Dora63 stelt zich voor

Forum Forums Stel jezelf even voor Dora63 stelt zich voor

Dit onderwerp bevat 22 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Binc 1 maand, 1 week geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 23)
 • Auteur
  Berichten
 • #239053

  Dora63
  Bijdrager

  Hoi forumleden,
  Een aantal jaar geleden had ik me hier al aangemeld, maar toen onder een andere gebruikersnaam. Omdat die naam vrij makkelijk was terug te vinden, vond ik het twee jaar geleden een goed idee om dat te veranderen en wat anoniemer hier te mogen zijn. Na die tijd is voor mij het forum een beetje naar de achtergrond gegaan, maar nu ben ik er weer en stel me gelijk maar even voor.
  Wij zijn sinds 4 jaar Wapfers, maar kunnen nog steeds veel leren. Mijn partner was vegetarier, maar toen ik hem over Weston Price vertelde, zag hij gelukkig weer het licht. Als ik nu aan hem vraag, wat wil je vanavond eten, zegt hij steevast: een lap vlees. Mede ook door mijn interesse in American natives, vertelde ik hem jaren geleden al, hoe deze natuurvolkeren ooit aten en dat dat toch heel natuurlijk is.
  Goed, ik heb de nodige psychische problemen achter de rug. Daar ga ik verder niet over uitweiden. Het is me nog steeds niet gelukt om van de medicijnen af te komen, maar ik blijf hoop houden.
  Waarom ik nu weer hier ben, komt eigenlijk door het volgende. Het ging niet helemaal lekker met mij de afgelopen periode. Veel stress en toestanden. Mijn vader overleden aan slokdarmkanker. Hij zou volgens ons 100 zijn geworden en daarvan was ik ook heilig van overtuigd. Maar het is bij 85 gebleven. Als je dan plots hoort dat je vader misschien nog 3 maanden te leven heeft… afijn, dat was een gigantische dreun voor de hele familie. En wat zijn het akelige maanden voor hem geworden. Hij is sinds de uitslag niet van de voedingssonde afgeweest.
  Dus door alles wat er het afgelopen jaar gebeurd is en waarschijnlijk daarvoor ook al, kreeg ik deze week van mijn huisarts te horen, dat ik een burn out heb. Nou, ik heb er inmiddels redelijk wat over gelezen en ik moest hem jammer genoeg gelijk geven. Ik kan amper nog een fatsoenlijke wandeling maken. Ik was met conditietraining bezig, nou daar ben ik maar mee gestopt. We gaan het heel rustig aan doen.
  Nu heb ik gelijk een vraag. Sinds een week gebruik ik de schildkliernorm van AOV. Nu kan ik mij herinneren, dat ik hier gelezen heb, ooit, dat je die beter niet kunt gebruiken, als je een burn out hebt, maar dat je beter aandacht kunt geven aan de bijnieren. Heb ik dat goed? Want dan ga ik met die schildkliernorm stoppen en neem ik daarvoor in de plaats de Adrenacomplex. Ik hoop dat ik hier reakties op krijg. Alvast bedankt daarvoor!

  #239091

  I-lady
  Bijdrager

  Welkom terug en allereerste, sterkte met je verlies!

  Het klopt dat het niet handig is om je schildklier te ondersteunen zonder eerst je bijnieren te ondersteunen.

  #239094

  Dora63
  Bijdrager

  Dank je I-lady.
  Gelukkig blijkt ergens mijn geheugen nog te werken. De schildkliernorm heb ik aan de kant gezet, nu wachten op de Adrenanorm, die me in het verleden ook veel goed heeft gedaan.
  Ik heb heel veel klachten, maar waar ik best van baal, is dat mijn concentratie vreselijk slecht is. Daar had ik een paar jaar geleden al last van, maar nu ben ik me er meer van bewust. Ik zou graag willen lezen, maar binnen no time, komt er niets meer binnen. Dus dat gaat bij stukjes en beetjes.
  Alles gaat heel moeizaam. En het is heel frustrerend, als je lichaam gewoon niet meer wil.

  #239095

  Romagi
  Bijdrager

  Wat voor medicijnen gebruik je nog.
  Waarom is het zo moeilijk om dat niet meer te gebruiken?
  Wat zijn de bijwerkingen van jouw medicijnen?

  Lees eens de laatste post op Poliepen, blijkbaar hebben de leverdrankjes mij veel goed gedaan. Zou lever-ontgiften jou kunnen helpen bij afbouwen?
  Het is als een ketting, hij is zo sterk als de zwakste schakel.

  #239096

  Romagi
  Bijdrager

  Vanmorgen las ik nog een stuk van de candidadokter. Ik heb al heel lang candida. Wil maar niet weg.
  Het artikel gaat over synthetische vitamines die niet opgenomen worden in het lichaam maar bij een bloedcontrole bv. lijkt het dan alsof er voldoende vitamines aanwezig zijn.
  En de meeste supplementen zijn synthetisch.
  Er worden miljarden verdiend met suppl./vitamines dus als het niet voldoende wordt opgenomen in het lichaam – zelfs eerder slecht voor ons is – zullen ze ons dat niet vertellen.
  Mijn arts zegt dat het goed is om af en toe te stoppen met suppl/vit. dus dat komt mooi in mijn straatje.

  #239226

  Dora63
  Bijdrager

  Ik ben me er van bewust, dat het voor mezelf beter zou zijn, als ik mijn medicijnen zou afbouwen, alleen heb ik nu wat anders aan mijn hoofd: uit de burnout komen. Ik gebruik antidepressiva en slaapmiddelen. Momenteel heb ik ook weer paniekaanvallen en daar heb ik ook de antidepressiva voor. Ik wil vooral niet, dat die klachten erger gaan worden. Daarvan heb ik er in het verleden 3x erger gehad, met de nodige ellende. Dus medicijnen afbouwen staat even in de ijskast.

