Eeuwige jeugd

Dit onderwerp bevat 19 reacties, heeft 9 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  ad ligtvoet 4 jaren, 4 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 20)
 • Auteur
  Berichten
 • #4468

  kaasmeisje
  Bijdrager

  Aanhangers van super foods, raw food, de groene poeder drankjes, etc. In hoeverre gaat het mensen om gezondheid? Is het niet zo dat veel mensen het idee van ouder worden niet prettig vinden? Op zoek zijn naar eeuwige jeugd. En dan zijn er mensen die fanatiek zijn in raw food die ons het idee willen geven dat wij hard verouderen door ons eten:

  70-year old woman finds the fountian of youth

  super model 1970’s secrets

  De titel van het boek van David Wolfe is ‘aeting for beauty’. Voor je het weet denk je, ‘verdomme ik ben lelijk, had ik maar wat beter gegeten’. Ik vind het zelf een gemene titel (en slim). Het is niet dat ik niet geloof in dat innerlijke schoonheid zich vertaalt in uiterlijke schoonheid. Maar mooi gevonden worden heeft helaas veel te maken met o.a. symetrie en andere trekken waar wij weinig invloed op hebben.

  Ik hoop dat men vanuit Weston Price niet gaat verkondigen dat men de bron van eeuwige jeugd heeft gevonden. Een visie op mooi en gezond oud worden lijkt mij wel prettig. Ik ben wel ook benieuwd naar de visie van mensen hier over het fysiek verouderen en de ‘bron van eeuwige jeugd’.

  #90745

  ruud
  Bijdrager

  Kaasmeisje, ik las gisteren ook een boek van David Wolfe toevallig en ik vond het net een reclametekst eerlijk gezegd. Er werd een droom in verkocht.

  De eeuwige jeugd hebben we allemaal want onze ziel is tijdloos.

  Fysiek verouderen is wel echt flink ongemakkelijk zeker in deze vervuilde wereld vind ik.

  #90746

  kaasmeisje
  Bijdrager
  Quote:
  ik las gisteren ook een boek van David Wolfe toevallig en ik vond het net een reclametekst eerlijk gezegd. Er werd een droom in verkocht.

  Dat bedoel ik dus. Dat maakt mij pissig.

  Op youtube staan filmpjes waar vrouwen vertellen dat zij gestopt zijn met raw food omdat zij niet meer ongesteld werden. Ook schijnen sommige raw foodies te beweren dat het niet erg is als je niet meer menstrueert. Door die reclameboodschappen, het idee dat je als vrouw prachtig haar krijgt, een schone stralende huid, een mooi figuur door raw food lopen vrouwen enorme gevaren op voor hun gezondheid. Menstrueren lijkt mij iets oers.

  En dan die enorme bedragen die je vervolgens moet uitgeven aan al die super foods.

  #90747

  Anoniem

  @ Kaasmeisje, ja het is heel erg. Bijna alle raw vegans moeten uiteindelijk ook toegeven dat het gewoon niet werkt. Sommigen hebben er dan al diverse boeken over geschreven en geven lezingen over raw vegan foods.

  En moet je eens op de 30 bananas per dag site kijken! Wow wat mensen zich daar allemaal aandoen ! Ongelooflijk..

  http://www.30bananasaday.com/forum/topics/pain-every-time-i-eat

  #90748

  Icky
  Lid

  @ pike

  ff een WTF momentje..

  5am-2liters of water

  6am-30 min run

  7am- 10banana ice cream

  10am- 500g grapes

  12pm- 650g oranges

  2pm- 5 banana smoothie +14 dates

  4pm- 5banana smoothie

  6pm-2 courgette, 250g sspinach, avocado, tomato, cucumber.

  ik zou ook buikpijn krijgen van dat eten:X en wie gaat er nou met een klotsbuik (2l water) hardlopen?

  #90749

  Alexandra
  Bijdrager

  Zijn t niet gal, lever en alvleesklierklachten? Het hele systeem gaat eraan door het gebrek aan vetten.

  #90750

  Anoniem
  Quote:
  ff een WTF momentje..

  @ Icky, ik had precies dezelfde reactie!

  Niet te geloven dat die mensen niet snappen dat het toch echt aan het ‘perfecte dieet’ ligt..

  @alexandra,

  Dat zal ook meespelen maar wat denk je van de enorme hoeveelheid vezels en fructose?

  Als ik dat allemaal zou moeten opeten vandaag dan heb ik voor het eind van de dag een darmkoliek.

