De gevaren van ultrasound (echo)

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid De gevaren van ultrasound (echo)

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  naief 3 weken, 3 dagen geleden.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #225005

  complotdenker
  Bijdrager

  Ik geloof dat het op dit forum nog niet voorbij heb zien komen.

  Ik las een artiekel op de FB pagina van ik dacht de Amerikaanse Weston Price Foundation of een van de dames die bij de Foundation betrokken zijn over ultrasound en dat de Foundation het eigenlijk afraad.

  Ik ben nu 11 weken in verwachting en heb mijn eerste echo dus afgezegd bij mijn verloskundige. Ik ben me namelijk een beetje in de materie gaan verdiepen en vond het best verontrustend wat ik vond.

  Ik dacht mocht in de toekomst iemand anders deze info zoeken dan komt er ook hier wat naar boven met zoeken.

  De naam die ik het meest interessant vond is Jim West. Hier een linkje naar zijn boek.

  In het kort komt het hier op neer: in China hebben ze door de een kind politiek verschrikkelijk veel onderzoek kunnen doen op echte embryo’s en feutesen van mensen en daar uit bleek dat er bij ultrasound onomkeerbaar bare weefsel schaden ontstaat.

  Ik denk dat ik helemaal geen echo’s ga laten maken tijdens mijn zwangerschap. Ook geen hartje luisteren met een doppler of dobbelspound of hoe dat ding ook mag heten. Dat is namelijk ook een echo apperaat. Mijn volgende afspraak bij de verloskundige is in week 16 en dan luisterd zij het hartje van mijn baby met zo’n ouderwetse toeter.

  Ik zal even kijken of ik nog wat linkjes naar podcasts enzo over dit onderwerp kan vinden.

  Mocht iemand nu een goed onderzoek(en) weten waaruit het tegenover gestelde blijkt dan zou ik dat ook graag weten 🙂

  In mijn omgeving verklaren sommige mij voor gek maar in deze beslissing voel ik mij heel zeker en mijn man ook (redelijk).

  Complotdenker

  #225017

  Tanja
  Bijdrager

  Ik zou het met de kennis van nu ook nooooit meer laten doen. Bij mijn oudste voldeed nog een korte bepaling van de leeftijd van de foetus, bij de jongste, drie jaar later, was het ineens nodig om met 20 weken een volledig onderzoek te doen van een half uur. Met terugwerkende kracht spijt van.

  Heb vertrouwen in je lichaam en het kind wordt wat het wordt. (Als we naar de groeiende baby hadden moeten kunnen kijken hadden ze er wel een raampje ingezet zeg ik weleens 😉)
  Voorkomt een hoop stress en straling. Zo’n doppler kwam er bij mij ook niet bij, daar was ik dan weer wel van op de hoogte. Wees heeel duidelijk in je wensen, ( in geboorteplan op laten nemen)zodat je enige vorm van discussie voorkomt.

  In dit boek staan ook de gevaren van echo beschreven:

  https://www.bol.com/nl/f/the-nourishing-traditions-book-of-baby-child-care/9200000012403615/

  Of hier:

  http://nourishingtraditionsbaby.com

  #225018

  naief
  Bijdrager

  en als je toch al zover komt. Ik heb zelf zwangerschapsyoga gedaan en dat als heel fijn ervaren. Bij mijn laatste heb ik gezegd dat ik niet als een idioot ging persen en dat ik die heisa van hun ook niet wou. Alles zelf gedaan. Het voelde veel beter. Ik heb het trouwens ondanks alle verhalen over houdingen altijd liggend in bed gedaan, dat voelde voor mij het beste. En bij de laatst die nu 3 is ben ik ook nooit naar het consultatiebureau geweest. Zo veel beter!!! Maar dat is natuurlijk wel makkelijk zeggen als je er al een paar hebt. Volg je gevoel!
  Mijn oudste is later ontstoort voor oxcytocine wat ze ‘stiekum’ gegeven hebben. En als het zover mocht komen ook inknippen, gelukkig niet gehad’schijnt voor veel vrouwen later problemen te geven (meridiaanverstoring). Hoe het precies zit met hechtingen weet ik niet maar ik denk dat dat ook stoort. Misschien eens googlen op desiree rover inknippen op haar facebookpagina. Maarja we moeten het ook met onze westerse lichamen doen.

  #225150

  complotdenker
  Bijdrager

  Dankjewel Tanja, dat boek staat nog op mijn verlanglijstje maar wist niet dat het ook over ultrasound ging. Ik werk in een ziekenhuis en als ik daar aan collega’s enzo vertel dat ik geen echo laat maken denken veel van die collega.s dat het verplicht is om te doen en dat je anders geen bewijs hebt dat je zwanger bent en geen verlof aan kan vragen. Best verontrustend zeker omdat ze er werken… Niemand kan jou of je kindje een medische handeling opleggen die je niet wilt soms schrik ik er echt van hoe apathisch mesen worden zodra er iemand in het wit verschijnt.

  Als alles mee zit ga ik lekker thuis bevallen dan is het alweer makkelijker want de verloskundige praktijk die ik gevonden heb respecteren heel fijn dat het mijn zwangerschap is en mijn keuzes. Ik had verwacht mijn keuzes daar te moeten verdedigen maar dat hoefde gelukkig niet 🙂

  Dat van het geboorteplan is wel een goede tip, ik ga zeker een duidelijk plan schijven.

  Hey Naief, dat super hard persen lijkt me ook niks. Ik denk dat ik een cursus hypnobirthing ga doen. Tot nu toe heeft mijn westerse lichaam goed gefunctioneerd dus ik ga er maar vanuit dat het het ook goed doet met een bevalling 😛 Maar daar kom ik vanzelf achter :p

  Complotdenker

  #225181

  liesje
  Bijdrager

  Ik vind dit typisch zo,n onderwerp waarbij blijkt dat alle vooruitgang niet perse gunstig hoeft te zijn en dat er nu inmiddels bekend is welke schade er kan voortvloeien uit al die nieuwigheden.
  Zodra er weer iets nieuws is uitgevonden wordt het de hemel ingeprezen en pas later blijken de nadelen, als men die al wil toegeven, want ook dat gebeurt natuurlijk niet.
  Eerst alles ontkennen is de norm tegenwoordig.
  Ikzelf heb natuurlijk ook nooit gedacht dat alles wat de dokters zeggen en doen wel eens niet goed voor me kon zijn.
  Inmiddels weet ik wel beter.
  Complotdenker, gefeliciteerd met de zwangerschap. Ik ben zeker geinteresseerd hoe de komende maanden zullen verlopen.

  #225241

  naief
  Bijdrager

  het grappige is trouwens complotdenker dat ik denk ik bij de laatste misschien wel her hardst geperst heb, maar dan op een natuurlijke aandrang en op een natuurlijke manier en niet de benen idioot hoog, rood aanlopen en het aantal tellen uithouden ect. Maar gewoon puur op wat mijn instinct zei.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.