blaaskanker – hoe zit het nu echt met die abrikozenpitten?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid blaaskanker – hoe zit het nu echt met die abrikozenpitten?

Dit onderwerp bevat 6 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Marijan 1 jaar, 1 maand geleden.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #173964

  elsaram
  Bijdrager

  Mijn vader heeft blaaskanker. Mijn verhaal staat bij ‘ Stel je even voor’. Nu zou ik voor hem ook nog abrikozenpitten willen aanschaffen maar het schrikt me wel af ivm de vorming van blauwzuur. Bindt blauwzuur aan het zuurstof in het bloed? Stel dat ik hem ozontherapie zou laten doen, doet het blauwzuur dit dan niet teniet? Hoe schadelijk is het echt? Zou ik er meer voordeel dan nadeel uithalen?

  #173966

  WouterB
  Bijdrager

  Hoi Elsaram, het gebruik is sterk af te raden, ik had er hier elders al eens over geschreven. Even met ‘knip en plak’:

  Dit is juist geen hoax, want er is wel degelijk onderzoek naar gedaan.

  Het stond me bij vanwege mijn achtergrond in de vlees- en levensmiddelentechnologie, en abrikozen en amandelen zijn nu eenmaal levensmiddelen. Het aparte is nu juist dat onderzoek wat er naar gedaan is. Dat is een goed voorbeeld waarbij reguliere geneeskunde en de complementaire nu eindelijk wel eens hand in hand konden gaan, en waarbij er heel goed onderzoek is gedaan.

  Dat was ingegeven door het celvernietigende vermogen van amygladine, in deze een fytotherapeutisch middel, ontleend aan die abrikozen/amandelpitten.

  In een ‘notendop’: in vitro (Latijn voor ‘in glas’, dus regeerbuis, petrischaal e.d.) gaf het hieruit ontwikkelde geneesmiddel Laetrile hoopgevende verwachtingen. Echter, ‘in vivo’ (latijn voor ‘in het leven’) dus in levende weefsels bleek het middel uiteindelijk evenzeer schadelijke, tot dodelijke effecten te hebben op de goede cellen.

  Typisch geval van helaas, zoals het met veel elan en kunde geopperde therapieën om deze aandoening onder de knie te krijgen. Maar het blijft een goed voorbeeld hoe er door diverse partijen serieus gestreefd werd naar het zoeken van een oplossing, waarbij fytotherapeutische routes niet ‘per definitie’ werden afgewezen. Dat zou vaker moeten gebeuren…

  Wel nu, het is gezien de hoog gespannen verwachtingen vanuit beide disciplines, nimmer een “hoax” geweest. Want die zijn gebaseerd op werkelijk niets.

  Het lijkt mij, in mijn bescheiden opinie, meer juist om van een soort van ‘urban legend’ te spreken. Er is namelijk een bron geweest van verantwoord onderzoek, die in de praktijk helaas niet bracht wat er van verlangt werd.

  Wat ik er nu met enig snel zoeken over terug vind is een algemeen artikel, maar je kunt er middels de voetnoten wel een goede bronvermelding uit halen: http://www.voedingenkankerinfo.nl/kunnen-abrikozenpitten-helpen-tegen-kanker/

  Wouter

  #173970

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Deze site is een samenwerking tussen: logos-topbalk

  Zegt genoeg over de kwaliteit van de informatie op deze site, lijkt me.

  Mike

  #174201

  Gerard
  Bijdrager

  Maar eens even belichten vanuit een heel andere hoek:
  http://zaplog.nl/zaplog/article/bittere_abrikozenpitten_ervaringen#first_comment

  #174203

  elsaram
  Bijdrager

  Dankje Gerard! Hoewel ik niet op mevrouw ‘ceesvisje’ haar forum raak…het kan me wel bekoren…

  #174204

  Gerard
  Bijdrager

  Dat forum zal opgeheven zijn. Ze zijn opgehouden om zich actief in te zetten, maar de info is hier en daar dus nog wel beschikbaar.
  De zoektocht naar de juiste weg kan lang zijn met veel zijwegen, maar op een gegeven moment krijg je het gevoel goed bezig te zijn.

  #174250

  Marijan
  Bijdrager

  met een aantal achter elkaar muisklikken lukt het bij mij wel om op forum B17 te komen

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.