Bipolair

Dit onderwerp bevat 28 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Elkedageenei 4 maanden, 1 week geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 29)
 • Auteur
  Berichten
 • #232610

  -B.arr
  Bijdrager

  Ik moet een stuk schrijven over bipolariteit. Ik schrijf wel vaker.

  Ik neem aan dat mensen hier niet achter het gebruik van lithium staan?
  Klopt het dat mensen het zout natriumcarbonaat daadwerkelijk kunnen missen en daardoor bipolaire symptomen vertonen?
  Lijkt me niet dat het innemen van lithium dan de enige oplossing is???

  Ookal lijkt het bij sommige mensen te helpen.
  Bijwerkingen zijn er wel o.a. dorst en trillerigheid.

  IK neem aan dat het eten van Weston Price deze mensen ook een stap in de goede richting zou kunnen helpen.

  #232611

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Gaat dit over jou soms?

  Mike

  #232614

  -B.arr
  Bijdrager

  Nee dit gaat niet over mij. Zoals ik al schreef: “Ik moet een stuk schrijven over bipolariteit”.

  Maargoed als op deze manier gereageerd word dan blijf ik hier voortaan weg, want respect is hier ver te zoeken.

  #232617

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Klinkt een beetje bipolair.

  Mike

  #232618

  Binc
  Bijdrager

  Nog nooit van dit woord/probleem gehoord. Ik zie ook de relatie met zout niet bij dit probleem. Hoe komt ze daar nu dan weer bij.

  Als het wel over haarzelf gaat kan ze er net zo goed eerlijk over zijn. Die keuze is aan haar.

  #232619

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Ik heb al tig keer gezegd dat het probleem bij celticmyst geen voedselprobleem is maar een psychologisch probleem. Toen ze over een bipolaire stoornis begon vroeg ik me dan ook oprecht af of dit haarzelf betrof. Het zou me niet verbazen. Haar antwoord dat het om een andere persoon betreft kan goed slaan op haar andere persoonlijkheid. Hoe dan ook, lange teentjes. Prima, als je je hier niet thuisvoelt kun je altijd samen met Lievergezond elders gaan bomen over Hashimoto of zo, als je het hier maar niet doet.

  Mike

  #232635

  Binc
  Bijdrager

  Ja dat klopt dat je dat vaker hebt gezegd. Maar niet iedereen heeft dit mee gekregen waaronder gif-vrij.

  Ik dacht hetzelfde als jij gezien de directe verdediging in de eerste zin.

  Het maakt mij verder niet uit. Zegt meer iets over haarzelf. De vraag is of ze zichzelf wil helpen.

  #232641

  muis
  Bijdrager

  🤣

  #232716

  Janneke
  Bijdrager

  Je hebt lithium en lithium. De organische vorm, -orotaat, in lage dosering, heeft niet de nadelen van de anorganische. En dan heb je nog lithium in de vorm van celzout. Ik zou vooral kijken naar het hele voedingspatroon, darmflora en tekorten aan voedingsstoffen. En natuurlijk het emotionele stuk aanpakken. Iets over egodood.

  #232745

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Uit jouw link:

  Om te genezen van een mentale stoornis, moet de persoon het oude, achterhaalde en beperkte ego loslaten en zich openen voor het onbekende. Wat ik bedoel met de Ego-dood, is het laten sterven van oude gewoontes, zodat de nieuwe een kans krijgen.

  Deze ego-dood is geen kleinigheid – het voelt letterlijk alsof je ervoor kiest te sterven – en dit is wat het zo moeilijk maakt. Om te evolueren van je huidige staat, zal de stap voorwaarts hoogstwaarschijnlijk voelen als een confrontatie met de dood.

  De hele tekst is een vage New Age-tekst, maar dit specifiek hoor ik regelmatig in die kringen: het ego is de vijand, het ego moet dood. New Age = Luciferiaans. Wat ik hiermee bedoel is dat ze altijd de non-dualiteit voorstaan, de totale ontkenning van de opsplitsing van het non-duale Al in twee tegenovergestelde duale polen, het mannelijke (yang) en het vrouwelijke (yin) in materiele vorm wordt totaal ontkend. De enige werkelijke spirituele verlichting zou voortkomen uit de ‘dood’ van het ego en daarmee dus de totale ontkenning van de UNIEKE ik-beleving van het individu. Het is om moe van te worden, zo vaak als dit voorkomt.

