Calciumfluoride

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Calciumfluoride

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  fatsnotbad 2 jaren, 2 maanden geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #156016

  Gadsie
  Bijdrager

  Calciumfluoride is de natuurlijke voorkoming van fluoride.

  Ik heb een oppervlakkig gaatje in m’n tand die ik wil proberen te herstellen d.m.v. extra calcium, fosfor en fluor in m’n mond.

  Aangezien sodiumfluoride giftig is bedacht ik me om met calciumfluoride te spoelem. Hier is echter niks over te vinden op internet, weet iemand of dit veilig kan?

  #156020

  JM
  Bijdrager

  Ik denk niet dat je dat moet doen. Je krijgt genoeg fluoride binnen met je voeding. En daarbij worden calcium en fosfor niet opgenomen door je tanden/tandclvlees en flouride wel. Als ik het goed heb.

  Joost

  #156099

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Ik ben het met JM eens. Hoewel calciumfluoride ruimschoots aanwezig is in de aardkorst is het voor ons een sporenelement dat we idd via voeding en dranken (bijv. groene thee) tot ons dienen te nemen.

  Weston Price waarschuwde voor overmatige fluoride-inname, ook de natuurlijke. Hij gaf voorbeelden van plekken op de aarde, waar mensen en dieren gele of bruine tanden en kiezen ontwikkelden omdat calciumfluoride van nature in het grondwater geconcentreerd was geraakt.

  Bedenk dat fluoride in dezelfde familie zit als jodium, de haloiden. Dit zijn in principe giftige elementen (chloor en bromide behoren ook tot deze familie) en daarom kunnen wij deze slechts in kleine hoeveelheden (sporen) verdragen en alleen in natuurlijke vorm via voeding en dranken.

  Mike

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.