Carobe

Dit onderwerp bevat 16 reacties, heeft 7 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  autumn 3 jaren, 11 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 17)
 • Auteur
  Berichten
 • #2593

  autumn
  Bijdrager

  Hoe denken jullie over… CAROBE?

  #66391

  Poekie
  Moderator

  Ze zeggen dat het een ‘vervanger’ is voor rauwe cacao.

  Wij hebben het ook gebruikt, in een ver verleden, maar ik vond het niet lekker, ik vond het totaal niet lijken op de smaak van rauwe cacao.

  Lia

  #66392

  Asaya
  Lid

  Ik heb het ook geprobeerd maar het gaf mij niet de voldoening die ik krijg als ik chocola eet. Het was wel redelijk maar niet bijzonder. Dus voor mij was het niet een vervanger. Misschien moet je het uit proberen of jij het wel lust. Of het gezonder is of niet kan ik je niet vertellen, misschien iemand anders.

  #66393

  Anoniem

  Wat is er mis met “gewoon”, dus niet rauw, cacao poeder?

  #66394

  Webmaster
  Bijdrager

  Er zit vaak suiker in.

  Mike

  #66395

  Anoniem

  Oke maar stel je hebt puur cacao poeder, dat is in beperkte mate, laten we zeggen twee a drie theelepels per dag om chocolademelk te maken, toch geen probleem?

  #66396

  Webmaster
  Bijdrager

  Nee hoor, niet echt een probleem.

  Mike

  #66397

  Anoniem

  Mooi, lekker met kokosmelk of room! ­čść

  #66398

  Tanja
  Bijdrager

  Bevat geen cafe├»ne en theobromine en is in dat opzicht ‘gezonder’ dan carobe. Als je chocolade verwacht valt het vies tegen.

  #66399

  autumn
  Bijdrager

  Ik heb me vorige week laten verleiden tot het kopen van een biologische carobeletter bij de biowinkel. Er zit geen cacao in en op de verpakking staat: ‘gezoet met vanille’. Hoezo is vanille zoet, vroeg ik me al af. Nieuwsgierig als ik ben ging ik de ingredi├źnten lezen: cacaoboter (30%), maispoeder (23%), volle melkpoeder (18%), carobepoeder (10%), rijstpoeder (10%), weipoeder (9%), vanille. Met enige aarzeling heb ik de letter gekocht. Ik dacht: geen cafe├»ne en geen suiker, dan kan alleen de smaak nog tegenvallen, weliswaar ik sceptisch was over het maispoeder en het rijstpoeder.

  Thuis bleek de letter volop zoet te smaken en de smaak komt heel erg overeen met chocola. Het smaakt een beetje naar goedkope chocola, maar het mondgevoel is niet zo zacht als bij goede chocola. Al gauw genoeg kreeg ik weer huiduitslag; dat krijg ik altijd van snelle suikers. Ik ben op internet gaan speuren en ontdekte dat carobe van zichzelf al een wat zoete smaak heeft. Ik besloot om Udea eens te mailen om te informeren. Het maispoeder bleek ingedroogde maisstroop te zijn. Waarschijnlijk betreft het dus geraffineerde suiker, maar dan van mais gemaakt in plaats van bieten. ‘Gezoet met vanille’ is dus gewoon ordinaire bedriegerij, evenals maispoeder en rijstpoeder misleidend zijn.

  #66400

  autumn
  Bijdrager

  Ik heb net bericht gehad van Udea en de ingedroogde maisstroop betreft een ongeraffineerde versie. Dan nog vind ik het etiket misleidend.


  Ik heb intussen ook carobepoeder uit de biowinkel thuis liggen. Het is inderdaad flauw zoetig van smaak. Ik wil het eens gebruiken bij het maken van chocola, al dan niet in combinatie met cacaopoeder.

  #66401

  Webmaster
  Bijdrager

  Bovendien maakt dit de maisstroop niet minder schadelijk. Het is en blijft geconcentreerde fructose, zo’n beetje de schadelijkste suiker die er bestaat!

  Mike

  #66402

  autumn
  Bijdrager

  Nee-nee, het schijnt ingedroogde glucosestroop van mais te zijn. Volgens mij bestaat er geen ongeraffineerde maisstroop met een hoog fructosegehalte. Die maken ze juist van geraffineerde maisstroop. Volgens mij is agavesiroop de enige soort ongeraffineerde suiker met een hoog fructosegehalte (90-93%). De volgende in de rij is honing (34-41%).

  #66403

  Webmaster
  Bijdrager

  Dan heb je geconcentreerde glucose, ook al geen pretje.

  Mike

  #66404

  autumn
  Bijdrager

  Ik heb de carobe nog eens onder de loep genomen en het bestaat grotendeels uit koolhydraten:

  http://nutritiondata.self.com/facts/legumes-and-legume-products/4324/2

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 17)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.