Bloedsuiker slapeloosheid

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Bloedsuiker slapeloosheid

Dit onderwerp bevat 12 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Kaaskanlekkerzijn 2 jaren, 10 maanden geleden.

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • Auteur
  Berichten
 • #128928

  missping
  Bijdrager

  Hallo allemaal

  Ik heb de laatste tijd enorm last van slapeloosheid. Ik slaap heel licht, droom veel en word smorgens wakker met een enorm opgejaagd gevoel.

  Ik heb een paar dagen mijn bloedsuiker gemeten bij wakker worden en die was elke keer tussen de 6 en 7. Is dat niet veel te hoog nuchter?

  #128929

  YT
  Bijdrager

  Ja dat zijn diabetische waarden voor een nuchtere meting, dus te hoog.

  #128930

  missping
  Bijdrager

  Overdag blijft ie ongeveer op dezelfde waarde. Dus niet heel hoog.

  #128932

  johan30
  Bijdrager

  Tussen de 6,1 en 6,9 mmol/l – voorfase van diabetes
  Bron: https://www.diabetesfonds.nl/over-diabetes/heb-ik-diabetes/wat-zijn-normale-bloedsuikerwaarden

  Er is dus nog iets aan te doen!

  #128933

  YT
  Bijdrager

  Dus je hebt hele dag door waarden tussen 6 en 7? Daalt het nooit tussen de 4 en 5?, kijk zo’n 2 uur na de maaltijd tussen 6 en 7 meten is prima, maar daarna moet het minimaal richting de 5 gaan dalen anders is het geen goed nieuws.

  #128935

  missping
  Bijdrager

  Onder de 6 heb ik nog niet gemeten. Maar ook niet hoger dan 7.1.

  Moet ik hiermee naar de huisarts denk je? Zou dit de reden kunnen zijn dat ik met zo opgejaagd voel en juist totaal trek heb. Moet mezelf dwingen te eten.

  #128939

  YT
  Bijdrager

  Sinds hoelang meet je al tussen de 6 en 7? Als het al paar weken is zou ik idd even naar de huisarts gaan voor eventueel verdere duidelijkere diagnose, als het idd blijkt dat je diabetes hebt dan pas verder kijken of het natuurlijk opgelost kan worden.

  #128941

  YT
  Bijdrager

  Wie neemt de diabetesfonds nou zo serieus? Ikzelf niet iig, een nuchtere glucosespiegel tussen de 5 en 6 is prediabetisch en tussen de 6 en 7 gewoon diabetisch.

  #128943

  missping
  Bijdrager

  Ik meer het pas sinds een week. Maar klachten heb ik al veel langer.

  Kan dit ook door stress komen?

  #128950

  YT
  Bijdrager

  Ja alles komt door stress, maar zou je even jezelf willen voorstellen?, geslacht, leeftijd en voedingspatroon enz., dan kunnen we je beter van advies voorzien.

  #128952

  missping
  Bijdrager

  Hahaha ja alles komt door stress.

  Ik ben een vrouw van 36, niet te dik, eet redelijk gezond, zo min mogelijk snelle suikers etc, beweeg wel wat weinig en voel me erg gestressed en opgejaagd de laatste maanden. En slaap dus heel erg slecht.

  #128955

  100%leven
  Bijdrager

  Wat is ‘redelijk gezond’?
  Omschrijf wat specifieker wat je dagelijks eet (ontbijt, lunch, avondeten), dan kunnen we zien of daar winst te halen is.

  Mark

  #128979

  Ik haal hier al wel uit dat je een gewoon “gezond” standaard Nederlands voedingspatroon hebt en alleen wat minder snoep en koekjes eet (minder snelle suikers). Wat dus absoluut niet gezond is, er lopen niet voor niets zoveel mensen met allerlei klachten rond en diabetisch neemt ook steeds meer toe. Je moet veel meer vet eten en dan ook nog eens verzadigd vet. En dat is nog eens heel erg gezond ook nog. kijk deze presentatie maar eens:

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.