Bang voor een terugval

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Bang voor een terugval

Tags: 

Dit onderwerp bevat 35 reacties, heeft 12 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Noor 4 jaren, 10 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 36)
 • Auteur
  Berichten
 • #2825

  Noor
  Lid

  Ik heb een heel goed jaar gehad gelukkig. Het jaar 2012 was het echt het jaar van genezing. Nadat ik deze forum ontdekt had en mijn voeding stapsgewijs ben gaan aanpassen zag ik elke dag vooruitgang in mijn lichaam. Mijn geluk kon gewoon niet meer op (dacht ik) Echter sinds twee maanden. De tijd dat ik mijn dochtertje van school haalde en op haar nieuwe school enorme achterstanden bij haar hebben ontdekt. Zit ik nu voortdurend in de stress. Ik dacht dat ik in de kerstvakantie wel de slapeloze nachten kon inhalen en meer rustmomenten voor mezelf kon inplannen. Maar niets in minder waar. Heel mijn systeem is uit balans. Ik slaap niet meer in de nacht. Overdag ben ik een zombie en in de nacht hyperactief. Het breekt me nu echt op. En begin lichtelijk paniekerig te worden dat ik straks weer met een burn out zit. Wat raden jullie me aan om weer de rust terug te krijgen.

  #70086

  Webmaster
  Bijdrager

  Hiermee is duidelijk hoe kwetsbaar jouw gezondheid is. Jij bent zeer gevoelig voor burnouts/bijnieruitoputting. Kenmerk van dit soort mensen is dat ze relativeringsvermogen missen. Zo wordt de minste, geringst tegenslag meteen een crisis die leidt tot grote zorgen en piekeren, vooral ‘s nachts.

  Ik hoef jou denk ik niet te vertellen dat de nachtrust juist het meest helend zou moeten zijn en als je deze mist dan ook inderdaad hard kunt terugvallen. Jou vertellen dat je moet stoppenb met piekeren, omdat je ‘s nachts toch niets oplost en ook aan jezelf moet denken, helpt niet. Stress is voor jou een soort tweede natuur geworden, een soort slechte vriend die maar om je heen blijft hangen.

  Eigenlijk weet je alle antwoorden al: magnesium, ontspanningsoefeningen (yoga, meditatie), boek lezen, rustgevende muziek, natuurwandelingen, vetrijke en mineraalrijke voeding, etc. Slik jij ook bijnierextract? Dat zou jou wel eens op de goede weg kunnen helpen!

  Mike

  #70087

  Noor
  Lid

  En of ik relativeringsvermogen mis. Ik maak me zorgen om elk probleem in de wereld. Niet eens alleen binnen mijn gezin. Zie ik een oude man of vrouw buiten die moeilijk ter been is en nog zelf boodschappen aan het doen is. Dan ben ik daar de rest van de dag mee bezig. Ik vraag me dan af of ze kinderen hebben. En zo ja, waar zijn ze dan, etc. Tegenwoordig moeten ze hele campagnes opzetten omdat blijkt dat vele oude mensen vereenzamen en nog maar niet te speken hoe ze in bejaardentehuizen worden behandeld. Zo doe ik ook veel vrijwilligerswerk, past niet eens in mijn leven maar iemand helpen betekend alles voor mij. Ben dan ook hoog sensitief. Ik voel anderen mensen heel goed aan. Vandaar dat ik het ook niet los kan laten. Om even een voorbeeld te geven. Dit gaat 24/p door. Volledig zinloos maar hoe schakel je dat uit.

  Ik slik nog geen bijnier extract. Maar ga dit nu wel aanschaffen. Dat kan je toch allee bij i hurb bestellen. Of is er ook een Nederlandse leverancier.

  #70088

  Heel herkenbaar allemaal, Noor. Ook ik lig ‘s nachts te piekeren en ben al gestresseerd bij de minste verandering. Ik zou zo graag wat meer rust creëren in m’n hoofd. Gelukkig vind je op dit forum allerlei tips om je daar bij te helpen. Succes!

  Wat is de aanbevolen dosis magnesium per dag?

  #70089

  Anoniem

  @noor,

  Ik herken het helemaal,ben net als jij

  Zeker weten dat het komt door bijnierzwakte

  @mike

  Ik heb een paar weken adrenanorm geslikt.maar werd er erg nerveus van,

  Hoe zou dat kunnen komen?

  #70090

  Noor
  Lid

  fijn dat jullie in mijn verhaal herkennen inge en danielle. Dat geeft toch een rustig gevoel dat alles samen hangt met de bijnier zwakte.

  Ik heb de volgende capsules gevonden.

  Adrenal 100 mg voor 150 capsules € 35,95 en

  250 mg voor 60 capsules € 78,95 😕

  https://nova-vitae.nl/products/Adrenal-(Bijnier)-Glandular-100-mg,-150-capsules,-Nutricology.html

  https://nova-vitae.nl/products/Adrenal-%28Bijnier%29-Glandular-250-mg%2C-100-capsules%2C-Nutricology.html

  Wie heeft er ervaring met de 100 mg capsules. Is deze ook sterk genoeg om er voldoende vooruitgang mee te krijgen. Of moet ik toch voor de hogere dosis kiezen.

