Bijnieren

Dit onderwerp bevat 12 reacties, heeft 7 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Simmentaler 3 jaren, 11 maanden geleden.

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • Auteur
  Berichten
 • #5449

  Jeannette
  Bijdrager

  Dag meneer Donkers. Dinsdag was ik met mijn vriendin (van Kleikracht) 😉 bij een slachthuis waar we een geslachte koe hebben ingepakt. Op de vraag of we de bijnieren mochten zien kregen we het volgende verbazend antwoord. Een koe heeft GEEN bijnieren!!!

  De vraag kun je wel bedenken denk ik 😉 Ghanese groeten Jeannette

  #102663

  JVG
  Bijdrager

  Na 2 seconden op Google :

  Wanneer de koe angst, schrik of pijn heeft, zal het hormoon adrenaline gevormd worden in de bijnieren. Dit hormoon wordt dan afgegeven aan het bloed

  #102664

  Ik kan me ook niet voorstellen dat een koe geen bijnieren heeft.

  #102665

  Webmaster
  Bijdrager

  Adrenal en Adrenacomplex zijn supplementen gemaakt van de bijnieren van runderen. Ze weten daar duidelijk niet waar ze over praten!

  Mike

  #102666

  Jeannette
  Bijdrager

  Wij stonden ook helemaal verbaasd te kijken. Nog eens vragen. De nieren erbij gehaald. Nee niets te vinden. En nee daar hadden ze nog nooit van gehoord. We hebben niet de goeie vraag gesteld, maar dat maken we een volgende keer weer goed. Nu nog even vragen waar precies de bijnieren zitten bij een koe. Dat ze ze heeft is duidelijk, dat had je al vertelt Mike. Dat wordt lachen de volgende keer.

  #102667

  Webmaster
  Bijdrager

  Ze zitten bovenop de nieren.

  Mike

  #102668

  Anoniem

  Ik koop vaak een heel groot stuk niervet waar de nieren nog bij zitten maar daar heb ik nog nooit de bijnieren bij kunnen ontdekken.

  Ik heb wel eens gehoord dat de bijnieren van iets oudere koeien niet mogen worden verkocht om veiligheidsredenen. Of misschien eet ik ze er gewoon per ongeluk bij op samen met de nieren?

  #102669

  ad ligtvoet
  Bijdrager

  @pike,

  Niervet is heerlijk. Deze week weer gekocht en gesmolten.Heerlijk en zeker de kaantjes ervan.Verder heb ik nog een gedeelte niet gesmolten maar eet ik gewoon met de rest van mijn eten.Bijnieren zaten er nooit bij.

  Hoe dan ook ….fat rules the day.

  ad

  #102670

  Tanja
  Bijdrager
  #102671

  Anoniem

  Ad,

  Wat doe je met de kaantjes? Doe je die ergens doorheen of eet je die zo op?

  #102672

  Tanja
  Bijdrager

  Ik weet niet wat Ad ermee doet, maar wat dacht je hiervan: http://www.smulweb.nl/recepten/1396173/Cote-de-buf-met-kaantjes

  of bij een gebakken ei, over een preischotel met gehakt, met vanalles volgens mij lekker.

  #102673

  ad ligtvoet
  Bijdrager

  Ik eet de kaantjes met de lepel of strooi ze over mijn eten.Is het jullie al opgevallen dat ik niet zo culinair onderlegd ben? 😀

  ad

  #102674

  Op dit moment is mijn vriend een kip in de pan aan het hakken, en hij heeft de nier eruit gehaald. Zou het ook zin hebben een kippennier op te eten? Het lokt me niet aan, vandaar dat ik het even vraag 🙂

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.