bloedarmoede, ijzertekort, moe etc

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid bloedarmoede, ijzertekort, moe etc

Dit onderwerp bevat 172 reacties, heeft 10 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Binc 2 weken, 1 dag geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 173)
 • Auteur
  Berichten
 • #213684

  Zonne
  Bijdrager

  Omdat we in een topic van Binc zelf het nu hebben over bloedarmoede etc, is het misschien fijner (voor Binc) om er in een apart topic over door te praten.
  Want hoe verhoog je je ijzer je in bloed zonder pillen of injecties ?

  Vitamine C neem ik al ( zorgt voor betere opname van ijzer ) jaren in. Misschien de dosering ervan nog wat verhogen, ik zit nu op 3 a 4 gram per dag.
  En Binc je schreef ook dat tekort aan ijzer kan zorgen voor een verminderde vertering van eiwitten ? Heb je daar meer info over of een link ?

  plus ik begreep van je ( Binc) dat de lever en nier glandular ( welk merk gebruik jij ?) helpen bij de opname van oa ijzer en minder vermoeidheid ???

  #213686

  Binc
  Bijdrager

  Kom hier later op terug Zonne.
  Je begrijpt het verkeerd maar heb nu even geen tijd. Er zijn wel meerdere topics op dit forum over bloedarmoede. Maar goed, kom er later bij je op terug.

  #213738

  Binc
  Bijdrager

  Want hoe verhoog je je ijzer je in bloed zonder pillen of injecties ?

  Door het eten van orgaan en/of het nemen van glandulars naast vitamine C.

  Vitamine C neem ik al ( zorgt voor betere opname van ijzer ) jaren in. Misschien de dosering ervan nog wat verhogen, ik zit nu op 3 a 4 gram per dag.
  En Binc je schreef ook dat tekort aan ijzer kan zorgen voor een verminderde vertering van eiwitten ? Heb je daar meer info over of een link ?

  Vitamine C kan je het beste in nemen voor de maaltijd met voedsel welke rijk is aan ijzer. Roos vlees. En dan wel als stoofpotten. Ik zei dat je last kunt hebben van een moeilijke eiwitvertering bij een laag HB. Een laag HB kan ook door B12 tekort komen. Het gaat dus niet specifiek om ijzer zoals jij schrijft. Zoals vele malen eerder is aangegeven, ook in de link die ik gisteren plaatste is de oorzaak van een laag HB een tekort aan maagzuur. Ook kan de oorzaak gelegen zijn in het eten van verkeerd vlees welke niet volwaardig is. Zoals het in eerder genoemde link dus ook omschreven staat zorg een verstoorde zuurbalans in je darmen voor verminderde opname. Kan je zoveel vlees eten als je wilt maar er gebeurd niks. Je gaf aan dat je 2 keer per dag vlees eet. maar wat is dat voor vlees? Biefstuk? Kipfilet? Ik bedoelde te zeggen in het andere bericht dat jij het om draait. Jij geeft een symptoom van een onderliggend probleem de schuld. Zoals een eiwitallergie en je lijkt je erbij neer te leggen dat je HB te laag is, en een stempel op jezelf te plakken dat je chronisch moe bent.

  plus ik begreep van je ( Binc) dat de lever en nier glandular ( welk merk gebruik jij ?) helpen bij de opname van oa ijzer en minder vermoeidheid ???

  Dit is niet om je te helpen met het opnemen van ijzer maar het is je bron van ijzer. Orgaan zouden je ijzerpillen moeten zijn om je HB in orde te krijgen. Dit omdat je lichaam dit herkent als voedsel. Niet de ijzer injecties en de ijzerpillen. Zelf wilde ik bij vriesvoer een flesje bloed bestellen om mee te laten sudderen in de bouillon. Maar een klein flesje van nog geen 2 euro werd als erg duur met verzenden waar ik al bang voor was. Moet in droogijs dus dat werd 12 euro voor 250 ml. In Tanja haar boek staat veel informatie over oa de vitaminen en mineralen. In elk geval zul je ijzer uit plantaardig voedsel veel minder goed opnemen dan de dierlijke.

  Op de geelzucht na heb ik in elk geval al jaren last gehad van de symptomen uit onderstaande link. Alles. En toch had ik nog steeds geen bloedarmoede. Want mijn HB was en is nog steeds goed. Dat is ook de reden dat ik niet geloof in de referentiewaarden die gehanteerd worden. En daar ga ik ook niet op wachten dat het weer zover komt. Dus ik neem idd lever en nierglandular. En veel ook.

  #213941

  Binc
  Bijdrager

  De orgaan glandulars lijken per dag aan te slaan. Ik merk dat ik een beetje uit moet vinden wat de juiste dosering is. Gister had ik minder genomen dan vandaag en was gisteravond snel moe. Vanmorgen heb ik 2 glandulars op nuchtere maag genomen met vitamine C. Ik merk wel meteen verschil. Vanmiddag 1 en vanavond 2. Ben wel erg lekker bezig geweest vandaag. De hele dag gekookt. Vanmorgen vroeg vlees en vis gehaald.
  2 pannen bouillon opgezet en daarbij ook vis bouillon. Een kilo sucade stoof gemaakt, zalm salade en Panacotta met perzik.
  Voorlopig kan ik weer even vooruit. Over een paar weken weer ijzer laten prikken om te zien of deze omhoog gaat. Voel me niet meer zo erg duizelig maar mis nog zeker wel kracht in me benen.

  #214012

  Binc
  Bijdrager

  Vanmorgen bij het op staan geen pijn in mijn voeten. Dus vooruitgang.
  Daarnaast is mijn stem minder hees. Want dat was ook 1 van de dingen die ik merkte. Ook minder druk op mijn ogen. Hoewel ik aan me ogen kan zien dat ik er doodmoe uit zie. Per dag stapjes vooruit.

