Bijnieren of toch alleen schildklier?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Bijnieren of toch alleen schildklier?

Dit onderwerp bevat 29 reacties, heeft 13 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Godsgeschenk 2 jaren, 6 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 30)
 • Auteur
  Berichten
 • #3896

  Bianca
  Lid

  Beste mensen van het forum,

  Ik heb mij onlangs voorgesteld en al goede reacties gehad. Nu heb ik weer een vraag:

  Eind 2011 is bij mij bijnieruitputing geconstateerd en daar heb ik van alles aan gedaan en voor genomen (ong 6 maanden). Nu heb ik de afgelopen week de temperatuur opgenomen, methode van Dr. Rind. Dit om te zien of mijn bijnieren al hersteld zijn en hoe het staat met mijn schildklier, want ik heb het vaak nog koud en ook mijn hormoonhuishouding is nog niet helemaal op orde. Dr. Rind zegt dat als de temperatuur stabiel is, maar te laag, het dan alleen de schildklier is. En dat is mijn uitkomst.

  Mijn temperatuur is redelijk stabiel. Ik kom bijna elke dag uit op 36.6 of 36.7. Volgens Dr. Rind ligt en de statistieken die we bestudeerd hebben, ligt het probleem dan bij de schildklier, niet (meer) bij de bijnieren. Maar ik heb nog wel symptomen van bijnier vermoeidheid, vooral dat ik gevoelig ben voor stress en een te volle agenda. Dan ga ik al snel slecht slapen en voel ik me opgejaagd.

  Wat is wijsheid? Wel weer iets nemen om de bijnieren te ondersteunen, ondanks de uitkomst van het temperaturen? Zo ja: wat? Ik wil niet dat mijn schildklier het niet kan trekken, dan ben ik nog verder van huis. Of zal ik maar weer een speekseltest gaan doen om het zeker te weten?

  Sinds ik 2 weken geleden dit forum heb ontdekt (geweldig!), neem ik al wel elke dag bijnierondersteunende voeding zoals eieren, melkkefir, bottenbouillon, yoghurt en regelmatig rauwe melk. Sole neem ik al veel langer.

  Dank voor jullie advies!

  Bianca

  #83268

  Anoniem

  Bianca, ik kan je niet helpen met deze vraag, het enige wat bij me opkomt is dat 36,6 of 36,7 een fantastische waarde is van je schildklier.

  Leuk dat je het forum gevonden hebt.

  Ik denk dat iemand anders hier nog wel post om jou een advies te geven.

  Goeje start trouwens de voeding die je noemt.

  Veel plezier hier Bianca.

  #83269

  Anoniem

  Dag Bianca,

  Er is inderdaad een wisselwerking tussen de bijnieren en de schildklier.

  Uit je verhaal leid ik af dat je af en toe een gevoel van koude hebt en ik kan je vertellen dat dit hoort bij een verminderde schildklierwerking. Zelf heb ik ook dit probleem gehad tot het moment dat ik constateerde dat ik te weinig jodium uit mijn voeding haalde. In Keltisch zeezout zit er nl. niet voldoende jodium.

  In jouw geval zou ik naast de eieren nog andere jodiumrijke voeding aan het menu gaan toevoegen. Hier heel goede ervaringen met naast mijn 4 tot 5 eieren in de week met het hiernaast 1 tot 2 maal in de week eten van kabeljauw / wildwaterzalm / hollandse nieuwe / haring of zeevruchten zoals mosselen.

  In het geval dit niet voldoende moest zijn kan je Lugol’s in een lage concentratie proberen.

  Neem je al magnesiumcitraat in combinatie met een appel of sinaasappel voor het slapen gaan ? Dit bevordert nl. de nachtrust.

  #83270

  Patrick
  Lid

  Hallo, ik ben nieuw hier maar ben sinds een aantal maanden fanatiek aan het lezen over het verbeteren van mijn gezondheid. Aanleiding was een hartstilstand op 11 juli 2013. Je zou eens op de site van sttm.com kunnen kijken. Daarin komt ook dr rind aan bod ( althans het boek van stop the thyroid madness). Je vind daar een heldere uitleg en aanpak. Kern is doorgaan met verbeteren totdat de symptomen weg zijn. Dus niet alleen temperatuur meten en daarop beslissen.