  #90751

  Alexandra
  Bijdrager

  Heb het hele draadje even doorgelezen. Tip van de week: blijf dit volhouden, het gaat echt over! (Staat niet bij dat je dan waarschijnlijk in je kist ligt….)

  #90752

  kaasmeisje
  Bijdrager

  Veel mensen die beginnen met raw food ervaren in het begin wel gezondheidsvoordelen. Ik dacht dat een week veel groenten/raw food mogelijk goed werkt om je lichaam schoon te maken en misschien is dit wel goed om soms een week te doen. Als je daarna maar weer voedsel gaat eten dat voldoende bouwstenen bevat. Klopt dit of verkeerde gedachte?

  #90753

  Anoniem

  In principe is dat geen verkeerde gedachte. het hangt er een beetje af welke groenten/raw foods je dan in zo’n week gaat eten.

  En ik vraag mij af of het eigenlijk wel nodig is om dat te doen als je eenmaal goed bezig bent met WAP.

  En wat ik dan eerder zou aanraden is een rauwe melk of kefir kuur voor een paar dagen.

  Zie ook dit artikel van Chris Masterjohn, “Glutathione — The Master Antioxidant and Detoxifier”

  http://www.westonaprice.org/blogs/cmasterjohn/2010/09/11/the-biochemical-magic-of-raw-milk-and-other-raw-foods-glutathione/

  #90754

  Tanja
  Bijdrager

  Als je geen zuivel verdraagt of niet aan rauwe melk kunt komen, zou een weekje rauwkost inderdaad wel reinigend kunnen werken. Als je zorgt dat niet teveel oxaalzuur/goitrogenen en suikers binnenkrijgt. Daarna zeker weer gauw veel opbouwende voeding.

  #90755

  ad ligtvoet
  Bijdrager

  ” Het is niet dat ik niet geloof in dat innerlijke schoonheid zich vertaalt in uiterlijke schoonheid. Maar mooi gevonden worden heeft helaas veel te maken met o.a. symetrie en andere trekken waar wij weinig invloed op hebben”.

  Volgens mij is het moeilijk om gezond te zijn en dat niet uit te stralen.

  Je hebt het hier over mooi gevonden hebben. Welnu,dan ben je dus afhankelijk van wat anderen denken en dat kan per week veranderen.Daar heb je geen controle over.Zet dus je eigen standaard onafhankelijk van zaken die je toch niet kunt veranderen,zoals je zelf al aangaf.

  ad

  #90756

  ad ligtvoet
  Bijdrager

  Ik zorg dat ik me zo goed mogelijk voed,weston price dus en verder natuurlijk onthouding van een slechte leefwijze.Zonder problemen overigens , ik heb totaal niet het idee dat ik ook maar iets aan genot(middelen ) mis.Mijn doel is simpel om zo gezond mogelijk zo oud mogelijk te worden.Eigenlijk is dit niet het doel op zich,maar wil ik me eigenlijk gewoon iedere dag gezond en prettig voelen en ik ga er vanuit dit dit dan ook tot een hoge leeftijd zal duren(pech daargelaten).

  Het is echter wel zo dat functies achteruit gaan ,bij de een sneller dan de ander en waarschijnlijk ook op andere vlakken.Het zou dus fijn zijn wanneer we de daadwerkelijke functie naar een jongere leeftijd terug konden draaien en wel op een genetisch niveau.

  Onderzoekers hebben inmiddels meer dan 900 genen getest waarvan men weet dat ze door ouderdom achteruitgang vertonen.De meeste van de genen zijn gerelateerd aan mitochondriale functie,de energie fabriekjes van onze cellen.Zo’n 200 genen konden door een specifieke methode in functie teruggezet worden naar een jonger niveau.Het betrof hier vooral genen die een werking hadden op enzymen die betrokken zijn bij de anaerobe stofwisseling en het transport van anearobe substraten voor een verdere aerobe verwerking.

  Een kenmerk van jong zijn is het verschil tussen hetgeen we het minst kunnen(rust niveau) en hetgeen we het meest kunnen(maximale activiteit).Het is toch zo dat mensen die ouder worden steeds mee afglijden naar het niveau van rust en wanneer rust en het maximaal mogelijke op een lijn liggen noemen we dat dood.

  Een beslissende factor hierin is de anearobe stofwisseling.Wanneer deze maximaal werkt(zoals tijdens een regelmatige maar infrequente inspanning) zal de aerobe ook maximaal werken en dus zal de aerobe stofwisseling ahteruit gaan wanneer de anaerobe stofwisseling ook slechter gaat worden.

  De specifieke methode die de ongeveer 200 genen terugzette naar een jonger niveau was intensieve krachttraining(kort en infrequent).

