel staan er op de papieren van de ontl.onderzoeken nog middelen die ik nooit geprobeerd heb.
    Ik zou nog een vasten-reinigingskuur kunnen doen – was ik toch al van plan – samen met een grote darmspoeling.
    Genoeg om te overdenken dus.

    #180569

    Binc
    Bijdrager

    Zet het anders even in het schildklier topic Liesje.
    Misschien leest iemand mee die er wat over kan zeggen?

    #184533

    liesje
    Bijdrager

    Ik hoop dat niemand het me kwalijk neemt dat ik het altijd over de stoelgang moet hebben.
    Het is mijn belangrijkste probleem, dat o.a. aan het verbeteren is door veel na te denken, na te zoeken en toe te passen wat ik denk dat goed voor me is.
    Afgelopen donderdag had ik 1,5 uur lang veel kramp en ging uiteindelijk (vanzelf) naa het toilet. Daarna alles weer rustig. volgende dag niet gespoeld. ging goed.
    Gisteren en vandaag geen succes met spoelen, verder niets extra,s gedaan tenslotte moet het hele systeem af en toe ook een kans krijgen iets zelf te doen.
    Ondanks al mijn aantekeningen weet ik eigenlijk nooit hoe iets verloopt en waarom, het is altijd anders. Maar wel in de loop der tijd steeds beter.
    Na zes uur kreeg ik kramp, (oke, ik ben thuis, laat maar komen). Meerdere keren op het toilet gezeten.
    Wat is hier voor bijzonders aan? De kramp voelt anders en de ontl. was allemaal ingedikt. Geen diaree en redelijk leeg.
    Ik ga morgen dus niet spoelen.
    Ik “weet” wanneer de hele toiletgang een beetje gaat zoals het zou moeten gaan, en het begint er af en toe op te lijken.

    #187893

    liesje
    Bijdrager

    Ik blijf maar bij mijn eigen draadje!
    Met mijn stoelgang ben ik de laatste tijd erg tevreden. Maar …..
    Ik heb de laatste tijd last van mijn NEK en soms ben ik ook duizelig.
    en soms is het ineens weer een tijd weg.
    Verschillende onderzoeken tonen aan dat de energie IN DE RUG niet in orde is.
    het ziekenhuis zegt dat er op een MRI niets te zien zou zijn, dus is niet gedaan.
    De SCHILDKLIER misschien?
    Ik heb een hele lijst bijgehouden sinds 2008 (ziekenhuisonderzoek vóór de operatie)
    2008 = TSH 8.9 Pols 70/min, bloeddruk 140/90. Blijkbaar T4 niet gemeten.
    Ik zal nooit vergeten dat ze zei: U bent een van de gezondste mensen die we hier zien.
    Ik ben toen begonnen met thyreoide en al die jaren blijven slikken en af en toe gemeten met wisselende resultaten. Ik voelde me altijd wel goed.
    Het is me niet opgevallen dat er ook een keer een goede waarde is gemeten.
    11 MAART 2016. TSH 2.9 en T4 9.1

    Wat heb ik destijds gedaan waardoor die waardes toen goed waren??
    Geen idee.
    Misschien acupunctuur? Misschien extra jodium genomen? (die nam ik nooit) Is ook nooit op gecontroleerd.

    Dus ik dacht ik ga gewoon maar weer eens acupunctuur doen. Alleen ben ik nu naar iemand anders gegaan. Chinese arts. Ik dacht als het niet bevalt ga ik maart 1 keer.
    Die man spreekt geen nederlands dus zijn vrouw zit naast hem te vertalen.
    Wat een chinese arts doet: hij vraagt NIET wat je hebt, hij wil meteen de tong zien, gaat pols meten en bloeddruk meten. Bloeddruk 100 – 60. Is ERG laag.
    He, hoe kan dat, ik heb nog nooit zo,n lage temp gehad.
    Verder: energie in organen is erg laag, hartenergie zwak.
    Dit is niet nieuw dus diagnose is goed. Pas DAN probeer ik uit te leggen wat ik voor probleem heb. Dat gaat moeizaam.
    Eerlijk gezegd veronderstel ik dat chinese artsen niet eens hoeven te weten wat je hebt. Ze constateren meteen dat de energie niet goed is en dat is voor hun genoeg. Yin/Yang
    Hij werkt ook met kruidenthee, die wil ik niet, weet niet wat er in zit maar hun kennis is anders dan regulier hier, dus wie weet. Smaakt niet lekker .
    Wordt vervolgd.

