"Droge ogen"syndroom

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid "Droge ogen"syndroom

Dit onderwerp bevat 19 reacties, heeft 8 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Gerard 1 jaar, 7 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 20)
 • Auteur
  Berichten
 • #165052

  Op de site van Weston A. Price kwam ik de opmerking tegen, dat het “droge ogen” syndroom veroorzaakt wordt door gebrek aan bepaalde vitaminen of voedingsstoffen. Omdat ik aan dit syndroom lijd zou ik graag de precieze aanduiding van deze kwaal willen weten en natuurlijk de “voedingsoplossing”. Daar zie ik dus naar uit, omdat ik deze kwaal nu dagelijks bestrijden moet met twee soorten oogdruppels, terwijl dit dus syndroombestrijding is en de kwaal niet verdwijnen zal. Kan iemand mij hierbij helpen? Graag.

  #165057

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Ik wil best antwoord geven op je vraag, maar eigenlijk had je het zelf al op de WAPF-site kunnen vinden:

  Cod liver oil also helped reverse keratomalacia, a condition associated with severe nutritional deficiencies and characterized by corneal ulceration, extreme dryness of the eyes and infection.

  http://www.westonaprice.org/health-topics/abcs-of-nutrition/vitamin-a-saga/

  Het artikel gaat over vit. A, in het Latijn retinol genoemd, omdat de hoogste concentratie vit. A zich in het oog bevindt en retina Latijn is voor: netvlies. Je droge ogen hebben dus te maken met een tekort aan vit. A, op te lossen door inname van levertraan. Maar dan wel de enige echte, Blue Ice gefermenteerde levertraan, hier verkrijgbaar in allerlei varianten.

  Mike

  #165058

  Vivianne
  Bijdrager

  Naast de levertraan kunnen de oogdruppels van Herbalgem Optigem bij droge en vermoeide ogen worden ingezet.

  Is op basis van planten samengesteld. Op hun site wordt trouwens melding gemaakt tussen een samenhang van leverwerking en het optreden van droge ogen.

  Ik zet er even link met omschrijving bij
  https://www.santi-shop.eu/nl/p510-OPTIGEM-GC12-Herbalgem.html
  http://www.herbalgem.com/nl/onze-produkten/herbalgem/optigem/ref-050170

  #165071

  Tanja
  Bijdrager

  En gelatine! Bottenbouillon dus. Of je geeft je ogen de kost

  #165099

  Marijan
  Bijdrager

  cannabisolie helpt ook (innemen en niet op je ogen smeren)

  #165152

  Heel hartelijk dank voor uw reacties. Ik hoop er mijn voordeel mee te kunnen doen.
  Ds. J.J. Roodsant

  #165154

  Geachte “fatsnotbad” omdat u opmerkt, dat ik het antwoord op mijn vraag zelf wel had kunnen vinden op de WAPFsite doet u tekort aan mijn intensieve speurtocht op die site naar dit antwoord. Mijn vraag werd dus niet uit gemakzucht op het forum gezet, maar omdat de betreffende site geen zoekmogelijkheid heeft op onderwerpen en ik dus niets heb kunnen vinden betreffende dit antwoord. Bovendien blijkt waar het “droge ogen syndroom” toe leiden kan, nml blindheid. En dat zou ik wel graag voorkomen. Juist, omdat mijn dagelijkse werkzaamheden grotendeels uit lezen bestaat. Misschien is het mogelijk om op de WAPFsite een zoekmogelijkheid op onderwerpen te introduceren, want ik ben niet de enige zoeker, die geen antwoord vinden kon. Hartelijk dank.

  #165155

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  http://www.westonaprice.org heeft een zoekfunctie, rechts bovenaan op de homepage.

  Mike

  #165162

  Geachte Mike, ik zie al wat er aan de hand is. Ik ben steeds op de site geweest van Weston A. Price Nederland. En dat is een andere site dan waarover u het hebt. Op de eerste wordt een zoekfunctie gemist, terwijl deze op de door u bedoelde site inderdaad te vinden is. U hebt me in ieder geval een nieuwe site gewezen, waarop ik vermoedelijk nog meer waardevolle informatie zal kunnen vinden.
  En… de levertraancapsules zijn al besteld. Natuurlijk die door u bedoelde en dus de echte.
  Vriendelijke groeten.
  Ds. J.J. Roodsant

