Alfa liponzuur / R (alfa) liponzuur ?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Alfa liponzuur / R (alfa) liponzuur ?

Dit onderwerp bevat 25 reacties, heeft 13 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Heksje 1 jaar, 9 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 26)
 • Auteur
  Berichten
 • #2904

  Gerard
  Bijdrager

  Ik kwam dit tegen over alfa liponzuur:Niet alle alfa liponzuur producten zijn hetzelfde; hoe de kwaliteit de werking beïnvloed.

  Hier lees je o.a.:Tenzij het anders staat aangeven bevat het alfa liponzuur product die je nu gebruikt de racemische vorm. Dit is dus niet alleen een product met een lage kwaliteit maar zelfs een product die de goede werking van zichzelf blokkeert!

  Nu vraag ik mij af hoe aan de juiste te komen. Van AOV is er b.v. nr 903, dat wordt dan weer R-liponzuur genoemd, in de aanbevolen dosering van AOV staat weer “Het gebruik van R-(alfa-)liponzuur tijdens de zwangerschap of de borstvoeding wordt afgeraden.”

  #71456

  Anoniem

  R-liponzuur is de meest werkzame vorm.

  #71457

  Angela
  Bijdrager
  #71458

  Indigo
  Bijdrager

  Ik heb deze gebruikt: klik hier Vitals Ala-Liponzuur -R. Hier lees je ook wat het verschil is tussen de -R en de “gewone” en en de werking ervan.

  Echter, de natuurgeneeskundig en orthomoleculair arts vond dit niet zo’n goed idee en adviseerde me het voorlopig even in de kast te zetten.

  Als ik het zelf pendel dan zou ik het toch wel kunnen gebruiken, maar goed, ergens voel ik ook wel aan dat ik misschien met dit product iets probeer “af te dwingen” wat met goede voeding, chlorella, levertraan, liefde en geduld ook gewoon in orde komt.

  #71459

  Webmaster
  Bijdrager

  Alfa-liponzuur zit in vlees. Ons wordt een semi-vegetarisch voedingspatroon aangepraat vanwege een onbewezen angst voor verzadigd vet en cholesterol. Hierdoor komen we dus structureel alfa-liponzuur tekort.

  Mike

  #71460

  Angela
  Bijdrager

  @indigo: Waarom raden ze het af?

  Ik voel me er echt super bij! Schreef een tijd terug over flikkerende halogeenverlichting waar ik erg last van had, het maakte me angstig en ik raakte gedesoriënteerd in de winkels. Sinds ik R alfa liponzuur gebruik is dit helemaal over!

  #71461

  MissM
  Lid

  @ Angela:

  Kijk eens op de site van Andy Cutler (over chelatie en ontgiften van metaalbelasting).

  Hij waarschuwt voor het onoordeelkundig gebruik van ALA of rALA. Je zou meer kwaad dan goed kunnen doen doordat je gifstoffen vrijmaakt die zich op een andere plek in je lichaam kunnen gaan vastzetten.

  ALA is straf spul. 🙂

  #71462

  Indigo
  Bijdrager

  @angela:

  Dat heeft hij me niet precies verteld. Hij gaf aan dat hij dit supplement een te specifieke werking heeft om zomaar in te nemen. Ik zie hem over een paar weken weer en dan zal ik hem nog wel om meer achtergrond informatie vragen.

  #71463

  Webmaster
  Bijdrager

  MissM, opnieuw kom je aan met onnodige bangmakerij, er is werkelijk niets mis met alfa-liponzuur! De wet van de aantrekkingskracht zegt dat je die informatie aantrekt die past bij jouw eigen beleving. Hieruit maak ik op dat jijzelf dus angstig bent aangelegd.

  Mike

  #71464

  Angela
  Bijdrager

  MissM: Waarom ervaar ik het tegenovergestelde dan?

  #71465

  Webmaster
  Bijdrager

  Omdat dit disnfo van de bovenste plank is, daarom. Hoe vaak ik niet moet constateren dat ‘alternatieve’ bronnen juist deze disinfo verspreiden!

  Mike

  #71466

  Strikethebell
  Bijdrager

  Ik ben deze week begonnen met Alfa-liponzuur capsules. Alleen krijg ik er vreselijke braakneigingen van. Het voelt net alsof mijn maag helemaal op de kop staat. Als ik dan iets gegeten heb wordt het beter. Heeft dit met maagzuurtekort te maken? Ik drink de laatste tijd de hele dag water met sole en appelazijn, gebruik af en toe betaine.

  Albert

  #71467

  Anoniem

  Alfa Liponzuur kun je beter niet op de nuchtere maag innemen. Beste is na de maaltijd, liefst met wat vet.

  #154890

  Heksje
  Toeschouwer

  Iemand hier bekend met een goed merk?

  Ik vond deze op iHerb: http://eu.iherb.com/Life-Extension-Super-R-Lipoic-Acid-240-mg-60-Veggie-Caps/9824
  Een van de weinigen zonder magnesiumstearaat echter toch wel behoorlijk prijzig (zeker ook nog eens met de invoerkosten erboven op).
  Is er een ander goed alternatief?

  #154897

  100%leven
  Bijdrager

  Heksje,
  Waarom wil je dat gaan nemen?
  Omdat je amalgaamvullingen hebt gehad, kun je nog kwik in je lichaam hebben. Als je lukraak ALA gaat nemen en ook nog in hoge dosissen, zal er teveel kwik tegelijk worden gecheleerd en ook nog eens niet volledig worden afgevoerd en zich daardoor gaat herdistribueren naar kwetsbare gebieden zoals je hersenen.

  Daarom heeft Cutler z’n frequent low dose protocol ontwikkeld, zodat de bloedspiegel van ALA constant en laag blijft.

  Er zijn veel mensen op het ‘kwikforum’ die door onverantwoord gebruik van ALA nog veel verder van huis zijn geraakt.

  Dus ik zou hier zeker niet mee gaan experimenteren.

  Mark

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 26)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.