DNA-test

Dit onderwerp bevat 7 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  liesje 1 jaar, 7 maanden geleden.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #170413

  liesje
  Bijdrager

  Gisteren in het TV programma NPO1 Zorg.nu zat ene Dirk Zoutewelle te vertellen over een DNA test die je zou kunnen laten doen.
  Ik vond het erg interessant en zit nu te zoeken naar nadere info en kom oa. terecht bij http://www.kwakzalverij.nl.
  Alles wat nu kwakzalverij wordt genoemd blijkt later wel degelijk waarheid te bevatten, maar toch interessant om hun mening te lezen en daaruit onze eigen conclusies te trekken en eventueel verder te zoeken.
  Soms doe ik wel eens een onderzoek waar ik achteraf ook niets aan had, dus verkeerd ingeschat. Kan voorkomen toch? Terwijl ik toch echt kritisch ben en voordien probeer uit te zoeken of ik er iets aan heb ja of nee.
  In dit geval moeten we het misschien in het buitenland zoeken (amerika/engels)

  #170459

  WouterB
  Bijdrager

  Poging 2, de eerste komt niet in beeld:

  Ha Liesje, ik heb die uitzending ook gezien en ben er nog wat verder ingedoken.

  En het is best ingewikkeld om het hele plaatje compleet te krijgen, maar hier viel dat best wel mee!

  Die DNA-test geeft mogelijk aan waar er ziekten of afwijkingen kunnen optreden. Let wel, de test is nog zo onnauwkeurig dat die aandoening zich helemaal niet hoeft voor te doen, maar dat kan over tien jaar natuurlijk anders zijn.

  Dat is ook precies het punt wat door de klinisch ethica van het Erasmusziekenhuis werd benadrukt met Alzheimer als voorbeeld. Al wijzen de uitkomsten van de huidige test daar misschien naar, er is geen enkele zekerheid dat die aandoening zich ook daadwerkelijk gaat openbaren. Met als gevolg dat lichtgelovige mensen in angst voor die ziekte gaan leven, en de meest onzinnige dingen gaan doen (zoals compleet nutteloze supplementen voor grof geld te gaan kopen).

  Je moet namelijk beseffen dat er naast ‘Big Pharma’, ‘Big Food’ en ‘Big Data’ er ondertussen ook een ‘Big Alternative Business’ bestaat. En die laatste floreert voornamelijk op basis van angst, zo nodig creëren ze die ook. De hele ‘superfood-hype’ is er een mooi voorbeeld van.

  Mensen staan door de huidige samenleving zo ver van de basics over hun eigen eten af (mensen die het over ‘gepasteuriseerde boter’ hebben moeten nog heel veel over eten leren), dat ze ter compensatie van niet-gevarieerd en ongezond eten, als een katholieke aflaat in de Middeleeuwen, voor grof geld aan de superfoods gaan in de hoop dat hun pijntjes en klachten dan wel zullen verminderen. Of nog erger, men immuun raakt voor kanker. Dat is ook een aspect wat heel goed verkoopt.

  Je stelling dat “Alles wat nu kwakzalverij wordt genoemd blijkt later wel degelijk waarheid te bevatten, maar toch interessant om hun mening te lezen en daaruit onze eigen conclusies te trekken en eventueel verder te zoeken.” kan ik voor het eerste deel niet beamen, want als ik het tweede deel toepas, dan zie je in het artikel van de VtdK dat Dirk Zoutewelle al in 2010 Sven Kramer aan een B6 vergiftiging met zenuwschade heeft geholpen. Niet vreemd, de beste verkopert (handelsnaam CellCare) van supplementen heeft totaal geen medische achtergrond. En vorig jaar (2016) bleken er nog veel meer mensen zenuwschade te hebben opgelopen door onnodig supplementen gebruik!

  Ook in de reportage debiteert hij weer quatsch met het ‘low-carb’ verhaal van die andere schaatser. Je hebt die hele DNA-test echt niet nodig om tot zo’n conclusie te komen. In het medische en sportfysiologische wereld zijn al tijden onderzoeksmethodes bekend en toegepast die met een pijnlijke nauwkeurigheid en betrouwbaarheid de hele stofwisseling en energiehuishouding van een patiënt of een sporter bloot leggen. Daar heb je die hele DNA-test (die voorlopig nog uitgaat van een mogelijk kans op) dus helemaal niet voor nodig!

