Droge voeten en schimmelnagels

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Droge voeten en schimmelnagels

Dit onderwerp bevat 25 reacties, heeft 20 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Tanja 1 week, 1 dag geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 26)
 • Auteur
  Berichten
 • #2019

  Anoniem

  Hallo allemaal ik ben ff op dit forum aan het surfen, nu heb ik wat vragen. Ik ben pedicure van beroep, en ik kom tegenwoord zo heel veel schimmelnagels tegen dat willen jullie niet weten. Ook zie ik zulke drogen voeten met heel veeeel eelt en likdoorns en kloven. Kan iemand mij vertellen hoe dat komt?.Want een aantal jaren geleden was dit volgens mij nog niet zo erg als nu, ik denk dat 1 op de 4a5 mensen last heeft van een schimmelnagel(s).en wat kan ik die mensen nou adviseren ik bedoel schimmeweerde producten zoals daktarin is zo gekocht natuurlijk! Maar het komt ergens vandaan toch ik wil graag dat mensen de oorzaak aan pakken en daardoor dus ook bestrijden. Ik hoop op goede berichten.

  Gr. Lizzy

  #58869

  Anoniem

  Een voetenbad met oplossing waterstofperoxide! Ik weet alleen niet precies welke concentratie en hoe vaak. Maar het schijnt wonderen te doen.

  #58870

  Anoniem

  Ik heb per ongeluk een keer 35% op deze nagel gedaan. Dit moet je nooit doen tenzij je pijn lekker vind :D. Dit bleef ongeveer een uur of 15 echt pijn doen, ontzettend brandend gevoel. Ik doe nu altijd de 3% rechtstreeks op de nagel.

  #58871

  Louise
  Bijdrager

  Precies 3% en nooit 35% op huid dat gaat niet goed is niet voor niets dat je ook bij drinken wel 35% mag gebruiken maar dan wel met water erbij! daarnaast is het per persoon anders hoe die reageert, bv enkele druppels op mijn hand gehad dat was niet prettig voelde een beetje branderig en vervelde.

  Ik dronk het ook op het werk en nu proef ik wanneer ik geen h2o2 gebruik nog steeds de h2o2 raar maar water heeft geheugen en ik ook lijkt wel. 😀

  #58872

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Bij schimmelnagels ga er maar vanuit dat er ook veel schimmels binnen in de mens zit, zoveel dat het er oa bij de nagels al naar buiten komt. Natuurlijk wil je de schimmelnagels kwijt, maar als je alleen maar probeert dit via de nagels te onderdukken dan komt het op een andere plek wel weer naar boven.

  Ik denk dat voetenbadjes met H202 3% verdunning prima zijn, maar de oorzaak ligt natuurlijk ergens anders.

  Teveel suiker/koolhydraten bijvoorbeeld.

  Dus aanpakken van de voeding, herstel darmen/lever etc.

  kefir/yohur

  Ik kijk er overigens niet vanop dat dit steeds vaker voorkomt, net als diabetes, kanker, etc.

  Wat leuk trouwens Lizzy, dat jij probeert te achterhalen waar de oorzaak ligt, en dat het jou ook opvalt dat dit vaker voorkomt.

  #58873

  Poekie
  Moderator

  Hoi Lizzy,

  Steek je licht eens op op mijn site http://www.voedingisgezondheid.nl en kijk dan even in de rubriek: juiste voeding.

  Er is ook een rubriek schimmels en huid.

  Het is dus een kwestie van voeding aanpassen. Wat Dirtsa zegt: suiker/koolhydraten/zetmeel inname verminderen.

  Meer (dierlijke) vetten: vlees, vis, roomboter (ipv margarine), zuivelproducten (liefst van rauwe melk).

  En H2O2 foodgrade (zuurstof) in je systeem brengen.

  Lia

  #58874

  Webmaster
  Bijdrager

  Huidklachten komen door een gebrek aan vetoplosbare vitamines, met name A en E. We eten te weinig verzadigd vet, daar komt het door. In plaats daarvan eten we zetmeel, suiker en koolhydraten en dat voedt schimmels. Ik ken een pedicure van de oude stempel en zij vertelde mij dat pedicuren vroeger kalknagels ‘uitbruisten’ met… #% waterstofperoxide!

  Mike

  #58875

  Anoniem

  Is er een verband met welke teen nagels verkalkt zijn, zoals bij de tanden die ook elk voor een ander orgaan staan. Eerst was mijn tweede nagel van me rechtervoet verkalkt daarna volgde mijn laatste nagel en vervolgens ging dit ook bij mijn linkervoet.

