calcium, magnesium e.d. in tabletten ?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid calcium, magnesium e.d. in tabletten ?

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  100%leven 2 jaren, 5 maanden geleden.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #158892

  christien
  Bijdrager

  Onlangs heb ik een osteoporosemeting gehad en ik zat op het randje. Osteopenie kan snel osteoporose worden als je niet extra calcium en magnesium e.a. neemt.
  Ik weigerde de tabletten die de dokter me voorstelde en zei dat ik het wel uit mijn voeding zou halen.
  Mijn vraag is : hoe weet ik dat het voldoende is? Ik neem extra brazilnoten voor de magnesium, sowieso extra noten en zaden. Ik drink elke dag eigengemaakte kefir, ik eet regelmatig Emmentalerkaas (extra calcium).
  Tweede vraag: wordt de magnesium en calcium uit tabletten wel voldoende opgenomen in het bloed? (heb ooit gehoord dat magnesium alleen goed wordt opgenomen als je magnesiumolie op je voetzolen smeert).

  #158900

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Paranoten voor magnesium? Daar zit selenium in, je haalt de boel door elkaar! Een goede natuurlijke bron van magnesium is magnesiumzout (ook wel magnesiumchloride, magnesiumvlokken of Sechzal genoemd). Calcium en magnesium moeten in een 1:1 verhouding met elkaar staan, maar calcium heeft eveneens een andere tegenhanger: fosfor. Fosfor zit in alle dierlijke producten. Vit. A is belangrijk voor de opname van fosfor en vit. D voor de opname van calcium. Magnesium is belangrijk voor de oplosbaarheid van calciumkristallen. Vit. K speelt ook een cruciale rol bij de opname van calcium, evenals boorzuur. Verreweg de best opneembare natuurlijke vorm van calcium is rauwmelkse zuivel. Kortom, het is dus allemaal niet zo simpel als eenvoudig een paar pilletjes of tabletjes slikken.

  Mike

  #158902

  YT
  Bijdrager

  Sla twee vliegen in een klap: drink dagelijks ruimschoots chocolademelk, gemaakt van bio-dyn rauwe melk, fairtrade bio cacaopoeder en een beetje kokosbloesemsuiker, heerlijk lekker en makkelijk toe te passen en vol te houden dan het eten van noten en zaden. Rauwe melk is beste bron van calcium en activators en cacaopoeder van magnesium, dus doe je voordeel mee!

  #158907

  100%leven
  Bijdrager

  Bovendien bevatten noten en zaden fytinezuur, wat mineralen aan zich bindt. Dus als je veel noten en zaden eet, zonder deze te weken, dan worden mineralen minder goed opgenomen door je lichaam.

  Mark

  #159002

  Jhanne
  Bijdrager

  zuivel is voor mij helaas geen optie meer,
  omdat ik wel een echt tekort heb, bovendien de overgang ben gepasseerd is suppletie de meest verstandige route.

  ik heb deze gebruikt, maar momenteel levert me dat diarree op.
  Ik overweeg verder te gaan met dit product

  #159006

  100%leven
  Bijdrager

  Jhanne, vergeet borium (boron) niet.

  http://www.health-science-spirit.com/borax.htm

  Mark

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.