  Je ziet dus dat er hier echt wel sprake is van kwakzalverij, en het is goed dat deze misleidingspraktijken (i.q. marketing) dan ook aan de kaak gesteld worden.

  Jammer is wel dat dat de VtdK hier onder leiding van Cees Renkens daar zo nu en dan behoorlijk in doorgeschoten is, het lijkt wel of het vangen van kwakkers de enige hobby geworden is.

  En dat is jammer, en niet dienstig aan de algemene gezondheid van de samenleving. Er zijn genoeg voorbeelden waar serieuze complementaire behandelwijzes een uitstekende aanvulling op de reguliere gezondheidszorg kunnen zijn.

  Het zijn helaas nog steeds de ernstige kwakkers die de ontwikkeling van een goede en serieuze complementaire zorg gegijzeld houden…

  Wouter

  #170460

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Een zeer genuanceerde reactie waar ik 100% achter sta, complimenten hiervoor!

  Mike

  #170490

  liesje
  Bijdrager

  Wouterb, mijn zin: Alles wat nu kwakzalverij wordt genoemd enz. is ïn het algemeen gesteld, misschien niet helemaal goed geformuleerd.
  Over die vit.B6 dat was me niet ontgaan. Ik heb zelfs met iemand al eens eerder een email-wisseling daarover gehad. Ook als iemand supplementen verkoopt en een mooi verhaal heeft heb ik mijn twijfels. Of er niet teveel belangen meespelen. Ik had al gezien dat hun supplementen Cell Care niet bepaald goedkoop zijn.
  In de medische- en sportfysiologische wereld zijn onderzoeken bekend enz. heeft wel mijn speciale aandacht. Ik heb zelf speciale problemen en zoek naar de “missing link”.
  Gisteren een boek gehaald bij de Bib – ” Het brein in je buik”. 300 blz.
  Ik zie alweer snel gefermenteerde produkten staan maar die lijken juist klachten te geven bij mij.
  Enzymen hebben al veel geholpen maar hoe en waar vind ik de “missing link”.
  Of moet ik eerst gaan schaatsen? (ha ha)
  Iemand gespecialiseerd in sportmensen en hun conditie en prestaties zal in iemand van mijn leeftijd geen interesse hebben.
  Dus als er ook maar iets van waar is (in de toekomst ) inzake DNA is het interessant.

  #170525

  liesje
  Bijdrager

  Ik zocht naar het woord Methylatie stofwisseling en kwam terecht bij:
  http://www.lichaamsenergieinbalans.nl
  Interessant.

  #170526

  WouterB
  Bijdrager

  Zeer belangrijk systeem in het menselijk lichaam!

  Ik denk dat je deze link bedoeld, die van jou is onjuist:
  http://www.lichaamenenergieinbalans.nl/methylatie-stofwisseling/

  Ik kom nog terug op het vorenstaande.

  Wouter

  #170527

  liesje
  Bijdrager

  Ja Wouter ik zie dat http://www.lichaamenergiebalans.nl niet reageert. Jouw link is goed.
  http://www.skepp.be/nl/apparatuur/es-teck-complex
  Ik hoop dat deze link wel werkt.
  Ik heb al eens een Esteck onderzoek gehad en van het resultaat werd ik niet vrolijk. Ik had niet verteld wat mij mankeerde, (darmklachten door het verwijderen van de endeldarm, het hele lichaam wordt dan 3-dimensionaal in beeld gebracht.
  kleur rood is dan niet goed. Mijn dikke darm was helemaal rood. Voor mij geen verrassing. Want ontl. dikt niet in enz.
  Ik probeer dus uit te zoeken wat de waarde is van bepaalde onderzoeken en of ik daar geld aan moet uitgeven.
  En we hadden het over kwakzalverij en dus Skepp maar die worden misschien betaald om dingen die wel goed zijn in een kwaad daglicht te stellen.
  Ik had in ieder geval een goed gevoel bij die Esteck, ik kreeg supplementen aangeraden en een gedeelte ervan genomen (geprobeerd) en ik ben er zeker niet slechter van geworden.
  Daar zit iedereen hier op dit forum mee, de juiste diagnose is erg belangrijk.
  Het ziekenhuis kan me in ieder geval niet hierbij mee helpen.

  #170528

  liesje
  Bijdrager

  Vanavond heb ik pas weer tijd om verder te lezen over DNA.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.