  Bedenk dat de meeste van de genoemde enzymen voorkomen in de fast twitch spiervezels en dat deze juist door gebrek aan intensieve spieractiviteit(krachttraining)of door langdurige activiteit van lage intensiteit(duursport)als gevolg van het ‘use it or lose it’principe , naar verloop van tijd verloren gaan.

  Het zijn ook deze spiervezels die de grootste opslagcapaciteit van suikers hebben en dus een belangrijke rol spelen in het behouden van een normale bloedsuiker spiegel.

  Lijkt me een goed argument om in ieder geval eens andres te gaan denken over het waarom van krachttraining.

  ad

  #90757

  E123
  Bijdrager

  Interessant Ad, dat van die genen, dat wist ik niet. Vooral de witte fast twitch spiervezels zijn dus belangrijk. Gelijk een paar vragen voor jou.

  Wat vind jij van vechtsport?

  Dit is natuurlijk ook al duizenden jaren oud. De meeste vechtsporten zijn explosief, dus je gebruikt dan vooral de fast twitch.

  Ook rust en ontspanning is vaak een onderdeel van vechtsporten. Denk aan tai-chi, of bijv een korte meditatie na de training.

  En ook hier heb je weer geen dure apparaten nodig (grapje, ik zal erover ophouden 😉 )

  Quote:
  Het zijn ook deze spiervezels die de grootste opslagcapaciteit van suikers hebben en dus een belangrijke rol spelen in het behouden van een normale bloedsuiker spiegel

  Ik zat ineens te denken, dit geld natuurlijk voor alle mensen die dagelijks lichamelijk werk doen en/of sporten. Zouden mensen die veel bewegen weg kunnen komen met wat (een klein beetje) meer koolhydraten en toch in de vetverbranding kunnen blijven?

  Of andersom, hier zeggen sommige mensen dat je in de vetverbranding komt als je minder dan 100 gram koolhydraten per dag neemt. Klopt dit wel als je zoals velen tegenwoordig de hele dag op je luie reet achter een pc zit en ‘s avonds als je thuiskomt op de bank neerploft en tv gaat kijken of nog meer achter de computer gaat zitten?

  Sommige volkeren die Price bestudeerde aten zeker meer dan 100 gram koolhydraten. Sommigen dmv granen, of bijv door meerdere liters rauwe melk. Zou het kunnen dat het vele lichamelijke werk en bewegen ervoor zorgde dat ze zoveel mogelijk in de vetverbranding bleven?

  #90758

  Anoniem

  Hoi Janse ik train mijn fast twitch spiervezels met sprinten of olympisch lifting. Verder ben ik van mening dat je zo traint met de zwaartekracht en evenwichtsgevoel, namelijk iets zwaar toch snel kunnen verplaatsen, waarbij niks statisch is, meegenomen is in het dagelijkse leven. Ik ben jaar terug aangereden door een auto trok vlug mijn benen op, de fiets was total loss, en vloog wel 7 meter weg en viel op mijn rug en stuitje, maar stond vloekend op had wat pijn maar kon nog alles want gaf de veroorzaker nog een flinke duw zodat hij zelf kennis kon maken met de grond. Ik weet zeker als ik niet train zoals ik nu doe dat het anders was afgelopen. Ook voer ik soms iets zeer langzaam uit waarbij steeds de spanning op mijn spieren blijft, bijvoorbeeld: zeer langzaam optrekken tot ongeveer driekwart omhoog en dan weer zeer langzaam zakken tot bijna uitgestrekt.

  Verder kan ik inderdaad meer koolhydraten af met mijn training, en ik ervaar geen dip, mijn energie is constant of ik nu sprint of paar uurtjes fiets. Soms heb ik 200 gram koolhydraten per dag en soms maar 60 gram koolhydraten. En niet vermoeid op welke hoeveelheid koolhydraten ook, alleen wat zuurbranden bij meer koolhydraten. Het beste is gewoon rauwe melk. En trouwens als je slaapt kom je hoe dan ook in de vetverbranding.

  Ik train ook gevechtsporten, en mijn snelheid is alleen maar groter geworden, Bruce lee trainde ook zo met een circuit van gewichten en later op een speciaal voor hem gemaakt apparaat. Verder doe ik isometric oefeningen met ketting en stok. Van Olympisch lifting wordt je ook verdomd lenig, zonder strekoefeningen. Als ik wat ouder wordt zijn de oefeningen van Ad ideaal.

  Nu train ik zwaar dan licht dan zwaar dan licht dan zwaar dan licht. Training laat ook het bloed stromen.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 20)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.