Depressie en verslaving

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Depressie en verslaving

Dit onderwerp bevat 6 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  lientje92 11 maanden, 2 weken geleden.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #186113

  vrouw85
  Bijdrager

  Beste mensen,

  Ik heb een dringende vraag over het onderwerp depressie en verslaving.
  Ik zal mijzelf later even voorstellen en vertellen hoe ik hier terecht ben gekomen.
  Nu is het zo dat er iemand in mijn omgeving verslaafd is aan coke en in een depressie zit. Gelukkig wil die persoon aan zichzelf werken en is nu ook in behandeling. Graag wil ik die persoon wat extra hulp bieden op het vlak voeding want weet dat voeding een hoop kan bijdragen.
  Nu ben ik zelf al iemand die rauwe melk drink en veel dingen opvolg van dit forum, maar de persoon weet eigenlijk niets van gezonde voeding en het is nogal een uitdaging om die persoon hier mee bekent te maken.
  Ik weet dat er op gebied van vitamine en mineralen ook winst is te behalen. Misschien is dat een makkelijkere stap om mee te beginnen.
  Wat kunnen jullie aanraden om een depressie en verslaving aan te pakken?
  Alvast super bedankt.

  #186114

  Binc
  Bijdrager

  Welkom!

  Jeetje dat is nogal heftig zeg iemand in je omgeving met zo een verslaving. Zelf denk ik dat er winst te behalen is door te beginnen met h4t ondersteunen van de bijnieren. Maar wellicht dat anderen je hierin beter kunnen adviseren. Je hebt natuurlijk bijnierextract. Maar ik heb werkelijk geen idee of je daarmee direct kan starten in deze situatie. Bijnieren kunnen ook ondersteund worden met vitamine C. Maar nogmaals, in deze situatie durf ik niet zo goed te zeggen waarmee je het beste kunt starten. Is misschien ook afhankelijk van wat de persoon aan medicatie krijgt tijdens het af kicken.

  Sterkte in elk geval!

  #186115

  vrouw85
  Bijdrager

  Bedankt voor je reactie Binc.
  Persoon krijg niets van medicatie.
  Heeft enkel gesprekken nu. Word ook geen opnamen gedaan. Schijnbaar is het niet heftig genoeg het gebruik. Merk echt dat het gebruik van die persoon met emoties te maken heeft. Vooral als er iets emotioneel is voor gevallen of met tegen slagen. Zit vooral dan ook zelf te denken om het brein te ondersteunen met omega3 vetzuren.

  #186160

  Elkedageenei
  Sleutelbeheerder

  Flinke uitdaging Vrouw85 voor jullie allebei en mooi dat je dit doet.
  Kijk eens op de site Voedingisgezondheid hier is zoveel te vinden en ook over de basis van gezonde voeding:
  http://www.voedingisgezondheid.nl/rauwe_melk.html

  Verder ben ik het eens met Binc, ook de hijnieren zullen ondersteuning nodig hebben. simpele manier is bijv. zoethoutthee drinken, verder vit. C aanvullen

  #186224

  vrouw85
  Bijdrager

  Bedankt ook voor je reactie Elkedageenei.
  Kun je me misschien ook vertellen waar ik het beste de vit. C kan bestellen en welke vorm of variant?
  Heb nog nooit eerder vit.c gekocht. Ik weet dat er ook een hoop troep is dus wil wel met het goede aankomen. Er zijn toch ook supplementen of hormonen om de bijnieren te ondersteunen?

  #186235

  Elkedageenei
  Sleutelbeheerder

  Volgens Gert Svhuitemaker maakt het qua vit C niet veel uit, ik zeg ga voor natuurlijke bijv van Solgar of Now of poeder 333 van AOV.

  Bijnieren kun je ondersteunen met Ashwagandha, zoethoutthee, vit C, B complex, vit E, fel gekleurde groenten, sole, ondersteunen. En stoppen met koffie, suiker, fruit in de ochtend, vloeibare boter, margarine enz.

  Als je zoekt ol het forum naar bijnieruitputting dan vind je de hele lijst die ik uit het boek van James Wilson heb geplaatst.

  #186447

  lientje92
  Bijdrager

  Bijnieren is vooral ashwagandha al is ashwagandha niet meteen geschikt tegen depressie. Ashwagandha bron

  Tegen depressie zijn er gelukkig heel wat alternatieven voor medicatie
  Waaronder

  5-HTP is ook een natuurlijke antidepressiva die een soortgelijke werking heeft als tryptofaan. Alleen moeten er minder stappen ondernomen worden vooraleer de serotonine kan worden aangemaakt en vrijgegeven in de hersenen.

  Om die redenen kan 5-htp wel op een meer effectieve manier serotonine aanmaken. Onderzoeken tussen 5-htp en tryptofaan zijn er echter nog niet geweest. Al gaat men er wel van uit dat 5-htp iets krachtiger is dan tryptofaan. Men heeft echter kunnen aantonen dat bij mensen waarbij traditionele medicijnen niet werken, 5-HTP effectief kan zijn. (bron)

  (bron)

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.