  #83271

  Anoniem

  zeg Patrick leef jij in de toekomst 11 juli 2013 ­čś»

  #83272

  Patrick
  Lid

  tja, 8 minuten zuurstofgebrek helpt niet echt…;-)

  #124733

  Godsgeschenk
  Bijdrager

  In het eboek bijnieruitputting wordt aangeraden om:
  Adrenanorm, dierlijk bijnier- en miltconcentraat:

  https://www.webvitaal.nl/catalog/product_info.php?products_id=5055&osCsid=1b7d9
  60muah7l1hgkaj1ui83u4
  of

  Multi Pro Gluco, dierlijk bijnier- en alvleesklierconcentraat met maagzuur (betaïne
  HCL):

  https://www.webvitaal.nl/catalog/product_info.php?products_id=1857&osCsid=r6gng
  np1ndgprg828ie8gd2aq4

  te nemen.
  Is hier verschil tussen?
  Waar kan men dat kopen want de link geeft het niet aan.

  Is dit ook goed:
  http://www.voedingssupplementennederland.nl/nl/aov-1013-adrenacomplex.html
  kost niet veel

  of is dit beter:
  https://www.ergomax.nl/glandokort-bijnierextract-peptide-bioregulator
  kost veel maar is ook niet gedacht voor dagelijks gebruik.

  Ik wil het gewoon voor de gezondheid nemen omdat ik geen bijnieren consumeer.

  #124736

  Godsgeschenk
  Bijdrager

  Heb het nu toch gevonden:

  https://www.webvitaal.nl/CatalogProductDetail?product=7123

  maar als ik de lijst door lees, weet ik niet of dat allemaal wel goed is.
  Samenstelling: Per capsule:

  %ADH

  Bijnier concentraat

  150 mg

  Milt concentraat

  25 mg

  Vitamine A (retinylacetaat)
  2500 IE

  750 mcg

  94

  Vitamine B1 (thiaminemononitraat)

  1,2 mg

  109

  Vitamine B2 (riboflavine)

  0,75 mg

  54

  Vitamine B5 (calcium-d-pantothenaat)

  30 mg

  500

  Vitamine B6 (pyridoxine HCl)

  20 mg

  1429

  Vitamine C (ascorbinezuur)

  150 mg

  188

  l-Asparaginezuur

  10 mg

  Zink (oxide)

  7,5 mg

  75

  Ingredi├źnten:
  Vitaminen, Bijnier concentraat, Capsule (Gelatine), Vulstof (Microkristallijne cellulose), Mineraal, Milt concentraat, Antiklontermiddel (Magnesiumstearaat).

  Of kan ik het beter met de voeding tot mij nemen? Ik denk dan aan eieren, rauwe melk, rauw melkse kefir… etc.

  #124746

  Godsgeschenk
  Bijdrager

  Hoi,

  het antwoord op deze vraag staat natuurlijk voor mensen die bijnieruitputting hebben.
  Dus als men gezond is, dan hoeft men dit niet te nemen en kan volstaan met goede voeding…klopt dat?

  #124756

  Dorothebjs,

  Je komt bij mij in de meeste berichten die je post erg onzeker over en je wilt vaak alles tot in details weten hoe anderen het doen, weet je zeker dat je geen gevoelige bijnieren hebt?

  Heb je de zelf testen al eens gedaan? Kun je zonder je zonnebril? Heb je de temperatuur testen gedaan?

  #124765

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Ik heb ook al eerder de link gelegd tussen de ‘vrageritis’ van Dorothe en haar bijnieren.

  Mike

  #124778

  Dorothebjs: Ik bedoel bovenstaand niet naar ofzo, maar je komt niet over als een ‘gezond’ mens hihi. Denk dat er nog maar weinigen op dit forum zijn die dat kunnen zeggen van zichzelf. En er dan ook nog gezond qua uiterlijk uitzien!

  Bijnieren nuttigen: ik heb er eentje gekregen maar dat is een heel klein dingetje. Ik had dat groter verwacht! Aangezien je er maar 2 per koe hebt en er bij onze boer maar 1 koe per maand geslacht wordt lijkt het me voor Wapfers geen doen om (rauwe) bijnieren te nuttigen..