  #165190

  Helaas ben ik nu verwikkeld in een zeer moeilijk probleem. Want de hierboven aanbevolen levertraan van Blue Ice is gefermenteerd terwijl mij van andere zijde geadviseerd wordt om niet gefermenteerde levertraan te kopen van o.a. Rosita. De EVCLO. En wat is nu de beste levertraan om mijn “Droge ogen syndroom” op te lossen? Graag uw advies. Ds. J.J. Roodsant

  #165192

  Vivianne
  Bijdrager

  Hier nadere uitleg over de voordelen van gefermenteerde levertraan ten opzichte van de andere varianten die worden aangeboden.
  http://www.voedingisgezondheid.nl/levertraan.html

  #165201

  Binc
  Bijdrager

  Welke reden word er dan gegeven om geen gefermenteerde levertraan te nemen?
  Green pasture is het veste product wat je kunt hebben.
  Over droge ogen, misschien heb he iets aan het topic vitamine c.
  Per toeval (als dat al bestaat) kwam ik er door dat topic achter dat een hoge dosis vitamine c heel erg goed doet voor mijn ogen. Zowel voor een ontstoken oog als voor droge ogen. Die zijn in een paar dagen tijd een stuk minder droog.

  #165202

  liesje
  Bijdrager

  Ik heb al heel lang last van mijn ogen. Begonnen met erg rode randjes binnenin aan de onderkant.is waarschijnlijk een bacterie.
  Huisarts gaf chloor-amfenicol en dat hielp. Later kreeg ik weer die rode randjes, weer chloor-amf.
  Maar dat deed veel pijn in mijn ogen dus niet meer gedruppeld daarmee. Zelf allerlei druppeltjes bij de drogist geprobeerd. Weleda beviel het beste.
  Onlangs toch weer naar huisarts gegaan en die schreef een antibiotia voor. Heb ik ook niet gedaan. Ik durfde het gewoon niet.
  De rode randjes zijn er nog steeds en ook droge ogen daarbij. Echter, het voelt allemaal veel beter. Ik slik nu extra vitaminen speciaal voor de ogen, Maxim,eyes van Sanmed. iedere avond smeer ik op de randjes Vita pos (ursapharm) en ik druppel tegenwoordig met colodiaal zilver. Dit durfde ik eerst niet te gebruiken maar werd ergens gebruikt op een dierensite. Toen durfde ik het wel. bevalt goed.
  Verder was ik in de brillenzaak (die mijn ogen zeer grondig hebben gecontroleerd) 1,5 uur lang i.p.v. dat ik naar de oogarts gegaan ben. (Mijn zus heeft 340,- bij de oogarts betaald).
  Zij gaven Systane lid wipes, reinigingsdoekjes voor de oogleden. Bevalt dus ook niet.
  Doet erg veel pijn als ik die doekjes gebruik plus er staat: Niet rechtstreeks in de ogen gebruiken. Maar als ik randjes schoonmaak komt het ook in mijn ogen. Of ik ben allergisch voor de ingredienten, kan ook.
  Als iemand systane wil proberen stuur ik ze wel op.
  Mike zie eens: er zijn geen vliegen als er geen poep ligt.
  Dus met vit C en levertraan en gezonde voeding moet het toch een keer beter worden.

  #165203

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Toch niet weer het ‘argument’ dat gefermenteerde levertraan ranzig en verrot zou zijn? Dit is achterbakse disinformatie verspreid door precies dat merk dat jou is aangeraden!

  Mike

  #165215

  Heel hartelijk bedankt voor alle reacties. Mijn oogspecialist heeft mij als eerste medicijn voorgeschreven Celluvisc 4 mg en als tweede medicijn Duratears, oogdruppels. Wanneer op een gegeven moment mijn ogen in brand staan blus ik dit brandje in mijn ogen door bovengenoemde medicijnen. Die helpen zeker voor een aantal uren, maar de kwaal nemen zij niet weg. Bovendien staan mijn ogen per dag steeds vaker in brand, waardoor ik dus steeds vaker bovengenoemde oogdruppels moet gebruiken. Nu ben ik al een heel eind op weg om van de kwaal af te komen door de levertraan van Green Pasture. Deze heb ik vandaag voor het eerst ingenomen.
  Het motief tegen gefermenteerde levertraan wordt niet genoemd want men stelt eenvoudig, dat fermenteren absoluut niet nodig is. Ja, zelfs overbodig is. Vandaar mijn vraag. En deze vraag is in feite al beantwoord door de reactie van u allen. Waarvoor dus mijn hartelijke dank. Ds. J.J. Roodsant

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 20)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.