Azijn

Tags: 

Dit onderwerp bevat 56 reacties, heeft 22 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  celticmyst 1 maand geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 57)
  • Auteur
    Berichten
  • #272

    ruud
    Bijdrager

    Valt er iets zinnigs te zeggen over de bijdrage van verschillende azijnen voor de gezondheid?

    Soms lees ik: appelciderazijn http://nl.articlesenligne.com/article6714-appel-cider-azijn-een-echte-thuis-te-verhelpen.html , dan weer appelazijn (volgens mij is dat de gaps-azijn) en ik las dat ivm maagzuurremedies Mike het had over balsamicoazijn.

    #23083

    Webmaster
    Bijdrager

    Wat mij betreft is de consumptie van azijn goed en gezond. Mijn twee favorieten zijn appelazijn en balsamico.

    Mike

    #23084

    corneliahz
    Bijdrager

    De biologische balsamico van La Vialla uit Italië vind ik helemaal toppie.

    La Vialla verkoopt ook geweldig goede wijnen, de allerbeste olijfolie en de lekkerste pecorino die ik ooit geproefd heb! Regelmatig winnen ze prijzen voor hun biologisch dynamische producten.

    Artikel over La Vialla

    #23085

    ruud
    Bijdrager
    Quote:
    Appelazijn is de enige azijn die zoveel mineralen bevat., omdat ‘t van fruit is gemaakt, en de pectine en t geconcentreerde appelzuur zorgen voor t afslanken.

    http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty/7147-appelazijn-als-wondermiddel-voor-uw-spijsvertering.html

    #23086

    Anoniem

    Vandaar dat ik me dus dat zinkprobleem afvroeg,omdat ik de laatste tijd s ochtends wat appelazijn in warm water dronk en dan nog kaas erbij op een dag…of dat dus niet te veel calcium is….

    Verder heb ik ook andere geluiden gehoord over appelazijn,dat t zou zorgen voor verslechtering van gewrichten en botten. M.n. vd botten zou ik ergens kunnen voorstellen….als t wordt gebruikt in soep om mineralen uit de botten te trekken,zou het dan ook kunnen dat t in ons lichaam mineralen uit de botten trekt?…dat zou wel eventueel mijn zinktekort kunnen verklaren…

    #23087

    ruud
    Bijdrager
    Quote:
    zou het dan ook kunnen dat t in ons lichaam mineralen uit de botten trekt?

    Ik verwacht niet dat de azijn die we innemen bij onze botten uitkomt.

    Waarom blijft maagzuur -zoutzuur!- meestal in de maag?

    Er is vast ook iets gebeurd al met het eten dat in het maagzuurbad van de maag is gekomen dat niet later via de darmen en vervolgens het bloed dat onze botten gaat aantasten.

    Wat ik me wel kan herinneren van mijn eigen lymekuren en de die-off van bacterien (die schijnbaar ook door gefermenteerde producten kan worden veroorzaakt), dat ik daar juist gewrichtsproblemen en nog meer ellende van kreeg.

    Maar dat is dan een tijdelijk iets, zolang de infectie nog welig tiert en zolang ik die kuur doe.

    #23088

    ruud
    Bijdrager

    Ik las net het volgende citaat in een boek over genezen van kanker over azijn:

    Quote:
    Lemon juice should replace vinegar altogether. Vinegar is too harsh on the delicate mucus membrane of the alimentary canal. Also, the ingestion of large quantities of vinegar causes the digestive tract to become too acid and thus decreases the efficiency of the pancreatic enzymes and the digestive processes. For at least the first eight months on Metabolic Medicine’s Cancer Cure Program, lemon juice should be used in preference to vinegar on salads.

    http://www.drkelley.com/CANLIVER55.html

    #23089

    Rapunzel
    Bijdrager

    Het is misschien weer een gevalletje van WELKE vinegar? 💡

    #23090

    Dirtsa
    Bijdrager

    Ik gebruik het redelijk veel, vooral om te zorgen voor extra maagzuur..

    Zo gebruik ik het in de soep idd, maar ook door de smoothie..

    En nu met dit warme weer is het heel dorstlessend om een scheut appelazijn in water op te lossen..

    Ik heb niet het idee dat het slecht is, mijn nagels zijn nog nooit zo sterk geweest en groeien als kool.. toeval?

    #23091

    Webmaster
    Bijdrager

    Hier 10 voordelen verbonden aan de consumptie van appelazijn:

    http://www.naturalnews.com/036142_apple_cider_vinegar_reference_graphic.html

    Mike

    #23092

    Anoniem
    Quote:
    Ik gebruik het redelijk veel, vooral om te zorgen voor extra maagzuur..

    Zorg dat er geen ‘te’ voor staat.

    Een theelepeltje in wat water, voor het eten, volstaat al voldoende om meer maagzuur aan te maken.

    #23093

    ruud
    Bijdrager
    #23094

    Dirtsa
    Bijdrager

    Gister had ik een hele nare ervaring..

    Het begon al s ochtends.. mijn darmen waren flink aan het rommelen, maar er kwam niet zoveel uit.. later deze dag had ik steeds een klotsbuik (dat je voelt dat er veel inzit) maar het wilde er niet uit komen.. Opgeblazen gevoel..

    Tegen de middag heb ik een klysma genomen en hier kwam vooral veel lucht en wat smurrie mee.. Enorm stinken, het rook enorm zuur!

    Nu vraagg ik me af.. wat was er aan de hand?.. Het enige dat ik me kan bedenken is dat ik iets gegeten heb dat is gaan gisten in mijn darmen en vandaar deze rommel en lucht..

    Kan het zijn dat appelazijn in combi met groenten gaat fermenteren in je darm?

    Zp voelde het wel !

    Vandaag weer wat rustiger, maar nog niet fijn..

    Ik heb van Bloem druppel gehaald voor de maag/lever en darmen:

    http://www.vitaminstore.nl/health/zelfzorg/spijsvertering/SANICARYO-BLOEM/P140751

    Deze werkt op de maag, de buikklieren, alvleesklier, darmen en lever/gal..

    #23095

    Webmaster
    Bijdrager

    Ikke,

    Je bent enorm aan het ontgiften, al een tijdje. Telkens weer vraag je je af wat er aan de hand is, maar zowel je ontgifting en je vragen erover zijn consistent. Wees er blij mee, beter eruit dan erin!

    Mike

    #23097

    ruud
    Bijdrager

    Ik ben aan het rauwe appelazijnkuren: 3 x 2 eetlepels op een dag (per keer opgelost in water en ik drink het door een rietje om erosie van mijn tanden te voorkomen) en ik heb een ouderwetse herxheimerreactie zoals ik die ken van ¨vroega¨: hoofdpijn en misselijk: bingo!

    Big stuff die appelazijn voor hen met veel toxinen in hun lijf.

    En dan vergeet niet de vele nutrienten in appelazijn, zeker als deze rauw is.

    http://www.naturalnews.com/028385_Lyme_disease_apple_cider_vinegar.html

    http://www.naturalnews.com/036142_apple_cider_vinegar_reference_graphic.html

    http://www.greenmedinfo.com/blog/why-apple-one-worlds-most-healing-superfoods

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 57)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.