  Als men het heeft over ‘ego’ dan is het van belang om eerst te definieren wat ego eigenlijk is. In mijn optiek zijn er twee soorten ego’s:

  – een naar binnen trekkend ego, gebaseerd op angst
  – een naar buiten duwend ego, gebaseerd op moed

  In dit soort teksten doet men het voorkomen dat er geen ander ego bestaat dan het eerste. Wie leeft in angst zal nooit persoonlijke groei kennen. Het is waar dat veel, te veel mensen gevangen zitten in deze egobeleving en het klinkt dus logisch dat dit ego zal moeten ‘sterven’ willen ze verder kunnen voor hun persoonlijke ontwikkeling. Maar je moet deze mensen wel een werkbaar alternatief geven. New Age stuurt je altijd het bos in zonder kompas en dat is ook de satanische agenda achter deze beweging. Mensen wordt wijsgemaakt dat ze hun unieke ik-beleving moeten opgeven en moeten streven naar volmaakte objectiviteit. Vervolgens komen ze erachter dat dit een onhaalbare opgave is en dat ze telkens weer merken dat ze gewoon feilbare mensen zijn.

  Zou men een alternatief bieden, nl. een positief ego dat graag op ontdekkingsreis gaat, dan word je niet opgescheept met een halve waarheid die je voortdurend in hetzelfde kringetje laat ronddraaien. Het negatieve, op angst gebaseerde ego is gesloten, maar het positieve, moedige ego houdt de geest open en leidt tot nieuwe ontdekkingen. Niet in de laatste plaats over jezelf, want alleen het ontdekkende ego is in staat tot zelfreflectie. De truc is dus niet om het ego op te geven, maar om het om te buigen. Hoeveel New Age-teksten ken jij die je dit vertellen?

  Janneke, als nieuw forumlid ben je hier hopelijk om te leren. Eerder wees ik je al terecht i.v.m. die biogene aminen, nu weer dit. Het komt op mij over dat je jezelf moet bevrijden van veel aangeleerde flauwekul over voeding en spiritualiteit. Hopelijk laat je ego het toe om hiervoor open te staan. De mens beschikt als enige soort op aarde over vrije wil, gebruik deze om te groeien en niet om dezelfde oude koeien uit dezelfde sloten te halen.

  Mike

  #232749

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Ik kan het niet laten om de rest van deze tekst ook te fileren. Wat een flauwekul staat hier in!

  Het begint al met de titel: de bipolaire stoornis, egodood en het eind van normaal. Dus dualiteit is een stoornis die leidt tot bipolariteit en de genezing zit hem in het opgeven van dualiteit en normen en waarden opgeven? Hoezo satanisch/luciferiaans?

  Maar wat is ‘normaal’ precies? In de loop van de geschiedenis is onze definitie van wat normaal is erg veranderd. Meestal was het in het verleden zo dat als je niet ‘normaal’ was binnen de culturele grenzen van wat normaal was, je gezien werd als vreemd, kwaadaardig of gek.

  Homoseksualiteit werd door de American Psychiatric Association tot 1973 beschouwd als een ziekte van de geest. En als je rond 1850 een ontsnapte slaaf was, werd je gediagnosticeerd met de geestelijke stoornis ‘drapetomanie‘; een mentale ziekte die slaven motiveerde om van hun meesters te willen vluchten. Volgens dr. Samuel Cartwright was de remedie tegen drapetomanie “duiveluitdrijving door zweepslagen”.

  Zoals je ziet, is wat als ziek en wat als normaal werd beschouwd, door de jaren heen aanzienlijk veranderd.

  Zie je hoe geraffineerd de luciferiaanse New Age-denkwereld je op het verkeerde spoor brengt? Ze vermengen waarheden met halve waarheden en leugens en ga er maar aan staan om dit te ontwarren.

  Slaven die willen vluchten waren natuurlijk niet ziek, maar wilden gewoon vrij zijn. Geen toeval dat dit op 1 hoop gegooid wordt met homoseksualiteit, want vandaag de dag willen deze mensen ook ‘zichzelf zijn’, wat een andere vorm van vrijheid is.