    #187983

    liesje
    Bijdrager

    Aangezien ik graag wil meebeslissen over mijn eigen gezondheid voelt het toch niet goed om thee te drinken waarvan ik de ingredienten niet ken. En een arts waarmee ik niet kan praten voelt ook niet goed. Dus 2e afspraak afgezegd. In plaats daarvan vandaag naar acup.arts gegaan die ik ken. Ik ging dus hoofdzakelijk voor de energie/doorstroom in mijn nek. Tevens de darm nogmaals besproken, hij zegt dat hij wel mensen met zo,n soort probleem heeft kunnen helpen. Ik zei, ja maar die hadden misschien al een impuls en ik niet. Geen officiele diagnose is wel erg lastig.

    #188933

    liesje
    Bijdrager

    Af en toe gaat het ERG goed maar dan opeens weer niet en het blijft erg moeilijk om uit te zoeken waardoor het weer minder gaat.
    100 gram annanas gegeten (kant en klaar) daar zitten ook enzymen in en momenteel is er geen papaya. Roomboter gisteren gegeten bij dochter. Wasa crackers met een kaasvulling (koe)omdat ik nog geen eten klaar had staan. Pap gemaakt van geitenmelk (gepasteuriseerd) met havermout.
    Resultaat. Veel meer ontlasting kwijt dan gewoonlijk, ook weer dun, vanmorgen dacht ik kan het spoelen gemakkelijk overslaan want er zit toch niet niets.
    Maar buik voelde niet lekker, dus toch maar gespoeld. Goed gevoeld. Maar vanmiddag plotseling weer vanzelf naar de WC. Resultaat was schuimig en dat is niet goed.
    Is lang niet gebeurd.
    Weer eens een bewijs dat ik me het beste aan steeds dezelfde dingen kan houden.
    Volgende week laat ik weer een ontlasting-onderzoek doen en mijn bloed moet ook weer geprikt voor de schildklier.
    eigenlijk gek dat ik na al die jaren zoeken en proberen toch nog steeds niet 100% tevreden ben. Maar opgeven kan ook niet.

    #189162

    liesje
    Bijdrager

    Straks een afspraak met een INTERNIST over het LAR-syndroom.
    Law Anterior Resectie Syndroom.
    Makkelijk te vinden via Google.
    Dit geeft heel goed weer waar ik mee zit.
    Ik heb het geprint om te bespreken.
    Zoals gewoonlijk staat er in dit bericht uitsluitend hoe je er mee om moet gaan met medicatie maar NIET de achterliggende oorzaak. En die MOET er zijn.
    o.a. een slechte vertering, daardoor geen goede opname van voeding en daardoor ontstekingen.
    Wat een eigenwijs mens ben ik toch.

    #189411

    celticmyst
    Bijdrager

    Uiteraard slik ik al een tijdje iets voor de schildklier, schildklierformuleplus van Vitall Cell Life.

    Deze raadde iemand mij op Facebook net ook aan. Maar deze is meer gericht op de SCHIDKLIER toch (hoe bevalt jou dit supplement?), en ik moet iets hebben voor de BIJNIEREN toch (weet niet of je mijn draadje de laatste 2 dagen gevolgd heb). In dat geval is de aschwaganda dus wellicht het geschiktst.

    #189565

    liesje
    Bijdrager

    Uitslag van de afspraak bij de internist. Nada, niks.
    Bij het LARsyndroom schrijven ze voor: psylliumzaad of metamucil. dikt de ontlasting in. innemen aan het einde van de maaltijd. Loperamide kan worden ingenomen als de ontlasting erg dun is. Het dikt de ontlasting in en vermindert ook de aandrang. (Ik heb GEEN AANDRANG) dus ga never nooit loperamide nemen. Loperamide kan ook verstopping geven als er teveel wordt ingenomen. (Verstopping heb ik al) Als de ontlasting te dik is kan macrogol movicolon worden voorgeschreven. Innemen met voldoende water.
    Het water wordt door de macrogolzouten vastgehouden waardoor de ontlasting dunner en soepeler van vorm wordt. (Dunner worden terwijl ik diaree heb?)
    Darmspoelen kan worden ingezet bij ernstige klachten. sommige mensen raken nooit hun klachten kwijt!!. .

