Edelgistvlokken

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Edelgistvlokken

Dit onderwerp bevat 9 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Klavertje4 4 jaren, 5 maanden geleden.

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Auteur
  Berichten
 • #4598

  Hey allemaal,

  Ik kan enkel edelgistvlokken op basis van melasse vinden hier in de buurt en niet die van Natufood die hier op het forum wordt aangeraden.

  Kan ik deze kopen of kan er mij iemand eentje op Iherb aanraden?

  Ik slik wel al een multi met ook vit B in.

  Alvast bedankt!

  #92570

  Anoniem

  Kijk even of ze bij jou bezorgen, maar bedoel je deze: https://www.hofwebwinkel.nl/easyorder.b2c/index?b2c=VVE

  #92571

  Anoniem

  eeeen, hij verwijst niet naar het product 🙄

  kijk onder persoonlijke verzorging en dan zelfzorg

  #92572

  Ja, die bedoel ik Catalina. Helaas leveren ze niet in België.

  #92573

  Weet je zeker dat ze niet in Belgie leveren? Ik bedoel, soms als je belt en het gewoon recht zoor zijn raap vraagt, dat ze je dan wel iets kunnen bieden. Heb je daarnaast nog even doorgegoogled? Ik zie tientallen winkels die Natufood Edelgist verkopen. Daar zal er wel eentje tussen zitten die in belgie levert voor een fatsoenlijke prijs.

  #92574

  Anoniem

  Dag Inge,

  In het Zeeuws-Vlaamse Sluis (waar de winkels standaard op zondag open zijn en het merendeel van de klantenkring uit België afkomstig is) bieden ze de Natufood in reformhuis van Polderman te koop aan. Deze mensen hebben ook een webwinkel.

  #92576

  ruud
  Bijdrager

  Deze http://www.iherb.com/KAL-Nutritional-Yeast-Flakes-Unsweetened-22-oz-624-g/19095 heb ik van iherb, maar die meestal niet voorradig: dan moet je vragen of iherb je wil verwittigen als ze er weer zijn. Als het dan zover is dan moet je die gelijk weer bestellen, anders gaan ze aan je neus voorbij. Er zit wel een stickertje op dat er een toxische stof inzit. Ik heb het laten testen (energetisch) en toch was het nog steeds heel goed voor me. Het is relatief goedkope voedingsgist.

  Dit http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Nutritional-Yeast-Mini-Flakes-16-oz-453-g/30690 merk wordt ergens op internet aangeraden door de westonprice foundation schijnbaar omdat het in de shopping guide zou staan van de WP foundation: http://www.radiantlifecatalog.com/product/frontier-nutritional-yeast/superfoods-supplements

  De laatste is dus ook van melasse gemaakt: dat is volgens mij dus helemaal geen probleem.

  #92577

  Anoniem

  Waarom pakken jullie geen Pax biergist! Daar zit ook chroom in. Bij de melasse versie niet.

  #92578

  ruud
  Bijdrager

  Hoi Amancay: ik gebruik beide: ik vind voedingsgist erg lekker: ik doe deze in mijn ochtendyoghurtsmoothie: het heeft zo’n lekkere kazige smaak. Volgens mijn behandelaar zijn zowel biergist als voedingsgist goed voor je. Ze hebben overlap, maar zijn ook verschillend in wat ze te bieden hebben. Biergist smaakt vies, maar heeft het voordeel van de best opneembare vorm van chroom inderdaad tegen suikerziekte, naast de b-complex behalve b12. Voedingsgist bevat veel meer niacine (goed voor bloeddoorstroming, tegen infecties maar ook tegen suikerziekte), vitamine b12 en de gezonde glutamaatvorm.

  #92579

  Bedankt voor jullie reacties!!

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.