  Kijk naar de ophef over de Nashville-verklaring. Mogen christenen die dit onderschrijven dan niet zichzelf zijn en hier anders over denken? Waarom worden we zo dwangmatig onderworpen aan die LHBT-terreur? En was het werkelijk een vergissing om homoseksualiteit te pathalogiseren? Het is in ieder geval niet het dualistische plan van de natuur, dat uitsluitend voorziet in twee tegenovergestelde polen, man en vrouw, die een twee-eenheid vormen en nageslacht produceren, het principe van 1+1=3. Twee gelijke magnetische polen stoten elkaar af en trekken elkaar niet aan. Alleen omdat homoseksualiteit bestaat wil nog niet zeggen dat het normaal is. Het gaat om hooguit 2% van de bevolking, wat dus 98% normaal maakt en die zijn hetero! Waarom wordt dit niet vaker benadrukt in de media? Waarom wordt dus ons die eeuwige regenboogvlag, die ‘gaybrapaden’, die roze maandagen en woensdagen en die hedonistische en dacadente gay prides door de strot geduwd?

  Als er één ding is dat ik geleerd heb tijdens het bestuderen van de bipolaire stoornis, is het dat genezen niet zozeer gaat om het herstellen van je geestelijke ziekte maar vooral om het transformeren van het zogenaamd ‘normale leven’ dat je eerst leidde.

  Het is namelijk voor de meeste mensen juist hun normale leven dat hen in eerste instantie ziek maakte. Het is niet zozeer dat normaal zijn slecht is, maar tot nu toe heeft elke samenleving die ooit heeft bestaan gefunctioneerd vanuit een beperkt niveau van bewustzijn.

  Dus bipolair is normaal en de samenleving is abnormaal? Ooit te maken gehad met bipolaire mensen? Je wordt er knettergek van! Ze zijn totaal onvoorspelbaar, manipulatief en narcistisch, geen land mee te bezeilen! Het is dezelfde ‘logica’ die heeft geleid tot de moord door Michael Panhuis op Anne Faber. Michael was niet gestoord, welnee het was de samenleving die gestoord is en die heeft hem zo gemaakt. Zo praten we ook moslimterrorisme goed: het is het systematische racisme en de intolerantie die hen zo boos maakt. Wij zijn schuldig, niet zij! En zo ontslaan we ieder gestoord individu van zijn/haar verantwoordelijkheid. Wat een gelul!

  Op het traditionele niveau van bewustzijn, zijn racisme en intolerantie volstrekt normaal. Omdat ze niet in staat zijn voorbij de ego-grenzen van hun eigen cultuur te kijken, beschouwen degenen op dit niveau mensen buiten hun eigen groep als enigszins inferieur, onbetrouwbaar of misschien zelfs als kwaadaardig en creëren op deze manier zelf veel kwaads.

  In feite is de kans groot dat overal ter wereld waar je regionale conflicten aantreft, racisme en intolerantie de oorzaken zijn van het probleem. Terwijl veel postmoderne mensen hun best doen om racisme en intolerantie te bestrijden, is dit gedrag in feite normaal voor mensen op het traditionele niveau van bewustzijn.

  Met het ‘traditionele’ niveau van bewustzijn doelt de auteur op wat we in de samenleving normaal vinden, want dat is wat hij voortdurend aan de kaak stelt. We zien nu het alternatief, bijv. met dat voorbeeld van de Nashville-verklaring. Ondanks 300 jaar Verlichtingsidealen die het mogelijk hebben gemaakt dat religie en atheisme en humanisme naast elkaar kunnen bestaan en dat ieder van ons beschikt over dezelfde vrijheid van meningsuiting dienen we nu de ondertekenaars en voorstanders van deze verklaring ten strengste te veroordelen vanwege het hebben van de verkeerde mening. Dat is nl. ‘traditioneel’ en was nog niet eens zo heel lang geleden normaal.

  Ondanks het feit dat we nog steeds een heteronormatieve samenleving hebben dienen we ons bijna te schamen voor het feit dat we hoofdzakelijk hetero zijn i.p.v. holebi of transgender. Ondanks het feit dat West-Europa al decennia hoofdzakelijk blank is dienen we ons bijna te schamen voor onze huidskleur. Ondanks het feit dat mannen geboren leiders zijn en vrouwen geboren volgers dienen mannen zich bijna te schamen voor hun alfakwaliteiten. Dat is allemaal zo hopeloos ouderwets, zo kunnen we nooit ‘transformeren’ en de ‘progressie’ omarmen. I call bullshit!

  Voor de moderne mens draait het leven om succes wat op werkgebied inhoudt, doen wat nodig is om te laten zien hoe goed je presteert met als resultaat dat bedrijfsfraude en het liegen dat daarmee gepaard gaat gewoon gevonden wordt op het moderne niveau van bewustzijn.