  En mike kan ik dit mijn kinderen ook geven.

  #70091

  Anoniem

  Hoi Noor,

  Ik heb thuis ook de 100 mg capsules en die krijgt mijn dochter van 13 ook.

  Het zijn vrij kleine capsules, mijn dochter slikt er 2 per dag ‘s ochtends en dat is prima te doen. Daarvoor had ze de capsules van 300 mg maar die zijn bijna niet meer te krijgen.

  De tabletten van 250 mg zijn adrenal cortex en de 100 mg gewoon adrenal.

  #70092

  Anoniem

  @noor,

  Wat ik weet is dat je het je kinderen kunt geven,1 per dag

  Zelf ook beginnen met 1 per dag kijken hoe je je voelt met 1

  Ik slikte adrenanorm,maar werd daar nerveus van

  Misschien niet met adrenal,maar kan momenteel door financiële reden geen adrenal kopen.

  #70093

  Noor
  Lid

  @gif-vrij

  Wat is het verschil tussen gewoon en cortex. Ik dacht dat alleen de hoeveelheid verschilde.

  @daniellemv4

  Ik heb me tot nu toe nog niet heel erg verdiept in voeding supplementen. Ik zou ook niet weten wat het verschil is tussen adrenanorm en adrenal. Enige wat ik weet is dat ik adrenal vaker tegen kom op deze forum.

  Ik vind adrenal ook erg duur. Dus ga ik denk ik ook de 100 mg kopen. Hoewel ik liever voor de hogere dosis wil gaan. Ik ga nog onderzoeken hoeveel het bij iherb kost.

  #70094

  Noor
  Lid

  Ik heb nu ook pijnlijke keelamandelen. Een erg gevoelige plek waar ik vaak last van heb. Dat is dus ook de typische ME/Cvs verschijnsel.

  #70095

  Alexandra
  Bijdrager

  Heel herkenbaar Noor. Toen mijn adrenal op was duurde het veel te lang voordat ik weer nieuwe had. Niet gedacht dat ik daar zoveel last van zou hebben. Met voeding alleen red ik het niet om de stress en uitputting weg te werken. Na een aantal weken stress door t werk kreeg ik ook slapeloze nachten. Niet piekeren, maar gewoonweg niet slapen.

  Sinds dit jaar kijk ik eigenlijk geen tv meer ‘s avonds, geen idee hoe dat komt, was geen bewuste keuze. Maakt het wel makkelijker om voor 23.00 uur naar bed toe te gaan. Sterker nog, voel nu heel goed wanneer ik moe ben en ga soms al rond 21.00 slapen. Klokje rond dan.

  Door de tv bleef ik vaak veel te lang beneden, dit nog even kijken, dat nog even afzien.

  De slaapdiensten hakken er nog steeds heel erg hard in, maar als ik straks gezonder ben, dan verwacht ik daar ook minder klappen van.

  Ik neem 600 tot 900 mg per dag. Zes pillen in de ochtend, drie in de middag als ik ze niet vergeet.

  Iherb is trouwens veel goedkoper!

  #70096

  Webmaster
  Bijdrager

  Over ‘hooggevoeligheid’ schrijf ik in mijn ebook over bijnieruitputting:

  Quote:
  Hooggevoelige mensen hebben moeite om bij zichzelf te blijven. Ze pikken gauw

  sfeertjes op van anderen en laten zich domineren en manipuleren, vaak onbewust.

  Net als bij hyperactiviteit en autisme wordt dit door spirillusionisten nog wel eens

  gezien als een teken van hogere spirituele ontwikkeling. Opnieuw zie je dat stress

  wordt verheven tot het hoogste goed.

  Quote:
  Het punt met hooggevoeligheid is dat dit ook bijniergerelateerd is. Je hoort je eigen energie goed te kunnen bewaken, maar daarvoor moet je hormonaal wel sterk in je schoenen staan. Cortisol is bij uitstek het stressafwerende hormoon. Als je cortisol te laag is, heb je bijnieruitputting. In die staat ben je onmachtig om sfeertjes van anderen te zien voor wat ze zijn en word je manipuleerbaar en zwak.

  Mike

  #70097

  Anoniem

  @mike

  Kun je aub nog even antwoord geven op mijn vraag hierboven?

  Dank alvast

  en Mike hoe verklaar je dan een helderziende of medium dan,zo iemand als bijv. Derek Ogilvie?

  Hebben die ook zwakke bijnieren?

  #70098

  autumn
  Bijdrager

  Noor, heb je al ooit aan meditatie of yoga gedacht?

  #70099

  Anoniem

  @noor

  Quote:
  Wat is het verschil tussen gewoon en cortex. Ik dacht dat alleen de hoeveelheid verschilde.

  Uit een eerder onderwerp had ik dit bewaard:

  Quote:
  Bij de keuze voor een adrenal kun je onderscheid maken tussen bijnierextract (= adrenal) en bijnierschorsextract (= adrenal cortex) en dat is precies het verschil tussen de producten van nutricology. Het volledige produkt lijkt me beter omdat je bij bijnieruitputting de hele bijnier wilt helen en niet alleen uit bent op de hormonen uit één bepaald onderdeel.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 36)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.