Chronische zenuwpijn na operatie en bestraling

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Chronische zenuwpijn na operatie en bestraling

Dit onderwerp bevat 50 reacties, heeft 15 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  mayk 5 jaren, 6 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 51)
 • Auteur
  Berichten
 • #1903

  Anoniem

  Hoi, ik ben naarstig op zoek naar middelen om mijn chronische zenuwpijn te verminderen.

  In okt 2010 zijn er 3 grote uitzaaiingen van melanoom in de lymfeklieren in mijn hals gevonden. Die zijn verwijderd met een radicale halsklierdissectie. Daarna ben ik extreem zwaar bestraald, omdat chemo niet helpt bij melanoom. De primaire tumor (melanoom) is nooit gevonden. Mijn oncoloog zegt dat dit de enige manier was om mijn leven te redden (vooralsnog). Deze pijn is de prijs die ik betaal voor mijn leven zegt hij.

  Ik heb in get geopereerde en bestraalde gebied (vanaf linkerarm, kaak, hals, schouder) chronische zenuwpijn, artrose en fibrose. Er zijn zenuwen doorgesneden en beschadigd en ik ben in dat gebied ernstig mobiel beperkt. De zenuwpijn is er altijd. Mijn oncoloog weet niet wat eraan te doen. Ik ben onder behandeling geweest bij pijn centra in Groningen en Amsterdam. Veel vreselijke medicatie geprobeerd (lyrica, morfinepleisters) en ook acupunctuur, medicinale cannabis, zapper etc geprobeerd. Niets helpt!

  Misschien heeft iemand hier tips? O ja, ik ben een vrouw van 46 jaar. Door de pijn kan ik niet meer werken. Ik ben blij dat ik nog leef, maar de prijs daarvoor is erg hoog….

  #57453

  Anoniem

  misschien is een osteopaat wat? ik had veel last van littenverkleving na een operatie en het heeft me wel geholpen misschien kunnen ze ook wat voor jou doen.

  #57454

  ruud
  Bijdrager

  Hoi Klavertje4,

  Sterkte voor je!

  Ken je deze website?

  http://www.kankervoorbij.com/Behandeling.html

  Passage:

  Quote:
  Ik noem mijzelf niet alleen een kankerpatient, maar ook (en vooral) een stralingspatient. Ik houd ervan de dingen zuiver te benoemen.

  Welke stoffen/methodes halen straling uit je lichaam?

  Dat lijkt me ook iets om je mee bezig te kunnen houden, naast alles te doen om je immuunsysteem op peil houden/aanzwengelen.

  Hier op de site zijn daarover veel tips te vinden.

  Verder heb je denk ik ook behoefte aan zuurstof via anti-oxydanten (het woord anti is eigenlijk misleidend in dezen) zoals vitamine c en bijv. h202.

  Je kunt ook dagelijks mariadistel(zaad) tot je nemen om je leverontgiftiging op gang te houden.

  Verder: ook koffieklysma’s: in de VS worden deze door artsen die voedingsadviezen geven aan kankerpatienten standaard aangeraden omdat deze de lever op wonderlijke wijze tot ontgiften aanzetten via de poortader vanuit de endeldarm: de lever wordt dan aangezet om gluthathion aan te maken.

  Maar nog zoveel meer.

  #57455

  Anoniem

  Dank je, Lievergezond! Ik ga kijken!

  #57456

  Poekie
  Moderator

  @klavertje4, welkom

  Wat een verhaal. En wat een slager heeft jou onder handen genomen zeg.

  Je zou eens kunnen informeren wat ozon-therapie voor jou zou kunnen betekenen.

  Lia

  #57457

  Anoniem

  Hi Lia, ik ga ernaar kijken. Ik heb niet het gevoel dat ik door een slager onderhanden ben genomen hoor, integendeel. Ben behandeld door DE specialist op dit gebied in Ne, bij het antoni van leeuwenhoek in Amsterdam.

  #57459

  ruud
  Bijdrager

  Weet je wat lastig is Klavertje.

  Ik luisterde naar een programmacyclus http://www.renegadehealth.com/cancer/ over natuurgeneeskundige kankerbehandelingen.

  De natuurgeneeskundige artsen vertelden dit: zij krijgen veel patienten ter behandeling die al behandeld zijn met giftige methodes en dan wordt het voor hun nog moeilijker om mensen te helpen omdat kanker van zichzelf al eigenlijk een reactie is op het vele gif dat het lichaam niet meer kan bolwerken.

