Dagmenu

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  PocaHontas 2 jaren, 8 maanden geleden.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #120578

  PocaHontas
  Bijdrager

  Hoi allemaal,

  Ik lees nu al een tijdje mee, heb me voor de hack voorgesteld maar daarna niets meer gepost.
  Ik heb er nog steeds een beetje moeite mee, vooral op de wat drukkere dagen dat ik niet de hele dag de tijd heb om na te denken wat ik wel en niet kan eten om de juiste dingen te eten en de slechte dingen te laten staan omdat ik nogal vastgeroest zit in mijn oude gewoontes. (vegetarisch en gek op roggebrood/aardappels).
  Ik heb een allergie voor koemelk, ook rauw helaas en ook voor tarwe. Ik ben begonnen met het eten van vis en rundvlees. Orgaanvlees heb ik nog steeds erg veel moeite mee, hoewel ik begreep dat ik met een bijnieruitputting juist wel weer aan de dierlijke bijnieren zou moeten?
  Wat eten jullie zo door de dag heen ipv bijvoorbeeld brood, aardappels enz enz. En in welk vet zou ik ei en vlees kunnen bakken omdat ik roomboter niet verdraag? Ik doe het nu in kokosolie maar ik las net een stukje dat kokosolie (plantaardig) ook niet goed is.
  Alvast bedankt voor jullie hulp! (oh en een compleet dagmenu zou helemaal mooi zijn of een tip naar een boek waar menu’s in staan).

  #120582

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Wat is er mis met kokosolie? Waar heb je gelezen dat dit niet goed zou zijn? Toch niet hier?

  Mike

  #120583

  Koen Mulder
  Bijdrager

  Er is niks mis met kokosolie. Mocht je om wat voor reden dan ook een alternatief zoeken, er zijn andere dierlijke vetten dan roomboter mogelijk. Reuzel en niervet zijn voorbeelden die ik in Nederland heb gezien. De WAPF raadt volgens mij ook eendenvet aan, maar ik weet niet waar je dit haalt. Mike, weet jij dit?

  #120584

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Nee. Het heeft ook niet mijn voorkeur, omdat eenden in schuren worden gefokt en niet buiten, op basis van verkeerd voer.

  Mike

  #120588

  PocaHontas
  Bijdrager

  Ik ging er na het lezen van dit artikel vanuit https://www.fatsforum.nl/forums/topic/de-bron-van-alle-kwaad-suiker-zetmeel-en-koolhydraten/ dat kokosolie hier ook onder valt. Maar dit is dus niet zo begrijp ik nu van jullie, dat is fijn.

  Bedankt zover voor de andere tips!

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.