de 'Blue zones' leefwijze

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid de 'Blue zones' leefwijze

Dit onderwerp bevat 8 reacties, heeft 9 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Webmaster 4 jaren, 7 maanden geleden.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Berichten
 • #3904

  Lindsie
  Lid

  De ‘Blue zones’ zijn kleine afgezonderde gemeenschappen, gebieden over de héle wereld. B.v ook in India, Japan, Italie, Amerika.Daar zijn het de kleine afgezonderde gemeenschappen zoals de Mormonen die niet doden uit geloofsovertuiging. Zij baseren zich op het Genesis dieet. Genesis 1 vers 28 staat ‘en de geschapen Mensch zal zich voeden met de gewassen, bonen, granen, groentes, kruiden’. Een jarige hartchirurg komt uit zo’n geloofsgemeenschap. Ik heb het intervieuw met hem gezien, hij is een lange man van 2 meter, mager , loopt kaarsrecht opereert nog steeds (ze willen hem niet laten gaan omdat hij als enige nooit fouten maakt) en heeft zijn hele leven veganistisch het bleu zone ‘dieet’ dus geleefd.

  De oermensen waar Weston Price+ naar refereert werden niet ouder dan 40, waren geestelijk onderontwikkeld en natuurlijk krijg je geen kanker of alzheimer, geen hartkwalen, herseninfarcten als je niet ouder dan 40 wordt.

  Gister het intervieuw met Dr Dean Ornsich gezien; hartchirurg die zijn patienten een veganistisch dieet voorschrijft omdat dat – en dat in zijn conclusie na onderzoek, dichtgeslibte vaten kan opschonen. Het zijn géén dikke mensen met hart/hersen infarcten door dichtgeslibte aderen. Het ergste is dat het géén dikke mensen zijn die hersen infarcten of hartinfarten krijgen. Dichtgeslibte aderen heeft niets te maken met dik zijn.

  Ik keek er wel van op, dat het, dichtgeslibte halsvaten en en slag – aderen reversable is met een gezonde veganistische leefwijze.

  Weston Price is zelf overleden op 64 jarige leeftijd aan een ….hartaanval. Dat maakt zijn ideen toch wel discutabel en zorgelijk.

  #83301

  Anoniem
  Quote:
  Zij baseren zich op het Genesis dieet

  Ik ken de Bijbel ook, maar heb er nooit een dieet in gevonden.

  Je plukt er 1 vers uit, helaas gebeurt dat vaker en daar komt ellende van.

  Dit staat er ook !

  Quote:
  En wat staat er in Genesis 9 : 3

  3 Al wat zich roert,3 dat levend is,4 zij u tot spijze; Ik heb het u al gegeven, gelijk het groene kruid.5

  wat roert wil zeggen: in water, in de lucht, en op het land.

  DUS VLEES EN VIS

  de oermensen waar Price naar verwees leven nu ook nog en zijn gezonder dan mensen in het Westen. En ze zijn geestelijk niet onderontwikkeld en sterven ook niet jong.

  Quote:
  Weston Price leefde van 1870 – 1948, mi 78 jaar

  Dit heeft Mike er eerder over geschreven

  Net als Colin T. Campbell is ook Ornish een fraudeur, die aan wetenschappelijk ‘cherry picking’ van data doet, d.w.z. hij past de feiten aan aan zijn theorie en niet andersom. Uffe Ravnskov maakt in het boek Feiten en fabels over cholesterol gehakt van Ornish. Dit is ook in het Engels te vinden hier: http://www.westonaprice.org/cardiovascular-disease/dr-ornish-and-the-lifestyle-heart-trial. Selectieve waarneming is schering en inslag bij veganisten, niet in de laatste plaats omdat ze essentiele verzadigde vetten en cholesterol missen die hun hersenen voeden. Dat Ornish nogal vetfobisch is, blijkt wel uit de volgende recensie van zijn kookboek: http://www.westonaprice.org/thumbs-down-reviews/everyday-cooking-with-dr-dean-ornish. Zo iemand is niet serieus te nemen en hij maakt vooral zichzelf belachelijk met zijn extreme standpunten.

  #83302

  Anoniem
  #83303

  Alexandra
  Bijdrager

  Lindsie, wil je niet twee keer dezelfde posten gebruiken? Brengt in mijn ogen weinig meerwaarde. Het staat je vrij om de bijbel te interpreteren zoals jij wilt, het is hier een weston price forum, hou t daar dan ook bij.

  #83304

  Anoniem

  De Bijbel: er staat me iets bij van Jezus en vis.

  #83305

  zotteke
  Lid
  Quote:
  De ‘Blue zones’ zijn kleine afgezonderde gemeenschappen, gebieden over de héle wereld. B.v ook in India, Japan, Italie, Amerika.Daar zijn het de kleine afgezonderde gemeenschappen zoals de Mormonen die niet doden uit geloofsovertuiging. Zij baseren zich op het Genesis dieet. Genesis 1 vers 28 staat ‘en de geschapen Mensch zal zich voeden met de gewassen, bonen, granen, groentes, kruiden’.

  Volgens mij is er maar EEN vegetarische/veganistische blue zone: Lloma Linda…

  De andere blue zoners hebben gewoon een omnivoor voedingspatroon.

  #83306

  Op wikipedia staat:

  Quote:
  The people inhabiting Blue Zones share common lifestyle characteristics that contribute to their longevity. The Venn diagram at the right highlights the following six shared characteristics among among the Okinawa, Sardinia, and Loma Linda Blue Zones:[8]

  Family – Family is put ahead of other concerns.

  No smoking – Smoking is not found in large quantities.

  Plant-based diet – Except for the Sardinian diet, the majority of food consumed is derived from plants.

  Constant moderate physical activity – Moderate physical activity is an inseparable part of life.

  Social engagement – People of all ages are socially active and integrated into their communities.

  Legumes – Legumes are commonly consumed.

  #83307

  Anoniem

  Moondust, een gedeelte op Wiki klopt wel en een gedeelte niet. Bedenk dat dit een MSM-mainstreammedia is.

  #83308

  Webmaster
  Bijdrager

  Zie mijn reactie in een andere post waarin Lindsie actief is:

  https://www.fatsforum.nl/topic/vlees-beginnen-te-eten-nadat-je-het-compleet-ontwend-bent/page/3#post-48816

  Seen it, done it, read the book, saw the movie, wore the T-shirt. Deze ‘argumenten’ zijn saai, achterhaald en stomvervelend. Gaap!

  Mike

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.