  Zie bijv. de volgende vertaalde samenvatting die weliswaar gaat over de consequenties van chemo, maar zeer wel mogelijk is kanker hetzelfde overlevingsantwoord op de ontregelende uitwerking van straling op het lichaam:

  Quote:
  Uit een nieuwe studie blijkt namelijk dat chemo de gezonde cellen prikkelt die dan op hun beurt een eiwit aanmaken dat de kanker juist aanjaagt en resistent maakt voor het gebruikte gif.

  http://www.naturalnews.com/036725_chemotherapy_cancer_tumors_backfires.html

  In mijn optiek klopt er iets niet als welke arts dan ook dit tegen je zegt:

  Quote:
  [Daarna ben ik extreem zwaar bestraald, omdat chemo niet helpt bij melanoom.] “Mijn oncoloog zegt dat dit de enige manier was om mijn leven te redden (vooralsnog). Deze pijn is de prijs die ik betaal voor mijn leven zegt hij.”

  Vrij vertaald staat daar voor mij: men moest je leven verder verruineren om het te “redden”.

  #57460

  Anoniem

  Ja Lievergezond, dat klopt. Ik denk wel dat die 3 uitzaaiingen eruit moesten. Dat was al kantje boord, 1 zat al op het lymfevat naar de buikholte. Wel vraag ik me nu, achteraf, af of die extreme bestraling z’n hoge prijs waard is….

  #57461

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Klavertje-4, met de kennis van nu had je misschien wel anders gekozen. Feit is dat je nu in deze situatie zit en wat je nu kunt doen om je beter te voelen.

  Je kunt zoals Poekie zegt een goede ozon therapeut opzoeken. En verder alle gif mijden, en gezond gaan eten. En, langzaam, ontgiften.

  Rauwe melk, geen granen(of alleen nog glutenvrij), veel verzadigd vet, leverreinigingen(misschien eerst de milde), groene thee/lever en galthee, kefir/eigengemaakte yoghurt.

  Veel lezen en veel ontspanning zoeken. En het tijd geven, veel tijd.

  #57462

  Anoniem

  Hallo Klavertje4,welkom op dit forum.

  Wat een ernstig verhaal, waar je nog steeds een flinke prijs voor betaald. Voor jou is het denk heel belangrijk om te stoppen met het eten c.q. gebruiken van nachtschade-producten. In nachtschades bevinden zich neurotoxines die met name je zenuwen triggeren. Het is gebleken dat mensen met chronische pijn aanzienlijke klachten-vermindering hadden nadat ze gestopt waren met het eten van nachtschades. Er is hier eerder over geschreven op dit forum:

  Quote:
  Nachtzijdes zijn: tabak, aardappel, tomaat, paprika, aubergine, hete peper, gojibes, goudbes/ananaskers en dus ook tomatenpuree, chilipoeder, paprikapoeder, cayennepoeder en alles wat daar weer van gemaakt is zoals sambal, ketchup, currypasta’s en vele specerijenmengsels.

  Door de frequentie van consumptie van nachtschades, waardoor je de neurotoxines gaat stapelen, haal je een sluipmoordenaar in huis. De mensheid zou niet half zoveel reuma en artritis kennen zonder nachtschades!

  Er staat op dit forum nog veel meer over nachtschades. Gebruik hiervoor de zoekfunctie.

  Dit is iets wat je per direkt kan oppakken. Je hoeft er niets voor te doen, alleen iets voor te laten, het proberen waard. Sterkte met je zoektocht.

  #57463

  Anoniem

  Ik ben heel blij met de tips en adviezen. Volgende week ga ik naar een natuurarts en nu al me inlezen in de onderwerpen die jullie aandragen.

  #57464

  ruud
  Bijdrager

  Hoi Klavertje, wat me ook nog inviel: biergist: daarin zitten alle b-vitaminen behalve b-12 (ook belangrijk, daar niet van). Biergist is goedkoop. Maar zorg dat je een candidavrije variant vindt zoals deze bijv. http://www.iherb.com/KAL-Nutritional-Yeast-Flakes-22-oz-624-g/19095?at=0 Hierover de recensie van een enthousiaste gebruiker: https://www.fatsforum.nl/topic/edelgist-nutritional-yeast-linzen

  #57465

  Romagi
  Bijdrager

  Hoi Klavertje, hoe is het met de pijnen nu? heb je nog ergens verlichting kunnen vinden?

  Ik kwam op dit onderwerp terecht omdat mijn zus een operatie heeft gehad aan haar knie.

  En nu voor de pijn het middel oxycodone heeft voorgeschreven gekregen.

  Dat is een soort drug. Maar dat werkt erg verslavend.

  Je hebt pijncentra bezocht, konden ze geen zenuwen stilleggen (doorsnijden) zodat de pijnprikkel niet meer naar je hersens gaat?

  Ik hoop echt van je te horen dat je althans enige verlichting hebt kunnen vinden.

  #57466

  Webmaster
  Bijdrager
  Quote:
  Je hebt pijncentra bezocht, konden ze geen zenuwen stilleggen (doorsnijden) zodat de pijnprikkel niet meer naar je hersens gaat?

  Huh? ❓ ❗

  Liesje, soms kan ik jou echt niet volgen…

  mike

  #57467

  Alexandra
  Bijdrager

  Liesje denkt graag met iedereen mee 😆

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 51)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.