Bijnieruitputting boek

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Bijnieruitputting boek

Dit onderwerp bevat 22 reacties, heeft 13 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Webmaster 6 jaren geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 23)
 • Auteur
  Berichten
 • #1291

  Louise
  Bijdrager

  Ben je moe of uitgeput en kun je gewoon je normale energie niet terugkrijgen, ongeacht wat je doet of hoeveel artsen je al bezocht hebt? Je staat nu op het punt een belangrijk en broodnodig boek te gaan lezen.

  Ondanks een regelrechte toestroom van ‘gezondheidsboeken’ de laatste tien jaar is er niet één geweest dat het, niet zeldzaam voorkomende, maar meestal over het hoofd geziene, probleem van een zwakke bijnierfunctie op zo’n grondige maar begrijpelijke wijze beschrijft. Auteur James L. Wilson

   

  #49320

  Louise
  Bijdrager

  Ik ben dit boek nu aan het lezen na deel 1 overzicht van bijnieruitputting deel2 testen deel 3 wat kun je (zelf) eraan doen.

  Volgens de testen die erbij zitten val ik in de categorie milde graad van bijnieruitputting niet geheel onverwachts. Hoe zit dat bij jullie?

  #49321

  ongelovigethomaz
  Bijdrager

  Ik vind het een geweldig boek waar ik veel aan heb gehad. De test ( =mate van bijnieruitputting berekenen) uit het boek van Wilson is heel uitgebreid en geeft veel zelfinzicht. Wat voor mij ook veel inzicht heeft gegeven is het verschil tussen verleden en heden. Mijn bijnieruitputting is het afgelopen jaar minder geworden. Van ernstige vermoeidheid naar een matige vermoeidheid. Die matige vermoeidheid zit nog aan de grens van ernstige vermoeidheid, maar toch vind ik de vooruitgang groot.

  Ik woon in Rotterdam en de bibliotheek heeft 4 a 5 boeken Bijnieruitputting van Wilson. Het duurde 3 maanden voordat ik het boek kreeg, het was steeds uitgeleend. Het is dus opvallend populair. Dit bevestigt weer wat Wilson zegt, het is DE epidemie van tegenwoordig. Ik wil het boek trouwens zelf gaan aanschaffen, het is zeker het geld waard.

  #49322

  Anoniem

  Ik heb net naar de vragenlijst gekeken op http://www.adrenalfatigue.org/take-the-adrenal-fatigue-quiz en ja, ik herkende alles, een ding sprong er heel hard tussen uit, namelijk: “I have tenderness in my back near my spine at the bottom of my ribcage when pressed.”

  😯 hoe vaak heb ik daar al last van gehad! Bij mij is het geen tenderness maar gewoon pijn en ik hoef niet eens erop te drukken.

  Ik zit al minstens een uur achter pc te lezen (fysiek dus rustig). Net masseer ik beide plekken zachtjes en ik merk dat ik begin te zweten, ik voel de druk van de schilklier op mijn keel en druk in mijn voorhoofd en achterhoofd(naar de nek toe). Als ik zou doorgaan vermoed ik dat dit allemaal nog sterker zou worden en dat ik mezelf tot flauwvallen zou kunnen brengen.

  Overdijf ik? Beeld ik me dit in? 😯

  #49323

  Anoniem

  Ik heb duidelijk door op deze plekken te masseren hoofdpijn en nekpijn geprovoceerd + beetje misselijkheid en pijn in de ogen (?). Ga maar nu even liggen en dan buiten wandelen. Geen kracht meer voor lezen.

  #49324

  Jim
  Sleutelbeheerder

  Hier een link naar de vragenlijst/checklist uit het boek.

  Handig in excelformaat dus gemakkelijk invoeren/uitrekenen:

  http://www.succesboeken.nl/downloads/Bijnieruitputting_vragenlijst.xls

  #49325

  autumn
  Bijdrager

  Goeie Jerol!

  #49326

  Poekie
  Moderator

  Dank Jerol, ga het op mijn site zetten.

  Lia

  #49327

  Jim
  Sleutelbeheerder

  Graag gedaan.

