De zorg moet naar de dokter

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden De zorg moet naar de dokter

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  fatsnotbad 1 jaar, 6 maanden geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #143493

  Gerard
  Bijdrager

  Ik kwam een artikel tegen dat een, inmiddels tot epidemie uitgegroeide, toestand aan de kaak stelt. En het gaat niet alleen in de zorg zo, ook op andere gebieden is het meer dan treurig gesteld. Simpele feiten en simpele oplossingen worden ondergeschikt aan geldverslindende flauwe kul.

  Lees en huiver:
  In een middelgrote stad is er bij een woning een schoorsteenbrandje uitgebroken. Geen enorme fik, het zou bij wijze van spreken kunnen worden geblust met twee emmers water.
  Nu bestaat het plaatselijke brandweerkorps voor een groot deel uit goed opgeleide managers. Heren in keurige streepjespakken met stropdas. De brandmelding was net binnen en de heren kwamen direct in actie. Meteen werd er een projectgroep gevormd om deze zaak goed aan te pakken. De projectgroep, ook alert, stelde gelijk twee werkgroepen in, want er diende toch op breed niveau te worden bekeken, hoe die brand moest worden geblust. Er werden wandborden vol geschreven met berekeningen betreffende het aantal spuitgasten die nodig waren, hoeveel wagens er naar toe moesten, wat de druk van het water was om te kunnen spuiten, hoe lang de slangen waren, enz enz. Geen eenvoudige klus.

  Hier verder lezen:
  http://gavimensch.blogspot.nl/2012/07/gastcolumn-koos-dirkse-de-zorg-moet.html

  #143510

  Lievergezond
  Bijdrager

  hoi Gerard, ja wat een ellende in die “zorg”-sector, die juist ook bedoeld is om kwaad bloed te zetten volgens mij. Alleen voor het zover is hebben de graaiers hun slag nog wel even kunnen slaan.
  De titel: dat is denk ik ook geen oplossing: de zorg, en dan bedoel ik de geneeskundige zorg, niet de huidige geneesknudde, moet naar de mensen zelf terug en helemaal de zeggenschap erover.
  Ik heb mezelf wel eens horen roepen naar mijn huisarts: u bent als het goed is mijn dienstverlener, mijn adviseur, maar zo gedraagt u zich geenszins.
  Tegen elke andere dienstverlener kun je zo praten behalve tegen artsen of tandartsen terwijl ze er vaak genoeg een potje van maken.

  #143511

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Een goeie voor johan30 om te lezen!

  Mike

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.