eigelen

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Cholesteroliscool 1 week, 1 dag geleden.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
  • Auteur
    Berichten
  • #174843

    celticmyst
    Bijdrager

    Hallo

    een aantal dagen terug vroeg ik aan Poekie van voedingisgezondheid of zij eigelen consumeert of de hele eieren. Toen zei zij, dat zij altijd het hele product eet, dus het hele ei, want zei ze, waarom zou je maar het halve product nemen. DOor de smoothie doet zij volgens mij als ik het goed begrijp dus altijd het hele ei.

    Ik zie echter veel mensen die wel rauwe eiGELEN nemen. Ook in de recepten van Tanja zie ik regelmatig voorbij komen dat er eigelen in een recept worden verwerkt.

    Ik neem aan dat dit een kwestie is van het volgen van mijn gevoel?
    Tot nu toe gebruik ik eigenlijk alleen maar hele eieren in een smoothie.
    Heb wel eens rauwe eigelen gebruikt in een sausje ofzo.

    #174849

    celticmyst
    Bijdrager

    Ik heb op de amerikaanse site van Weston Price gelezen dat er in rauwe eiwitten enzymremmers zitten die voor verteringsproblemen kunnen zorgen. Dus dat je beter alleen de eigelen rauw kunt eten.
    Echter vond ik een post van Mike van oktober 2011:

    Mijn supervette yogurtsmoothie bestond vandaag uit de volgende vetten:

    Jersey yogurt (4,5% vet)
    Rauwe melk (ten minste 4,5 % vet)
    kokosolie
    Rauwmelkse boter
    Green Pasture boterolie
    Levertraan
    Geozoneerde olijfolie
    2 rauwe eieren

    Verder nog:
    Lugol’s jodium
    2 theelepels Sole
    Blauwe druiven uit de tuin
    3 theelepels donkere honing
    stuifmeelpollen
    Enkele druppels H2O2
    Kaneel
    Garam masala
    Kerrie
    Nootmuskaat
    Komijn
    Koriander
    Gember
    Kardamom
    Karwij
    5 spice
    Veel iiefde

    Ik heb hier inmiddels al een liter van op en heb nog ong. een halve liter over, yummie!
    Mike

    Hierin eet hij wel gewoon de gehele eieren rauw, en niet alleen de eigelen.

    #174958

    Gerard
    Bijdrager

    Rauw eiwit kan voor een biotinetekort zorgen. Als je toch het hele ei wilt gebruiken, dan het wit in ieder geval koken.

    #175473

    celticmyst
    Bijdrager

    Ok …

    #175479

    Met spiegeleieren is het probleem ook opgelost.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.