  #214016

  Zonne
  Bijdrager

  Maar denk je dan dat die klachten te maken hebben met bloedarmoede ?

  #214019

  Binc
  Bijdrager

  Volgens bloed referentiewaarden geen bloedarmoede. Maar ik voel mezelf duidelijk niet lekker met deze hb en ijzer waarden. Ijzer is gewoon te laag. Dat was duidelijk. En waar die oorzaak ligt weet ik nog niet. In elk geval kwamen al mijn oude klachten terug na gebruik van h2o2.
  Ging afvallen, duizelig, pijn in nierstreek en dus dat ijzer tekort waar het 10 jaar geleden allemaal mee begon.

  #214020

  Binc
  Bijdrager

  Als ik uit ga van de theorie dat waterstofperoxide slapende ontstekingen kan activeren om ze eigenlijk te elimineren, dan denk ik serieus nog steeds dat ik iets van een ontsteking in nierbekken of zelfs de nier heb. En dat ik daarmee dus al die gelopen heb incl de pijn.
  Door de h2o2 wakker geworden ofzo. Maar ik snap het niet want vitamine c geeft ook zuurstof in je lijf en dat ging juist steeds altijd goed.
  Bloedarmoede of niet, mijn bloeddruk is dus ook laag. En dat kan ook een gevolg zijm van een nieraandoening en/of bloedarmoede. Maar ik ga het wel weer fixen. Ik had liever gehad dat die ontsteking bleef slapen. Ik vermoed recent dus pas dat ik vorig jaar wel in de goeie richting zat met die nieren. Daarom ging ik naar de nefroloog. Niet afgemaakt aangezien ik toen echt helemaal geen klachten meer had.

  #214021

  Binc
  Bijdrager

  Trouwens, de laatste tijd was ik ook iets vaker vast voedsel gaan eten. Dus wat minder stoofschotel en bouillon. Toen merkte ik ook dat het achteruit ging. Het lijkt wel alsof ik alleen maar baat heb bij vloeibaar en zacht voedsel. Ben alles een beetje aan het analyseren.

  #214024

  Zonne
  Bijdrager

  Maar dan zou je dus na al die tijd nog steeds geen genoeg maagzuur hebben ? Heb je het ook opgebouwd door al meer pillen per maaltijd in te nemen en dan -1 als je misselijk ervan werd ?

  Misschien ook voor jou een idee om die enzymen buiten de maaltijd om te gaan nemen om die ontsteking te verwijderen ? Alhoewel ik me wel afvraag in hoeverre dat helpt omdat je de oorzaak ervan dan misschien niet weg haalt. En vitamine C zou ook al ontstekingsremmend moeten werken zou je zeggen.

  #214029

  Binc
  Bijdrager

  Ik heb een poos zonder gedaan. Maar nu met dat ijzer tekort neem ik bij. Ik heb idd opgebouwd. Maar merkte daar niks van. Voorlopig hou ik het bij de enzymen van now met betaine, Pancras en gal.

  Ik denk niet dat ik die enzymen ga nemen. Zoals ik Tanja haar bericht begrijp zijn dat net zulke enzymen als in ananas. Dat ging in verleden ook niet goed. Ik denk dat ik het maar gewoon bij zacht eten moet houden. Dat laatste is de laatste maanden ook bij ingeschoten. Maar geen diarree van gehad in tegenstelling tot eerder wel.
  De vitamine c heeft mij destijds heel veel goed gedaan. Wellicht ontsteking weg gehaald of geholpen met ijzer opname.

  #214275

  Binc
  Bijdrager

  Ik denk dat ik weer ashwagandha ga nemen. Las dat het zeer rijk is aan ijzer. Ik neem het al heel lang niet meer. Vraag mezelf ook af of die ashwagandha destijds heeft geholpen om ijzer omhoog te krijgen. Geen idee. Nachtschade of niet, het hielp. Ga eerst vandaag nog even bloeddruk laten meten omdat het ook bloeddrukverlagend werkt. Ondanks lage bloeddruk ervaar ik toch weer wat vaker slaap problemen. Destijds werkte die van vitals erg goed. Die is hoog gedoseerd. Die van now deed het niet zo goed in elk geval.
  Zolang ik die vitals niet in huis heb neem ik de kruiden van mijn katten waar ook ashwagandha in zit.

  Deze https://www.pethealthandnutritioncenter.com/anxiety-relief-remedy-dogs-cats.html

  Of deze https://www.pethealthandnutritioncenter.com/adrenal-calm-cushings-dogs-cats-remedy.html

  https://www.sohf.nl/nutrient/ashwaganda-extract

  #214290

  Binc
  Bijdrager

  Zonet bij huisarts geweest omdat ik de bloeduitslagen moest bespreken. Ijzer over 3 maanden nog een keer laten prikken. Eerst kijken of het omhoog gaat met voeding. Bloeddruk was deze keer iets hoger dan de vorige keer. Vorige keer was het 100/63 uit me hoofd. Vandaag 105/70.
  Geen significante stijging. Blijkbaar doen die lever en nier glandulars wel iets. Ze was verwonderd over de leverwaarden dat deze ineens goed zijn. Kon ook nog een 24 uur bloeddruk meting doen. Maar ik zie niet zitten dat er om de 15 minuten dat voelbaar is en bovendien lijkt het mij behoorlijk irritant.

  #214348

  Elkedageenei
  Sleutelbeheerder

  Wat goed Binc the only way is up!

  #214734

  Zonne
  Bijdrager

  Binc, is brandnetelthee nog een idee ? Dat bevat veel ijzer en is ook nog eens ontgiftend voor je lichaam.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 173)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.