Babyboomers minder fit dan hun ouders

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden Babyboomers minder fit dan hun ouders

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Webmaster 4 jaren, 9 maanden geleden.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #3136

  Anoniem

  Dat is wel geen verwonderlijk nieuws voor ons op het forum en ook niet dat ‘de wetenschappers’ de verkeerde conclusie eruit trekken door te denken dat de oudere generaties aan meer lichaamsbeweging deden. ๐Ÿ™„

  http://www.nu.nl/wetenschap/3130123/babyboomers-minder-fit-dan-ouders.html

  #73996

  Anoniem
  Quote:
  Babyboomers hebben vaker overgewicht, diabetes en een hoge bloeddruk dan hun ouders op vijftigjarige leeftijd hadden

  Quote:
  De wetenschappers kwamen tot hun bevindingen door de medische gegevens van 6000 vijftigtigers in de Verenigde Staten uit de periode 1988-1994 en de periode 2007-2010 te vergelijken. Uit de studie blijkt dat de algemene gezondheid van vijftigers op veel punten achteruit is gegaan.

  Van de babyboomers blijkt meer dan de helft te weinig beweging te krijgen, terwijl dat percentage bij hun ouders nog op 17 procent lag.

  Verder lijdt 39 procent van de vijftigers uit de 21e eeuw aan een vorm van obesitas, terwijl bij de oudere generatie 29 procent overgewicht had.

  Verklaring van de desbetreffende schetenwapper:

  Quote:
  “In de jaren dertig, veertig en vijftig liepen mensen nog meer, ook waren er minder apparaten die hen werk bespaarden”, verklaart ze in het Britse tijdschrift New Scientist.

  “De babyboomers groeiden op in snel veranderende wereld waarin jongeren bijvoorbeeld minder vaak naar school liepen en mensen รผberhaupt steeds minder actief werden”, aldus King.

  Wat werkt dat lang door he dat gezonde bewegen. ALs je in de jaren dertig, veertig en vijftig flink bewogen hebt heb je daar pak hem beet 50 jaar later (1988) nog profijt van … ๐Ÿ™„

  #73997

  Tanja
  Bijdrager

  Dat is inderdaad een waterdichte verklaring zeg… zucht

  #73998

  Anoniem

  @ Pike: hahaha “schetenwapper” : iemand die schijt op de WAP levenswijze ? ๐Ÿ˜† das een nieuwe voor onder de Newspeak thread ๐Ÿ˜‰

  #73999

  Webmaster
  Bijdrager
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.