  Enron, Citibank, BP en de meeste grote – zo niet alle – farmaceutische bedrijven en zelfs Apple zijn allemaal schuldig bevonden aan bedrijfsfraude evenals duizenden andere bedrijven wereldwijd. Dit komt doordat op het moderne niveau van bewustzijn doen wat nodig is om te concurreren, zelfs als dit het bedriegen en voorliegen van klanten inhoudt, volkomen normaal gevonden wordt.

  Dus succes en prestatiedrang staan gelijk aan oneerlijkheid en bedrog? Dit soort excessief gedrag komt voort uit monopoliekapitalisme, het tegenovergestelde van vrijemarktkapitalisme en niets meer dan marxistisch fascisme vermomd als kapitalisme, waarbij grote bedrijven en de staat samenwerken om concurrentie op de vrije markt te elimineren middels monopolies. En alleen omdat dit leugenachtig gedrag in de hand werkt wil nog niet zeggen dat dit normaal gevonden wordt, zoals de auteur beweert. Gelehesjesprotesten? Brexit? Trump? Populisme? Als recente ontwikkelingen ons iets vertellen, dan is het wel dat mensen dit spuugzat zijn. En terecht!

  Je kunt een traditioneel denkend persoon helpen groeien naar het moderne niveau van bewustzijn, je kunt iemand die functioneert op het moderne niveau helpen om te werken aan de zaken die hem weerhouden van het postmoderne denken of je kunt iemand vanuit het postmoderne niveau begeleiden wanneer hij / zij zich opent voor het ‘Power of Now’ niveau.

  Aha, de NU-maffia. We moeten maar in een eeuwig veranderend nu gaan zitten (Tolle en andere dwazen). Vergeet het verleden, de ‘traditie’, gewoon mensen ontwortelen en ze vervolgens volkomen stuurloos laten spartelen, want wat ‘normaal’ gevonden wordt belemmert hun spirituele evolutie. Wat een lulhannes, deze auteur!

  Er is nog een ander aspect dat het doorleven van je bipolaire proces kan helpen en dat is het besef dat alle ‘normale’ mensen op de één of andere manier emotioneel onderdrukt en / of getraumatiseerd zijn waardoor de kwaliteit van hun leven dagelijks beïnvloed wordt.

  Of je nu werd mishandeld in je jeugd of dat je vader gewoon te streng voor je was, het dagelijks meedragen van enige emotionele pijn maakt deel uit van ‘normaal zijn’.

  Normaal-zijn is pijnlijk en ziekmakend. Je enige bevrijding is abnormaal zijn. Dus gooi alle normen en waarden maar overboord, wees multiseksueel en doe het met alles en iedereen, incl. kinderen en dieren, is allemaal ‘liefde’ en je bent o zo ‘dapper’. Dit is het satanische principe ‘do as thou wilst’ van Aleister Crowley, in onze samenleving is dit ingezet met de seksuele revolutie. Iedereen die hier vragen bij stelt is ‘ziek’ en ‘gestoord’ en ‘niet meer van deze tijd’. Meer gezwets van een ‘spirillusionist’ die helemaal de weg kwijt is en geen moreel kompas heeft.

  Maar wie is die pseudospirituele zwamkous, Sean Blackwell, eigenlijk die deze draak van een tekst heeft geschreven? Hij is zelf een patient, die misschien wel zijn eigen psychotherapeut heeft getrouwd!

  My name is Sean Blackwell, and I’ve been researching the spiritual dimension of bipolar disorder since 2007. However, prior to that, I was sent to the psychiatric hospital in 1996, for a short, but traumatic stay. For me, my experience of so-called “acute psychosis” was more like a spiritual awakening, something for which I am forever grateful.

  How I went from being hospitalized to wanting to help people heal their bipolar disorder is quite a story. My inner journey led me on a quest which took me across both North and South America. In fact, it was on a shamanic tour of Peru that I met my wife, Ligia Splendore, who is now a transpersonal psychologist here in Brazil. Together, we live in the city of Sao Paulo, where we help people with bipolar disorder and other related disorders.

  https://www.bipolarawakenings.com/

  Wat hij doet is precies hetzelfde als wat er gebeurd is met mensen die lijden aan bijnieruitputting, die zijn ineens ‘hooggevoelig’. Of kinderen die hyperactief zijn, dat zijn ‘indigokinderen’. Kortom, we gaan ziekte verheffen tot een spiritueel ascensieproces, in reactie op een verziekte wereld/samenleving. Trap er niet in, mensen!

