Biologisch uit de winkel of biologisch van de boerderij?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Biologisch uit de winkel of biologisch van de boerderij?

Dit onderwerp bevat 68 reacties, heeft 25 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Tolunay 2 jaren, 5 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 69)
 • Auteur
  Berichten
 • #3613

  Alexandra
  Bijdrager

  Ik maak even een nieuw topic vanuit het topic recepten.

  Ik koop iedere week 7 a 8 potjes slagroom a €2,70 per 200 ml. Het is gepasturiseerd en komt van de melk van grasgevoerde koeien. Bij de AH koop je bio slagroom voor €0,90.

  Nu weet je natuurlijk niet wat de bio-koeien van de AH gegeten en ik verwacht niet dat dat grasgevoerd is. Is vanuit het gezondheidstuk de €1,80 die ik meer betaal voor een potje slagroom te rechtvaardigen of laat ik me nu toch wel afzetten?

  #79290

  Webmaster
  Bijdrager

  Als een supermarkt een product voor zo weinig kan verkopen betekent dit maar 1 ding: ze knijpen de leverancier (de boer) volledig af, zodat deze geen andere keus heeft om het product zo goedkoop mogelijk te produceren binnen de biologische normen. De boer zal het moeten hebben van de grotere omzet die levering aan een supermarktketen met zich meebrengt. Mocht het product niet of onvoldoende aanslaan dan zal de supermarkt het probleemloos schrappen uit het assortiment en heeft die boer een probleem, want hij heeft zich volledig afhankelijk gemaakt van een grote klant. De meerprijs die jij betaalt is het gevolg van lokale afzet en kleinschaligheid, iets wat m.i. altijd te verkiezen is boven dit soort grootschaligheid. Liever als lokale producent vele kleine, maar trouwe klanten hebben dan je laten uitknijpen door een grote speler als de AH!

  Mike

  #79291

  Tanja
  Bijdrager

  Ik koop het liefst deze http://www.loverendale.nl/producten/?ean=8716694701315 die smaakt toch wel heel veel beter dan die van de appie. Soms moet je budgettaire keuzes maken, maar afgezet zou ik me zeker niet voelen. Grasgevoerd is het wel waard denk ik en de boer mag ook wel wat verdienen, die worden door de ah totaal in de hoek gedreven en houden er niet veel aan over.

  #79292

  Poekie
  Moderator

  Tanja,

  Die gebruiken wij ook, die is inderdaad errug lekker.

  Lia

  #79293

  Henry
  Bijdrager

  ik heb de slagroom van de reformzaak is een wit/blauw bekertje er staat slagroom /laitois op (200ml) heb ook de creme fraiche er van.

  #79294

  Gadsie
  Bijdrager
  Quote:
  ze knijpen de leverancier (de boer) volledig af

  Ik koop juist biologische (rauwe) melk veel goedkoper dan bij de albert heijn. Bij de albert heijn is de gep. volle bio. melk €1,10 per liter en bij de bio boer is het €0,50 per liter. Ik geef ze altijd €1 per liter maar betekent dit dat die €0,50 per liter genoeg is voor de boer? Dit lijkt me namelijk zo weinig.

  #79295

  Poekie
  Moderator

  Henry,

  Die gebruiken wij af en toe, als de loverendale niet beschikbaar is. Maar die van loverendale klop je beter ‘stijf’ en dat vind ik wel lekker. 😯

  Lia

  #79296

  zotteke
  Lid

  De slagroom van loverdale is idd heel lekker. Ik kan het alleen niet zo goed verteren.

  #79297

  Alexandra
  Bijdrager

  Die van loverendale heb ik hier nog nergens zien staan. Die van laitos verkopen ze bij de ekoplaza. Dat is mijn “achter de hand slagroom”. Door al mijn zuivel en vlees daar te kopen help ik inderdaad het bedrijf gaande te houden. En zolang ik t kan betalen, waarom dan niet. Kwestie van keuzes maken en uiteindelijk ben ik in de gelukkige hoedanigheid dat ik het kopen kan!

  #79298

  Henry
  Bijdrager

  oké Lia ,ik drink het altijd ,dus niet opgeklopt.vroeger was ik er erg gek op geklopte slagroom met suiker.Misschien dat ik hem een keer op klop met een beetje honing.

  #79299

  Anoniem

  Wat Mike schrijft telt voor alle grote supermarkten, zoals AH, Lidl enz

  Alexandra en waar jij haalt maakt onderdeel uit van een zorginstelling, waar ook een management aanwezig is. Dat zal ook mede de prijs bepalen.

  Dit in verhouding tot een boerenbedrijf.

  Ze doen trouwens wel mooi werk voor kinderen en volwassenen met een beperking.

  #79300

  Alexandra
  Bijdrager

  Ik denk eerder het bio dynamische wat de prijs duurder maakt dan gewoon biologisch.

  #79301

  Anoniem

  Ja dat zeker ook, ik probeer ook altijd het beste te krijgen en kleinschalige projecten te steunen. Ik moet er vele km voor rijden, maar ach, kom je nog eens ergens 🙂 en combineer het met darmspoeling in breda. Ik begrijp wel dat mensen die het wat minder hebben een andere keuze maken. Trouwens als ik goed heb verkopen ze bij estafette wel dat loverendale.

  #79302

  Poekie
  Moderator

  Wij kloppen de slagroom op met een beetje vanillepoeder, erg lekker

  We zijn in Marokko en daar kan ik nog steeds geen slagroom vinden zonder E-nummers. Wat dat betreft mis ik de slagroom best wel. Gelukkig kunnen we wel regelmatig creme fraiche kopen, dat is ook 30% vet.

  Lia

  #79303

  Alexandra
  Bijdrager

  Ekoplaza zit bij mij om de hoek, wel zo makkelijk. Kom er niet vaak. Haal t meeste bij de boerderijen vandaan.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 69)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.