    Dit is dus uitsluitend symptoombestrijding en GEEN ENKEL WOORD over de echte oorzaak resp. iets over voeding.
    Arts zei een paar keer: U weet meer dan ik.
    Als er inmiddels meer bekend is over dit Lar-syndroom – dat zou best kunnen – dan wist hij het niet.
    Hij bood aan een darm-onderzoek. Als ze dan iets vinden kunnen ze meteen een biops nemen. Zitten risico,s aan. Ze zijn verpicht dit meteen te vertellen.
    1 op de 1000 krijgt een perforatie.
    1 op de 100 mensen krijgt een bloeding.
    No thanks.
    Ik kon ook een een soort MRI krijgen, moet ik even op wachten. De afdeling wordt gereorganiseerd. Dit ga ik wel doen.
    Er zal wel een flinke rekening achteraan komen.

    #190009

    liesje
    Bijdrager

    LAR-syndroom = Law enterior Syndroom
    Het blijkt dat er nu wel meerdere info te vinden is over mensen met het LAR Syndroom
    Allemaal dezelfde klachten, veel of weinig ontlasting, veel of weinig diaree en gedurende de dag heeeel vaak naar de WC, of diaree die ze niet kunnen inhouden.
    Ik heb niemand gevonden die het zonder medicatie probeert goed te krijgen. Hoewel die er misschien wel zijn. Tegenwoordig zijn de operatie-methoden vriendelijker, kan zijn dat mensen op den lange duur toch voldoende verbetering krijgen. Dat weet ik dus niet.
    Wel weet ik dat niemand mij een echt advies kan geven. Wel kan iedereen MEEDENKEN.

    #190010

    liesje
    Bijdrager

    Dit zal dus altijd over ontlasting gaan.
    Momenteel heb ik vaak ingedikte ontl. dus dat is goed en ben ik blij mee.
    Echter, gisteren heb ik met water gespoeld en kwam er geen ontl uit. Dat betekent dat ik vandaag veel moest hebben. Inderdaad, heeel veel en ik had wat meer kramp als anders. Ik ben zooooo leeg dat ik morgen kan overslaan.
    Maar he, opeens om 3 uur toch weer kramp. diaree-achtig en ongeveer 300 gram. Is best nog veel als ik denk dat ik zo leeg ben. Volgens bartjes kan dit dus niet.

    Ik zou vandaag ontlasting opsturen naar het lab. Zal ik nu het laatste opsturen van vanmiddag of zal ik iets van vanochtend doen?
    Ik neem een gok, ik neem van 3 uur. Dit heeft waarschijnlijk nog niet te lang in de darm gezeten. Zal deze impuls door de Aswaghanda komen? Helaas heb ik gisteren geen enzymen genomen.
    Eigenlijk wil ik leeg zijn voor 24 uur. Vooral overdag nog iets kwijtraken wil ik niet.
    Misschien moet ik nog eens aan een eliminatie-dieet beginnen.
    Spreekt me wel aan eigenlijk.
    Ik zal het Lab-onderzoek eerst nog maar afwachten.

    .

    #190011

    liesje
    Bijdrager

    Arts Tan (acupunctuur) denkt dat de diaree-achtige ontl. een zg “overloop” ontlasting is. Dan zit er nog iets in de darmplooien.
    Ik denk iets anders.
    Als ik spoel en er komt niets uit – dan zit er niet genoeg in de dikke darm.
    In de dikke darm stagneert het en daardoor stagneert ook ALLES dat erachter zit.
    Als ik de volgende dag ga spoelen en het eerste gedeelte is ingedikt dan kan – met een beetje mazzel als de darm goed meewerkt – ook het dunne gedeelte meekomen.
    Het dunne gedeelte is vaak zoveel dat het GEEN overloop-diaree kan zijn. Is niet logisch.
    Eventuele restjes nadien zou misschien nog uit de plooien kunnen komen.
    Maar waarom het er dan WEL vanzelf uitwil blijft een raadsel.

    Volgens Tan zoekt het lichaam zelf alternatieven en natuurlijk ben ik het daar mee eens. Alleen – er zit bij mij geen logika in of een soort regelmaat. en dat is het probleem .
    En dat is niet van vandaag of morgen.
    Ik eet meestal al zoveel mogelijk hetzelfde, ook de supplementen.

    #190040

    Ben
    Bijdrager

    Ooit gedacht aan biofotonen therapie? Je zou eens naar zo’n praktijk kunnen bellen en je probleem voorleggen. Het is absoluut geen kwakzalverij.

15 berichten aan het bekijken - 241 tot 255 (van in totaal 341)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.