Barry Groves overleden

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Barry Groves overleden

Dit onderwerp bevat 28 reacties, heeft 18 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  autumn 4 jaren, 8 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 29)
 • Auteur
  Berichten
 • #4146

  Anoniem
  #86715

  Webmaster
  Bijdrager

  RIP, Barry. Hij heeft nog een mooi manuscript afgeleverd voor een Nederlands boek: Eet vet word slank. Een mooie nalatenschap voor het Nederlandse taalgebied.

  Mike

  #86716

  mappas
  Bijdrager

  77 vind ik nou niet echt oud, integendeel. Net als dieet goeroe Montignac, die werd slechts 66 🙁 Promootte Montignac niet ook het eten van veel vet?

  #86717

  Anoniem

  Ik vind ook niet echt oud, maar uiteindelijk gaat het om de kwaliteit van het leven

  En wat is de doodsoorzaak van deze beste man

  #86718

  Doodsoorzaak is helaas weer in het midden gelaten.

  #86719

  Alexandra
  Bijdrager

  RIP en bedankt voor je mooie boek!

  Jammer dat weer geheimzinnig wordt gedaan over de doodsoorzaak.

  De grondlegger van Spititual Response Therapie, Robert Detzler, is afgelopen maand overleden. Daarvoor waren er officiële berichten gekomen dat hij zich terug trok uit het openbare leven en tussen de regels door kon je al lezen dar zijn aardse leven binnenkort zou ophouden. Na zijn overlijden is er uitgebreid verslag gedaan door zijn vrouw over de laatste maanden van zijn leven, globaal zijn ziekteproces met grappige anekdotes daarin, waardoor het niet niet alleen een zwaar verhaal werd. Door de openheid van zaken heb ik alleen maar meer vertrouwen in de theorie en praktijk van de SRT. En kan een ieder op zijn of haar eigen manier afscheid nemen van iemand die van dichtbij of veraf deel heeft uitgemaakt van iemands leven(swerk).

  Erg jammer dat deze openheid niet gegeven wordt over mensen die met voeding bezig zijn geweest.

  Edit

  Ik zie dat hij “pas” 29 april is overleden. Nog kansen genoeg voor de familie om te laten weten wat er is gebeurd.

  #86720

  ruud
  Bijdrager

  Het is ook lastig lijkt me dat/als een doodsoorzaak een onderwerp van haarkloverijen kan gaan worden.

  Toch ben ik ook wel benieuwd.

  #86721

  Alexandra
  Bijdrager

  Het is maar hoe je er zelf mee om gaat. Ik kan nu de hele SRT onderuit halen, want als je dat goed doet, dan is er geen ziekte aan het einde van de rit (kort door de bocht gesteld!) Door de daadwerkelijke openheid en eerlijkheid en de gevoeligheid waarmee het proces van Robert door zijn vrouw is beschreven blijft zijn levenswerk juist overeind staan.

  Bij leven kregen hij en Morritz ook genoeg kritiek. Waarom zou dat met zwijgen anders worden?

  #86722

  Anoniem

  Barry is overleden op 29 april s’avonds, kunnen jullie je niet indenken dat zijn vrouw en familie vol verdriet zijn nu. En dat zijn vrouw of famlie niet mee overal rondgaan roepen een of twee dagen na zijn dood, dat zijn doodsoorzaak dat of dat was. Beetje respect graag.

  #86723

  zotteke
  Lid

  Zo jong…?

  #86724

  Iklustvet
  Bijdrager

  Voor hetzelfde geld is hij van het dak gevallen, een beetje geduld en respect zijn op zijn plaats dunkt me.

  #86725

  Anoniem

  Ik ga er ook wel van uit dat de familie een keer met een doodsoorzaak gaat komen, we moeten ze daar inderdaad de tijd voor geven. Maar zo heel erg jong vind ik 77 niet: https://nl.wikipedia.org/wiki/Levensverwachting kijk ook even naar de grafiek met de meest voorkomende stervensleeftijd. Bij mij in de stad liggen er een aantal stenen op plaatsen waar vroeger joden hebben gewoond met naam, geboorte- en sterftejaar en beroep. Daar zitten er best veel bij die in de 70 zijn geworden. Of er ook bij zitten die in de 60 jaar zijn geworden weet ik zo even niet, behalve diegene die is overleden in 1943.

  Het gaat er mij vooral om hoe ik oud wordt en dat ik vooral tot op het laatst nog actief kan zijn. En met de auto rond rijden en op vakantie gaan en zelfstandig wonen, ik ken iemand die dat nog allemaal doet met 92. We hebben allemaal geen optimale basis gehad ook Barry Groves niet, al was die waarschijnlijk beter dan mijn basis.

  #86726

  Webmaster
  Bijdrager

  Ik kan uit persoonlijke ervaring vertellen dat Barry een krasse oude knar was die zowel mentaal als fysiek nog volop actief was. Hij overwinterde altijd in een warm land. Zelf dacht ik dat hij nog jaren meekon, dus ik ben ook zeer benieuwd naar de doodsoorzaak. Laten we er in ieder geval niet meteen vanuit gaan dat hij is bezweken aan zijn voedingsgewoontes, maar gewoon rustig het moment afwachten dat de familie naar buiten brengt waaraan Barry is gestorven.

  Mike

  #86727

  robinAlexander
  Bijdrager

  Kijk wat wij doen op dit forum is natuurlijk superieur wij maken ons lever schoon door de levergalblaas zuiveringen ,we zitten aan de waterstofperoxide, keltischzeezout etc etc…

  Ik denk als je op je 50ste in eens veel vet gaat eten en je dat daarvoor nooit deed je beter eerst je lever schoon kan maken. Om de vetten en de eiwitten beter te kunnen verteren.

  weet niet of deze man dat ook gedaan heeft???.

  #86728

  Webmaster
  Bijdrager

  In Eet vet word slank beschrijft Barry Groves zijn kijk hierop:

  Vet duwt de galblaas aan, waardoor deze zich volledig kan ledigen. Volgens Groves is dat voldoende. De praktijk wijst hier uit dat het niet zo eenvoudig is, maar kennelijk werkte het wel voor hem.

  Mike

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 29)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.