Apocalyps/doemscenario

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden Apocalyps/doemscenario

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Dutch Engstrom 6 maanden, 2 weken geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #196001

  JM
  Bijdrager

  Er zijn wel 1 of 2 topics over preppen, maar er is nog geen serieus topic over een apocalypse oftewel doemscenario waarbij de beschaving op macro of klein niveau vervalt. Een reel scenario; het einde van de ‘beschaving’ zoals wij die nu kennen.

  Hetzij door burgeroorlog, chemische oorlogvoering (zitten we al in; vaccinaties ed.), zombies (onbewuste volgzamen), natuurrampen of economische crisis. Er vanuit gaande dat we van onze toch al waardeloze overheid helemaal niets meer hoeven te verwachten, moet je helemaal zelf zorgen voor elkaar en jezelf.

  Somber toekomstbeeld? Misschien. Anderzijds niet voor de echte alfaman http://www.returnofkings.com/88671/4-reasons-why-collapse-will-be-the-best-thing-to-happen-for-men

  Van de bovenstaande scenario’s is de burgeroorlog toch wel het meest reeele en eerste toekomstbeeld. Kijk naar de landen om ons heen (Duitsland, Zweden). Je kunt ‘ineens’ tussen aggresieve, zwakzinnige salafisten wonen. Of er marcheert een horde op hol geslagen lgbtq+ers 🙂 door je straat die alles en iedereen in de fik steken. Maar ook een beeld waarin je geen geld meer kan opnemen en dus niets meer kunt aanschaffen is zeer aannemelijk.

  Het is mijns inziens al lang de tijd om hier rekening mee te houden door te:

  Preppen (voeding en andere noodzakelijke spullen inslaan)
  Zelfvoorziening (voor zover dat gaat)
  Jezelf en huis te verdedigen (verdedigingssport, bewapening, goede sloten e.d.)
  Zorg dat je goed doorvoed bent en een goede conditie
  Houd jezelf op de hoogte (politiek ed)
  Noodplan en vluchtplan maken
  Gelijkgestemden zoeken

  Vooral het vinden van gelijkgestemden in mijn omgeving is moeilijk. Zoals Mike zo vaak zegt, denken de meeste mensen dat het allemaal mee valt en er niets te vrezen is. Ingnorance is a bliss.

  Zo’n doemscenario hoeft natuurlijk niet ala minute uit te breken, het kan ook over 15 jaar zijn. Maar het is belangrijk voorbereid te zijn.

  Het lijkt me interessant om ideeen, scenario’s ten aanzien van een apocalyps te bundelen in een topic. Natuurlijk wanneer je deze site overziet kom je al een heel eind, desalnietemin kunnen we nog veel leren van elkaar.

  Ook interessant, hoe gaan we met elkaar communiceren wanneer er meer censuur komt met onze nieuwe Goebbels-regering? In het ergste geval is er geen internet en alleen maar disinformatie te verkrijgen.

  Al gaat het hier om doemscenario’s, het is toch waard om hier rekening mee te houden.

  #196003

  Elkedageenei
  Sleutelbeheerder

  Passend bij het Goebbels scenario verdwijnt straks ook de ‘gewone radio’ en is er alleen nog maar dab+ oftwel via internet.

  #196007

  Johnny
  Bijdrager

  Is het daarom ook dat zendamateurs torenhoge boetes krijgen voor hun hobby.

  #218397

  Dutch Engstrom
  Bijdrager
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.