  #239241

  Binc
  Bijdrager

  Hallo Dora,

  Welkom!
  Ben je toevallig al begonnen met bijnierextract? Zo ja, welke? Die met adrenaline of alleen cortex?

  Misschien heb je al een alternatief gebruikt, maar er zijn andere alternatieven beschikbaar iplv reguliere slaappillen. Heb je jezelf daar weleens in verdiept?

  #239271

  Romagi
  Bijdrager
  #240093

  Dora63
  Bijdrager

  Ik doe niet heel erg veel momenteel, zelfs op internet houd ik me heel rustig. Ik kan overal gestresst op reageren, zelfs angstig. Maar hier ook even een url, die voor mij heel treffend is. https://www.isamupsychologen.nl/de-eerste-fase-van-herstel-burn-out-less-is-more-en-vermijding-is-functioneel/
  Ik gebruik van AOV de Adrenacomplex. Is me een paar jaar geleden goed bevallen. En niet te duur, wat ook heel belangrijk is voor mij. Ruim een week geleden bij de huisarts geweest. Alles wat hij daar kon onderzoeken was goed, hartslag, saturatie, longen, bloeddruk en ingewanden gaven ook geen tekenen voor ongerustheid. Volgende week bloedonderzoek. Ben benieuwd wat daar uitkomt. Misschien wel te hoog cholesterol – mag ik aan de statines haha. Dat zeg ik met een valse glimlach op m’n gezicht.
  Medicijnen wil ik zeker gaan aanpakken, maar momenteel ben ik mentaal ook een wrak. Stapje voor stapje.

  #240856

  Dora63
  Bijdrager

  Had ik een paar jaar geleden maar doorgepakt, dan was ik nu misschien wel een stuk beter dan nu.
  Datgene van jullie goedbedoelde adviezen, wat mij me in mijn straatje paste heb ik opgepakt en na een poosje ging het een stuk beter met me. En heb ik alles weer een beetje laten verslappen. Nu ben ik vanmorgen begonnen met temperaturen en ik schrok wel een beetje van die van mij: 33.8
  We zullen zien deze week wat er uit het bloedonderzoek komt. Maar de klachten die ik nu heb wil ik zo gauw mogelijk achter me laten. Ik gebruik nu zelfs een nordic walking stick, om nog een beetje normaal te kunnen wandelen. Mijn benen en voeten zijn vreselijk opgezwollen en qua energie-niveau ben ik momenteel helemaal niets meer. Hopelijke ‘positief’ nieuws deze week.

  #240995

  Dora63
  Bijdrager

  Temp. gistermorgen en vanmorgen: 34.6. Nu ga ik voor de zekerheid ook nog een extra, dezelfde, thermometer kopen, om te checken of dit klopt. Ik werd er niet echt blij van.

  #241035

  Binc
  Bijdrager

  Hallo Dora,

  Ben je inmiddels gestopt met de antidepressiva? Ik heb geen idee of je jezelf ervan bewust bent, maar dit een een regelrechte aanval op je schildklier. Uiteraard kun je je bijnieren ondersteunen en dat is ook goed. Maar het is wel water naar de zee dragen als je die antidepressiva blijft nemen. Je klachten zouden heel goed te maken kunnen hebben met schildklier problemen. Mogelijk dan 2 problemen. Zowel bijnieren als schildklier.

  #241203

  Dora63
  Bijdrager

  Hallo Binc, De anti depressiva ben ik nog niet mee gestopt, daar voel ik me nu echt niet sterk genoeg voor. Maar ik denk niet dat het erg lang zal duren, voordat ik daarmee begin. Ik vind het al een overwinning dat ik nu niet naar een hogere dosering heb gegrepen. Is het niet de 5HTTP, die je daarvoor kunt gebruiken om af te bouwen?
  Wat zijn de alternatieven voor slaappillen?

  #241238

  Binc
  Bijdrager

  5htp is voor je schildklier net zo slopend heb ik begrepen. Zelf heb ik ook 5htp gebruikt totdat ik begreep dat dat dus niet een beste keuze is voor je schildklier. Goed idd dat je er niet voor kiest dit op te hogen. Ik weet niet wat je zelf al aan alternatieven weet om beter te slapen. Sowieso magnesium denk ik dan.
  Antidepressiva kun je wellicht vervangen voor st janskruid.

  Ashwagandha schijnt net zo te werken als diazepam bv. Van deze laatste word je ook slaperig. Niet iedereen is voorstander van ashwagandha, maar iedereen is weer anders. Misschien kun je op internet eens onderzoeken en lezen waar je jezelf het beste in kunt vinden. Vitamine c kan ook nog wonderen doen. Ook is er nog rhodiola kruid, cbd olie met of zonder thc.

  Gebruik je wel magnesium?

  #241319

  Romagi
  Bijdrager

  GoedGezond

  Serotonine tekort: symptomen en oorzaken

  Door Alexandra

  Voel je je steeds down en somber? Misschien heb je een serotonine tekort, en herken je de symptomen ook redelijk. Maar wist je hoe belangrijk vitamine D bij een serotonine tekort is? Serotonine tekort, herken de symptomen Let op deze vitamine Een serotonine tekort heeft een aantal duidelijke symptomen. En oorzaken. Als je steeds down […]
  Lees meer over dit bericht

  Kijk eens of je dit hele verhaal kunt vinden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 23)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.