  Maar ik heb hem niet gemaakt hoor… 😉

  #49328

  Anoniem

  Wat een interessant forum is dit! Ik was hier al eens eerder geweest en zat gisteravond ontspannen wat onderwerpen te lezen die me aanspraken tot ik toch eens wat meer over die bijnieruitputting wilde weten.

  De info daarover raakt me enorm. Om een lang verhaal kort te maken: boek besteld en begonnen aan het e-book van Mike. De test gedaan, geen verwonderlijke uitslag, duidelijk verhaal.

  Mijn verhaal: diagnose ME(/CVS), al 27 jaar min of meer ziek. Tien jaar geleden enorm opgeknapt van een voedingssupplement met zink, mangaan en de actieve vorm van vitamine B6. Nooit volledig hersteld, wel kwetsbaar gebleven en uiteindelijk teruggevallen.

  Ik wil niet te vroeg juichen, maar dat ik hier iets mee moet, weet ik 100% zeker. Bedankt voor alle interessante informatie hier.

  #49329

  Poekie
  Moderator

  Dakota,

  welkom dan maar en wie weet gaan we meer van je horen?

  Ik hoop in ieder geval dat het je iets gaat brengen, een betere gezondheid zonder vermoeidheid bijvoorbeeld.

  Lia

  #49330

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Dakota, als je veel info gerangschikt wilt lezen, kijk dan ook eens op de site van poekie: http://www.voedingisgezondheid.nl

  Goed dat je hier beland bent.

  #49331

  coco
  Lid

  Hoi ,

  Zojuist de test gedaan hoeveel procent bijnieruitputting zou hebben…het hoogst is 132 en ik heb schrik niet…267 HELP hopelijk ben ik nog te redden.

  Wel heftig hoor.

  Dus een ieder die eet en drink tips voor mij heeft ik hoor ze graag

  Liefs,Coco

  #49332

  Poekie
  Moderator

  Coco,

  Kijk eens op mijn site bij ‘juiste voeding‘. Op deze site staat heel veel informatie van dit forum overzichtelijk bij elkaar.

  Ga dat eerst eens lezen samen met het alleen lezen forum.

  Dan kom je al een heel eind.

  Lia

  #49333

  Paula
  Bijdrager

  ik heb het boek bijna uit, wat heb ik veel geleerd,uit de test bleek dat ik in het verleden een ernstige vorm,nu nog een matige vorm van bijnieruitputting heb, dit dankzij gezonde voeding, ik ben sinds +/_ 2 jaar zelf op onderzoek en begonnen met gezonde voeding,dit eigenlijk in eerste instantie wegens al jarenlange darmproblemen.

  nu na het lezen van het boek wil ik heel graag de producten van Dr wilson aanschaffen, kan je ze ergens in Nederland of België kopen?

  ik weet dat ze niet goedkoop zijn, maar wat ik ook uit het boek leerde is dat je niet zomaar om het even een supplement moet nemen

  uit het boek;

  vitE het is belangrijk om het juiste vitE (tocoferol) supplement te kiezen, de meeste vitE supplementen die in de natuurwinkel en supermarkt verkocht worden zijn in de vorm van d-alfa-tocoferol

  Ofschoon dit een natuurlijke vorm van vitE is, is het slechts een fractie van het hele vitE complex

  Het is het goedkoopst om te maken en daarom niet verbazingwekkend dat de meeste bedrijven dit soort vitE promoten.

  De vitE die noodzakelijk is voor de regeneratie van de bijnieren is echter een supplement van gemixte tocoferolen met een hoog gehalte aan Beta-tocoferolen

  Recente studies hebben laten zien dat een teveel aan d-alfa-tocoferolen eigenlijk beta en andere tocoferolen onderdrukken

  ik heb wel een vitE gevonden die gemixte tocoferolen bevat, maar is dat dan ook de juiste verhouding?en de prijs is ook niet mis €32,dan heb ik nog maar 1 van de aangeraden supplementen, daarom denk ik dat je uiteindelijk beter af bent en waarschijnlijk nog goedkoper, met de producten van Dr Wilson

  dus wie weet hoe en waar ik ze kan bestellen?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 23)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.