  Mijn hand nagels zijn heel hard geworden, het waren van die slappe nagels die altijd scheurden en afbraken, wel heb ik nu hele lichte verticale streepjes, heb dit ook nog een betekenis??

  #58876

  Anoniem

  Ik heb wat gevonden op meridianen, en het lijkt wel te kloppen.Dik gedrukte herken ik.

  Activeert alle andere meridianen, reguleert de blaas. Bij blokkades kunnen urineretentie, incontinentie, moeilijkheden bij urineren, gevoel van slapte, problemen met het onderlichaam en prostaat, spit, klachten van de wervelkolom, beperkte beweging van de heupen en pijn bij het buigen van de knieën ontstaan. Op emotioneel gebied: rusteloosheid, problemen met zelforiëntatie, zelfbewustzijn, innerlijke rust en uithoudingsvermogen. Het beginpunt ligt naast het oog, aan de binnenkant, en het eindpunt ligt bij de kleine teennagel aan de buitenkant. Yang-energie.

  Reguleert m.n. de maag en de spijsvertering. Bij een blokkade kunnen oprispingen, winderigheid, allergieën, astma, problemen met knieën, enkels en kaakgewricht, pijn in de lies en kiespijn. Op emotioneel gebied: nerveuze spanningen, ergernis, prikkelbaarheid, teleurstelling en gebrekkige innerlijke harmonie ontstaan. Het beginpunt ligt onder het oog en het eindpunt op de voeten op de tweede teen.

  En de verticale streepjes heb ik ook gevonden op de site. 😳

  #58877

  Anoniem

  Ik wil het even voor de zekerheid weten, maar kun je tijdens de zwangerschap ook wel h202 nemen en een voetenbadje doen (dat wil ik namelijk gaan doen).

  Alvast bedankt!!

  #58878

  Oker
  Lid

  Mijn voeten zijn zo droog dat het eelt op mijn hielen scheurt en wondjes veroorzaakt.

  Wat doe ik hier tegen? Ik eet al heel erg veel vet…

  #58879

  Alexandra
  Bijdrager

  Smeren met vet aan de buitenkant. Kokosolie, cacaoboter, reuzel.

  #58880

  faceit
  Bijdrager

  Ik ontdekte vandaag een kalknagel bij mijn man. Zelf wist hij van niets, of zo wilde hij doen geloven in ieder geval. Ik heb de losse delen nagel eraf gevijld met een professionele nagelvijl. Het midden is nog niet aangedaan, de randen wel, tot ongeveer 0,3 cm centimeter boven de nagelriem rechts en 0,5 links . Daarna heb ik de ontnagelde huid bedruppeld met h202 35% foodgrade 1:10 . Ook heb ik dit voor de zekerheid op alle andere nagels gedaan en tussen de tenen. Een paar uur later heb ik hem in een badje gezet met bica. Na een kwartier heb ik pure bica op de teen gedaan en moest hij dit in laten trekken. Zodra het geen pijn meer deed terug in het bad. Hierna zijn voeten laten drogen en nogmaals h202 erop gedaan. Daarna de nu loszittende schimmels eraf gehaald met een stukje keukenpapier. Tussen de tenen goed gedroogd en de voeten ingesmeerd met een huisgemaakte creme van kokosolie, sheabutter, etherische pepermuntolie en magnesiumolie. Je ziet nu aan de linkerkant een schonere huid waar de schimmel bijna helemaal weg is. Aan de rechterkant zie je hem nog wat zitten, maar veel minder.

  Mijn vraag is, hoe nu verder?

  Elke ochtend en avond h202 druppelen? Elke dag een badje bica en druppelen? Alleen bica? Werktechnisch is het niet mogelijk om met open schoenen te verschijnen. Dus helaas sokken en schoenen. Die heb ik reeds bestoven met bica, morgen wil ik eigenlijk allemaal nieuwe sokken kopen. En sowieso de olie twee maal per dag, dit ook tegen zijn kloven etc. Wat is wijsheid? Dit ding moet hoe dan ook weg 🙁

  #58881

  Tuna
  Bijdrager

  Gewoon laten uitgroeien, en af en toe wat kokos erop. Als echt een forse plek is kun je naar pedicure, kunnen t mooi bijwerken.

  Zal sowieso lang duren, kan hardnekkig zijn.

  #58882

  faceit
  Bijdrager

  Dank tuna,

  Ja hardnekkig en zowel linker en rechter zijkant dus weg. Daarom wel dagelijkse behandeling dacht ik zo? Het is nu bereikbaar doordat de nagel weg is. Zodra de nagel er over heen gaat groeien zonder dat de schimmel weer weg is ben je terug bij af lijkt mij?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 26)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.