Echte grasboter

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Echte grasboter

Dit onderwerp bevat 72 reacties, heeft 19 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  fatsnotbad 2 maanden, 3 weken geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 73)
 • Auteur
  Berichten
 • #167032

  complotdenker
  Bijdrager

  Hallo iedereen,

  In mijn herinderng was er een topic over boter en grasboter. Nu kan ik dat niet terug vinden.

  Ik vraag me namelijk af wat jullie voor een merk boter gebruiken. Ik gebruik nu Kerry Gold. Daar heb ik nog geen gesjoemel met weidemelk kunnen vinden.

  Bij Campina is grasboter en weidemelk een wasse neus. Boeren beginnen vaak hard te lachen als ik over grasboter begin. Dat snap ik wel zij zien hoe alles in de zelfde tank verdweind bij Campina.

  Ik heb ook wel eens grasboter bij de ecoplaza gekocht. Daar heb ik me nog niet in verdiept.

  Eigenlijk zou ik liever rauwe boter willen gebruiken maar dan wel van weide melk…

  Dus vandaar dat in geïnteresseerd ben in wat jullie zoal gebruiken.

  Complotdenker

  #167045

  edwin
  Bijdrager

  De (rauwe) roomboter van De Beekhoeve in Kamerik is erg lekker. Het is niet het hele jaar van weidemelk, maar vanaf het voorjaar als de koeien buiten staan wel.

  #167046

  http://www.grandeurnature-bio.fr/decouvrez-nos-produits/beurre-de-baratte/3-beurre-de-baratte-cru-doux-250g
  Deze krijg ik wel eens uit Frankrijk, Fransen snappen over het algemeen net “iets” beter hoe rauwe zuivel en vet werkt.
  In Nederland is onderstaande boter het beste wat ik redelijkerwijs in de buurt kan vinden.
  Ik vermoed dat deze boter gepasteuriseerd is omdat er niet specifiek rauwmelks oid wordt genoemd en de term boerenboter in tegenstelling tot boerenkaas niets zegt over al dan niet kapotstoken(pasteurizeren).
  http://www.weerribbenzuivel.nl/assortiment-1/21-boter/79-gras-boter

  #167090

  complotdenker
  Bijdrager

  Thx voor de reacties!

  De boter van de De Beekhoeve heb ik geproefd op het Western Price congres geproefd, die was echt lekker! Maar is een heel end rijden. Misschien dat ik dat toch maar doe en dan een voorraad in mijn vriezer gooi.

  Die van de Weerribben heb ik ook wel eens maar die vind ik flauw voor op brood. Maar ik hoop dat met die niet gesjoemeld is…

  Frankrijk is t boter Walhala Jah. Daar kun je uit zo vele kiezen! Ik kan geen Frans lezen dat is beetje jammer maar ik zal is kijken of mijn vriend die daar vaak komt een bootschappen lijstje kan mee geven.

  Nogmaals bedankt 🙂

  Complotdenker

  #167094

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Die van Weerribben is flauw om een reden: men houdt zich daar aan de bepaling dat de dieren TOEGANG tot een wei dienen te hebben. De veestapel is er echter zo groot dat de wei vaker afgegraasd is, waardoor de dieren noodgedwongen hooi en granen eten in de stal. De typische gelige kleur van grasgevperde zuivel ontbreekt ook in hun hagelwitte producten.

  Mike

  #167113

  Mocht iemand boter vinden van 100% grasgevoerde koeien, dan horen we dat graag. Dat hebben wij tot dusver niet kunnen vinden.

  #167127

  complotdenker
  Bijdrager

  Dat verklaard Mike!

  Nou waarneer ik in Nederland (of Duitsland) een betaalbare, berijkbaren en rauwe 100% grasboter heb gevonden dan schreeuw ik dat van de daken!

  Hum ik bestel dan voor de zekerheid maar weer boterolie bij van green Pasture. Ik weet echte voeding komt met echte prijzen… Maar t potje was zo snel op. En ik heb nog steeds 3 botbreuken die moeten herstellen.

  Denk dat het wel loont. Voor mijn ongelukje gebruikte ik al boterolie en levertraan. Samen met boter, rauwemelk en grasgevoedvlees en eieren. En de artsen hadden echt meer interne bloeding en beschadiging verwacht. Ook vlak na de operatie ging mijn herstel heel goed.

  Dat weet ik namelijk zeker en ik heb genoeg vergelijkings materiaal zeg maar, want ik werk op een chirurgische verpleegafdeling?.

  Bedankt voor de reacties!

  Complotdenker

  #167147

  DeSouza
  Bijdrager

  Of zijn er webshops die bio. boters verkopen (en versturen)?

  #167158

  Marijan
  Bijdrager

  ik koop bij de eco boerderij de Haan in Ingen ook de Weerribben boter, die heeft sinds kort Zuiver Zuivel overgenomen. De Weerribben boter is volgens mij lichter van kleur en spettert enorm veel meer als de Zuiver Zuivel (water in de boter)
  Ook koop ik Guernsey boter bij de Haan en die is veel geler (wel gepasteuriseerd) maar spettert helemaal niet, geen water dus in de boter
  http://www.guernsey-butter.com/guernsey-boter/onze-boter/

  het zwart/zilveren pakje. Er zit wel een wat hoger prijskaartje aan. Tevens is het A2 boter.

  #167167

  Rauwmelkse boter kun je hier in de delta wel vergeten of je moet het zelf maken of uit het buitenland meenemen.
  http://www.rauwemelk.net/index.php?i=5

  #167172

  Tanja
  Bijdrager

  Rauwe grasboter van blaarkoppen,alleen in het seizoen. http://www.meester-affineurs.nl/assortiment-kazen/ma-bio-blaarkoppen-boter/

  #167174

  complotdenker
  Bijdrager

  Hey Tanja, die kwam met zoeken met n zoekmachine bij mij naar boven. En de foto die ze er bij hebben staan ziet er echt heerlijk uit!

  Heb je er ervaring mee of de boter net zo heerlijk smaakt als hij er uit ziet?

  Complotdenker

  #167177

  Tanja
  Bijdrager

  Ja ik heb m al een tijdje kunnen krijgen bij mijn kaasspecialist, heerlijk!

  #167188

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Als je er aan kunt komen, Kerrygold boter uit Ierland. Te koop bij bijna elke Duitse supermarkt voor 1,79. Dit is de boter die ik gebruik. Ruikt en smaakt heerlijk en is zeer smeerbaar met een mooie gelke kleur!

  Mike

  #167193

  Ik zie een aantal bedrijven maar nog geen perfect match, want volgens mij zijn deze niet 100% grasgevoerd. Als ik het goed heb onthouden hebben we dat bij Kerry Gold een keer nagevraagd. Het blijft onduidelijk op hun website, dus ik duik er nog even weer in.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 73)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.