Betaine HCl

Dit onderwerp bevat 214 reacties, heeft 48 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  isigny 7 maanden, 2 weken geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 215)
 • Auteur
  Berichten
 • #4722

  Gadsie
  Bijdrager

  Ik heb op dit forum gehoord over HCl maar ik kan niet heel veel informatie erover vinden. Ik heb het vandaag gekocht omdat het vrij waarschijnlijk is dat ik te weinig maagzuur heb als ik naar m’n symptomen kijk. Ik kom moeilijk aan in gewicht (naar mijn theorie komt dit misschien omdat ik m’n eten niet goed opneem) en m’n adem stinkt.

  Weet iemand wat voor “protocol” ik moet volgen? Ik neem nu gewoon 1 pil bij de maaltijd en ik verhoog de dosis tot m’n maag oncomfortabel gaat voelen en dan ga ik weer afbouwen. De theorie is dat dit je lichaam traint om weet z’n eigen maagzuur aan te maken.

  #94009

  Waarom probeer je geen appelazijn en/of sole?

  #94010

  Gadsie
  Bijdrager

  Heb ik gedaan maar het werkte niet. hcl IS maagzuur en er zit pepsin bij. Dus het zijn echt verterings-enzymen. Volgens mij werkt dat veel beter.

  #94011

  Ok, geen idee Gadsie, ben benieuwd wat Mike hier op zegt.

  #94012

  Ik ben ook van plan dit te gaan bestellen. Heb je ook die van NOW Gadsie? Zijn het ook verteringsenzymen?

  #94013

  Ik merk ook weinig van de sole + appelazijn, heb Lamberts – Betaïne HCL besteld en ga 1 capsule bij elke maaltijd innemen. Ik ben benieuwd. Wel blijf ik gewoon doorgaan met sole + appelazijn. De Betaïne HCL komt erbij.

  #94014

  Gadsie
  Bijdrager

  Ik heb idd die van NOW. Zit wel magnesium stearaat in maar ik koner geen vinden zonder en deze leek nog het meest “clean”. Het werkt goed! Ik voel pas bij 6 (!) capsules een brandende maag, moet je nagaan hoe weinig maagzuur ik had/heb. Ik ga nu langzaam afbouwen tot ik bij 1 capsule al een brandend gevoel krijg en m’n lichaam zelf weer genoeg maagzuur aanmaakt (hopelijk)

  #94015

  Oww, ik had gewoon gedacht 1 capsule per maaltijd te nemen, maar jouw werkwijze klinkt me veel logischer in de oren Gadsie. Als ik het goed begrijp werkt het dus alsvolgt. Aanvankelijk hoog je dus bij elke maaltijd het aantal met 1 capsule op totdat je een brandend gevoel ervaart in je maag. Dan ben je eigenlijk net over de grens heen en heb je licht teveel maagzuur. Dan volgens een bepaald schema afbouwen totdat je vrij bent van de maagzuurpillen. Het afbouwen dan op aangeven van je lichaam. Dus telkens goed het niveau van de branderigheid in de maag voelen en daar de pillen op afstemmen. Klopt dat zo?

  #94016

  Gadsie
  Bijdrager

  Ja, ik ga nu dus 5 capsules nemen tot dat gaat branden, dan 4 etc.

  #94017

  Super, ik ga dat ook doen, al moet ik eerst nog bepalen hoeveel pillen ik in moet nemen. Hou ons op de hoogte van je vorderingen hier, doe ik ook.

  Ik heb trouwens mijn leverancier gevraagd de Lamberts Betaïne HCl in te ruilen voor die van Now. Daar zit meer in, met name pepsine (5mg versus 150mg).

  Tot slot, waar voel je het aan als het gaat branden. Voel je dat in je maag, alsof deze warm opgloeit ofzo?

  #94018

  Gadsie
  Bijdrager

  Heb je wel eens last gehad van opspringend maagzuur? Niet helemaal naar je mond maar meer in je borstgebied? Het is datzelfde gevoel maar dan in je maag, in iets mindere mate.

  #94019

  Gadsie
  Bijdrager

  Trouwens, je moet het niet direct met de maaltijd nemen, maar ongeveer een half uur erna.

  #94020

  Zonne
  Bijdrager

  En als je nu steeds dat brandende gevoel hebt zonder betaine ? Houdt dat dan in dat je te weinig maagzuur hebt ?

  #94021

  Ik krijg na een maaltijd vaak een schraal gevoel in de buurt van het strottehoofd en diep achterin de keel. Volgens Mike komt het maagzuur omhoog, omdat een klep niet sluit door te weinig maagzuur. Het maagzuurkan dan vrij ver omhoog komen. Het schrale gevoel probeer ik vaak weg te roggelen of schrapen, maar dat lukt niet. Een kopje kruidenthee met honing wil nog weleens helpen. Ik ben erg benieuwd naar de betaïne HCl, maar ik snal niet goed waarom ik ze pas een half uur na het eten moet innemen. Bij mij is het kwaad dan al geschied. kan je dit nog wat meer toelichten?

  #94022

  Zonne
  Bijdrager

  En ik lees net dat naast betaine melatonine ook erg belangrijk is om ernaast in te nemen ?!

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 215)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.