  Wat ik hier op het forum lees is dat veel mensen de Adrenal van Nutricology nemen. Ik heb deze ook in huis en beviel/bevalt prima. Wij bestellen deze via I-herb:

  http://www.iherb.com/Nutricology-Adrenal-Natural-Glandular-150-Veggie-Caps/45935#cid=8120&p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=adrenal&rc=166&sr=null&ic=2

  #124779

  @mike: jij hebt geen bijnieruitputting meer. Ik vraag me af hoe gezonde ogen/bijnieren reageren op de zonnige dagen zoals afgelopen week.

  Ik merk namelijk dat ik geen zonnebril meer nodig heb (kon ik eerder ABSOLUUT NIET zonder!), alleen als ik in de auto rijd vind ik het nog wel fijn als de zonneklep naar beneden is.

  Kun je met gezonde bijnieren zonder te knijpen met de ogen altijd scherp kijken met fel zonlicht? En dus zonder de zonneklep in de auto haha?

  Ik vraag dit omdat ik geen referentiekader heb. Ik kan al sinds mijn kindertijd niet tegen de zon. Dus wat is dan normaal?

  #124783

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Grappig dat je dit noemt. Er was een tijd dat ik het ‘zonlicht’ op een bewolkte dag nog te fel vond en meteen naar mijn zonnebril greep. Nu gebruik ik al jaren geen zonnebril meer en knijp ik niet meer met mijn ogen op een onbewolkte dag, tenzij de zon heel fel is (en dan nog knijp ik minimaal). Autorijden doe ik ook met de zonneklep naar beneden op zonnige dagen, maar dat is ook een kwestie van veiligheid, omdat je niet verblind wil raken door de zon. Ook verbrand ik al jaren niet meer, terwijl ik vroeger zo rood als een kreeft werd en de vellen erbij hingen.

  Mike

  #124792

  Godsgeschenk
  Bijdrager

  Hoi Mike, hoi finally-true-answers,

  Ja, ik wil graag alles precies weten. Maar is dat dan zo raar?

  Misschien heb ik bijnieruitputting – ik kan het eens testen.
  Ik merk wel dat sinds ik jodium neem, het mij beter gaat.
  Ja, en wat de stress aangaat, het is bekend dat werken in een callcenter tot de top 10 van de meest stressvolle banen behoord. Elke seconde wordt je gemonitord en er heerst een echt obsessieve controle. Constant wordt er van een verhoging door supervisors naar je geschreeuwd, dat de call te lang duurt en je verder moet. Zelfs voor naar de wc te gaan heb je maar 10 minuten per dag.
  Ik zit daar nu al bijna 2 jaar en dat is bijzonder lang, heb zeker al wel 300 mensen zien komen en gaan – alleen ik (en natuurlijk nog andere ouderen) vanwege mijn leeftijd en hoge opleiding ben te duur en vind niets anders meer. Grote ellende, maar ik geef niet op.
  Me bezighouden met voeding en voor mezelf dat allemaal uitzoeken hier, is een grote hobby van me, want uit mijn werk haal ik geen voldoening, commercie staat me tegen. Dan weet ik dat we lang moeten doorwerken en ik wil gezond blijven dus geen ziektes hebben en geen medicijnen moeten slikken. Ik ga ook niet meer naar de dokter, omdat ik het niet nodig heb.
  Ik ben wel angstig voor mijn werk en zeer moe – dus sluit bijnieruitputting niet uit. Toch ga ik steeds naar mijn werk, blijf nooit thuis, mogen we ook niet, ziek zijn is niet toegestaan, en ik heb op het werk altijd een goed humeur naar mijn collega’s toe en naar de klanten. Die kunnen er niets voor dat ik me zo ellendig daar voel. Zo, nu weten jullie een beetje mijn achter grond en misschien de reden voor mijn gevraag.
  Ik wil natuurlijk wel verder kunnen vragen en niet het gevoel hebben dat men mij vervelend vind – dan durf ik me niet meer hier te begeven en dat zou, voor mij, jammer zijn.
  In ieder geval bedankt voor het antwoord en de vele antwoorden die ik hier al gekregen heb.
  Groet
  Doroth├ę

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 30)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.