Een vraag voor Mike over zuurbranden, maagzuur.

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Een vraag voor Mike over zuurbranden, maagzuur.

Dit onderwerp bevat 7 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Webmaster 4 jaren, 7 maanden geleden.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #4005

  Anoniem

  Ik heb geen zuurbranden als ik volle rauwe melk drink, zeg maar 1.5 – 2 liter per dag.

  Wel als ik koolhydraten in een andere vorm pak, zoals witte rijst, of zoete aardappels, of quinoa. Kom ik over een bepaalde grens dan krijg ik zuurbranden!

  Wat is er dan met de koolhydraten in volle rauwe melk dat dit effect niet heeft, zou ik bij de volle rauwe melk dan toch in de vet verbranding blijven!

  Iets om over na te denken………………..

  #85085

  Anoniem

  Ik weet dat je onbeperkt melk kunt drinken. Het verzadigde vet, de cholesterol en de eiwitten en andere voedingsstoffen die in rauwe melk zitten wegen absoluut op tegen de inname van koolhydraten die je via rauwe melk verkrijgt. Je kunt dan rauwe melk beschouwen als je dagelijkse bron van koolhydraten.

  Maar als ik dus andere koolhydraat bronnen zoals witte rijst, of quinoa, of zoete aardappels pak met vlees en flink wat vet dan wel zuurbranden.

  #85086

  Anoniem

  ik heb het met wijn en gluten, neem ik dan sole, dan is het snel weer over.

  Zuurbranden had ik veel tijdens mijn zwangerschappen en melk hielp dat ook.

  #85087

  Webmaster
  Bijdrager

  De koolhydraten in rauwe melk zijn voor mij ook het best verteerbaar en opneembaar. Zal ook te maken hebben met het enzym amilase dat de vertering van koolhydraten vergemakkelijkt. De Amerikaanse WAPF stelt (m.i. terecht) dat lactose en galactose in rauwe melk de beste koolhydraatbronnen zijn die er bestaan. Is ook logisch, want voeding die jong leven ondersteunt moet ook optimaal zijn.

  Mike

  #85088

  Oker
  Lid

  Ik hoor heel vaak van mensen dat ze high carb maaltijden met vet heel slecht verdragen en dan veel last hebben van brandend maagzuur. Een oplossing zou zijn de koolhydraatinname enigzins te scheiden van de vetinname.

  #85089

  Anoniem

  ik had altijd heel veel last van tomatensoep en alle tomatensausachtige gerechten en brood met zuurbranden, ook sinds de zwangerschappen ontstaan en werd steeds erger.

  Melk hielp altijd om het rustiger te krijgen, zelfs waardeloze (supermarkt) melk

  #85090

  Oker
  Lid

  Mensen gebruiken trouwens ook zuivel voor het slapengaan na een avondje stappen, om de kater de volgende dag tegen te gaan! “Melk neutraliseert” zei mijn moeder altijd.

  #85091

  Webmaster
  Bijdrager

  Verzadigd vet beschermt de lever. Anthony Bourdain noemt een vette hap na een avondje zuipen een ‘booze mop’, zeg maar een dweil die de alcohol in zich opzuigt.

  Mike

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.