Dikke rode strepen op de huid

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Dikke rode strepen op de huid

Dit onderwerp bevat 21 reacties, heeft 8 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Poekie 6 jaren, 3 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 22)
 • Auteur
  Berichten
 • #1353

  Anoniem

  Mijn dochter kreeg gisterenavond toen ze in bed lag jeuk op haar rug. Ze ging natuurlijk krabben. Maar door het krabben ontstonden er dikke rode strepen op haar rug, precies waar ze had gekrabt. Vanmorgen waren de strepen verdwenen.

  Toen ze vanmiddag uit school kwam begon het na een kwartier weer te jeuken. Nu in haar nek, op haar hoofd en schouders. Ook nu leidde het krabben tot dikke rode strepen.

  Na een half begonnen de strepen langzaam weg te trekken maar de plekken zijn nog steeds rood. Het lijkt op galbulten maar dan in streepjesvorm.

  Herkent iemand dit ?

  #49931

  Anoniem

  Ik zou niet weten wat het is, maar zou het wel proberen te behandelen met H2O2 3%!

  #49932

  ruud
  Bijdrager

  De kattenkrabziekte (bacterie = bartonella) misschien?

  http://bit.ly/LR3vCc

  (hebben jullie een poes/kat?)

  #49933

  Webmaster
  Bijdrager

  Een histaminereactie wellicht, waarbij het jeukt achter de huid?

  Mike

  #49934

  Anoniem

  @nick

  De jeuk is inmiddels weer over, maar zodra het weer opkomt ga ik het zeker proberen te deppen of sprayen met H2O2 3%.

  @lievergezond

  Ik heb even naar de link gekeken maar het ziet er anders uit. De rode strepen liggen meer op de huid. Gelukkig maar. Oh ja en we hebben ook geen kat.

  @mike

  Dit is toch het meest waarschijnlijke. Toen ze een jaar of 3 was heeft ze een keer galbulten gekregen nadat ze in een veld met wilde bloemen had gelopen. Daar lijkt het inderdaad op. Wat kan je doen, buiten een synthetisch histaminetabletje slikken, om de reactie te verminderen/verzachten?

  #49935

  Webmaster
  Bijdrager
  Quote:
  Wat kan je doen, buiten een synthetisch histaminetabletje slikken, om de reactie te verminderen/verzachten?

  De bijnieren ondersteunen d.m.v. consumptie van verzadigd vet, cholesterol, mineralen (Keltisch zeezout) en vitamine C (orgaanvlees, rauwe melk). Verder dierlijk bijnierextract.

  Mike

  #49936

  Anoniem

  That’s me. Ik hoef maar naar een tak te kijken en ik heb een streep te pakken. Met je blote benen door de bramenstruik is om die reden geen goed plan. Een onbekend buitenland met onbekende begroeiing doet het ook altijd erg goed. Ik liet het altijd uit zichzelf tot rust komen maar dat kon dagen duren. Koude, natte doekjes is lekker. En sinds mijn bijnieren min of meer op orde zijn heb ik er niet zo’n last meer van. Je kunt erop smeren wat je inneemt: kokosolie en/of levertraan, werkt allebei verzachtend. Oregano-olie is verzachtend én ontstekingwerend. Een calendulazalfje of Aloe Vera is ook goed.

  #49937

  ruud
  Bijdrager

  Typisch Hilda, ik heb / had die huiduitslag ook altijd als ik langs struiken en bomen loop / liep, me niet realiserend dat het gelinkt is / was aan histaminereacties / hooikoorts. Weer wat geleerd!

  Ik kan me van heel lang geleden herinneren dat ik in mijn bikini met vriendinnen door struikgewas liep bij een afgraving waar we vaak gingen zwemmen. Ik kwam onder de uitslag te zitten destijds. Nu kan ik het plaatsen.

  #49938

  Anoniem

  Het kwartje viel voor mij ook pas toen ik dit gisteren las! Hoewel ik een paar jaar geleden in Griekenland een anti-histamine tabletje kreeg aangeboden nadat ik was gestruikeld en natuurlijk in de bosjes belandde..

  En die bikini roept bij mij inderdaad soortgelijke herinneringen op! 😯

  #49939

  ruud
  Bijdrager

  Goed om te lezen trouwens Hilda over dat de histaminereacties bij jou stukken geminderd zijn.

  Er is dus hoop!

  #49940

  Anoniem

  Nou eh.. voedingsgerelateerd heb ik nog een weg te gaan. Wat dat betreft deed ik (mijn huid) het het best op dat eerste half jaartje GAPS vorig jaar. Toen ik met de leverreinigingen begon is die gifpot pas echt opengesprongen en ik ben er nog steeds niet doorheen. Misschien vergelijkbaar met wat jij ooit schreef over geëxplodeerde allergieën na een hoge darmspoeling. Wat er zit aan rotzooi komt los totdat het eruit is. Maar inderdaad, er is hoop! 😕

  #49941

  Anoniem
  Quote:
  De bijnieren ondersteunen d.m.v. consumptie van verzadigd vet, cholesterol, mineralen (Keltisch zeezout) en vitamine C (orgaanvlees, rauwe melk). Verder dierlijk bijnierextract.

  Mike, bedoel je met dierlijk bijnierextract dat ze dat dagelijks kan gaan slikken of slechts als ze histaminereacties heeft? Ik neem aan het eerste, maar ik vind het nogal wat omdat aan een meisje van 13 te geven. Kan ze ook reacties krijgen als de dosering te veel is?

  Kan ik bij haar ook de ochtendtemperatuur test doen of zijn de waardes voor kinderen anders dan volwassen?

  #49942

  Webmaster
  Bijdrager

  Nee, elke dag slikken. Als ze histaminereacties heeft loop je achter de feiten aan. Als je het houdt op 1-2 capsules per dag overdoseer je niet. Nu loopt ze rond met te weinig bijnnierhormonen en dat is veel ernstiger! De ochtendtemperatuur meten kan ook, de waardes zijn identiek voor kinderen en volwassenen.

  Mike

  #49943

  E123
  Bijdrager

  Hee, hier heb ik ook al jaren last van. Heb wel het idee dat het ietsjes minder heftig is geworden door o.a gezonde voeding, maar heb er helaas nog geen echte oplossing voor gevonden..

  #49944

  Webmaster
  Bijdrager

  Bijnierhormoon dus. Ondersteun de bijnieren.

  Mike

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 22)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.