  Sean noemt specifiek de Soteria-beweging en Spiral Dynamics. Lees over Soteria hier meer:

  In de nadagen van de hippietijd is in het hol van de leeuw, San Francisco, deze nieuwe, experimentele therapie ontstaan. Toch was dit project zo slecht nog niet. Men probeerde op andere manieren schizofrenen te helpen, zodat hun reguliere medicatie verminderd kon worden. In hoeverre dit ethisch gebeurde en welke successen zijn behaald vermeldt deze website niet.

  Vanaf 1984, nam de Zwitserse psychiater Luc Ciompi het stokje over. Wat ik op bovenstaande site lees is echter ook allemaal zo gek nog niet. Is het dan Blackwell zelf die van het padje af is en misbruikt hij deze beweging om zijn eigen punt te maken?

  Sean baseert zich ook Spiral Dynamics:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Spiral_dynamics

  Toevallig ben ik bekend met de onderverdeling van persoonstypes die SD hanteert. Eigenlijk ook niet zo heel veel mis mee.

  Het lijkt er dus op dat Blackwell zich beroept op theorien en filosofien die veel hoogstaander zijn dan hij ooit zou kunnen bedenken en dat hij gewoon een schuinsmarcheerder is, een charlatan die probeert te staan op de schouders van giganten maar dat zelf niet is en nooit zal zijn met zijn zogenaamd spirituele nonsens.

  Mike

  #232756

  Binc
  Bijdrager

  Je kunt alles wel uit boekjes halen en erin geloven. In het topic over vlees refereert Janneke naar een boek over de oorzaak van psychische klachten van Jaap Huibers. Voedsel, oorzaak van lichamelijke en psychische ontregelingen. vervolgens gaan mensen het geloven en laten we het juiste voedsel weg omdat we klachten ervan krijgen. Niet kijkende naar je eigen lichaam en daar de oorzaak zoeken. We worden dus ziek van gefermenteerd voedsel.
  Wanneer je dan vervolgens in artikelen gaat geloven als welke Janneke heeft geplaatst kan je al je bedenkingen daarbij hebben. Soort kip en het ei verhaal. Kortom, je laat je maar wat wijs maken omdat je zelf niet nadenkt.

  Mensen wordt wijsgemaakt dat ze hun unieke ik-beleving moeten opgeven en moeten streven naar volmaakte objectiviteit. Vervolgens komen ze erachter dat dit een onhaalbare opgave is en dat ze telkens weer merken dat ze gewoon feilbare mensen zijn.

  Op deze manier gaan mensen streven naar perfectie. En dat terwijl zelfs mensen met een tic normaal zijn. Autisme en al die andere aandoeningen kan je gewoon onder de normalen wegstrepen. het is alleen aan jezelf of je dit ook gaat zien als normaal.

  Ondanks het feit dat mannen geboren leiders zijn en vrouwen geboren volgers dienen mannen zich bijna te schamen voor hun alfakwaliteiten. Dat is allemaal zo hopeloos ouderwets, zo kunnen we nooit ‘transformeren’ en de ‘progressie’ omarmen. I call bullshit!

  Misschien zou Janneke wat willen leren uit het topic feminisme en spiritueel nihilisme?

  Het is niks anders dan geloven wat je verteld word en zo jezelf laten programeren door de buitenwereld iplv zelf nadenken. En op die manier word je juist vanzelf ego dood. Geloven in wat je wijs gemaakt iplv in jezelf geloven is toch de grootste fout die je kunt maken.

  Topic starter heeft nu wel veel info gekregen voor het stuk dat geschreven moet worden!

  #232757

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Topic starter heeft nu wel veel info gekregen voor het stuk dat geschreven moet worden!

  Maar die is te druk met moe en beledigd zijn!

  Mike

  #232762

  Binc
  Bijdrager

  Je weet nooit of ze nog oppikt wat hier geschreven staat ze zichzelf onder de normalen gaat begeven. De wonderen zijn de wereld nog niet uit he.

  #233620

  -B.arr
  Bijdrager

  Maar die is te druk met moe en beledigd zijn!

  Nou dat viel allemaal wel mee. Al vond ik het niet leuk.
  Het stuk is inmiddels af en jeetje wat wekte het hier een discussie op.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 29)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.