afbraak levercellen

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid afbraak levercellen

Dit onderwerp bevat 17 reacties, heeft 8 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Peti 4 jaren, 3 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 18)
 • Auteur
  Berichten
 • #5288

  Anoniem

  Net uistlag van mijn zoon binnen wbt zijn lever, zijn leverwaarden zijn extreem hoog en er is nog steeds duidelijk meer afbraak levercellen,dus niet goed! Internist weet niet waarom?? Ik moet bellen voor een afspraak. Mijn zoon heeft al enkele jaren problemen met zijn lever, hierdoor een jaar ziek thuis geweest,leverbiopsie gehad (niets uitgekomen), met orthomoleculaire geneeskunde is hij weer op de been geholpen door dat zuur/base dieet (daardoor zijn de leverwaarden heel goed gezakt) maar voor hem zo zwaar hij vond het leven niet meer leuk, nu ben ik helemaal om naar WAP, stapje voor stapje introduceer ik wap bij mijn zoon, is er iets wat ik meer kan doen met name voor de lever of weet iemand waar ik hulp kan krijgen die en bekend is met wap en met leverproblemen? leverreiniging ik weet niet of ik mijn zoon zover krijg als ik daar over begin….ik maak me erg veel zorgen… wat niet goed is voor de bijnieruitputting ik weet het maar het is mijn kind waar het niet goed mee gaat.Alvast bedankt

  #101146

  Codexx
  Lid

  Leeftijd van de zoon?

  #101147

  Alexandra
  Bijdrager

  Volgens mij zijn er hier velen met leverproblemen…. Maar wat is het dat je zoon wil? Volgens mij is hij volwassen. Wat is het dat hij hier mee wil doen? Aan wil doen? Ik begrijp dat je dit voor hem op wil lossen, maar hij zal het zelf moeten doen. Als hij vindt dat hij iedere vrijdag en zaterdag op stap moet gaan en zichzelf helemaal vol moet gieten met alcobol, wat moet je daar dan de andere dagen op tegenover zetten (= een voorbeeld, geen idee of hij dat wil!)

  Als hij daadwerkelijk vooruitgang en gezondheid wil, dan moet hij zeer zeker aan de leverreiniging, de grote en de milde mix iedere ochtend op nuchtere maag (zonder bitterzout) en een paar keer per week lever eten. Genoeg recepten hiervan op het forum te vinden voor als je het niet lekker vindt.

  Waarom moet jij bellen voor een afspraak? Kan hij dat zelf niet? Of hebben we wel te maken met een minderjarige?

  #101148

  Alexandra
  Bijdrager

  Er staat ook veel geschreven over waar de lever voor staat, onder andere opgekropte woede, frustraties en onverwerkte emoties. Ook hier zal hij mee aan de slag moeten gaan.

  #101149

  Anoniem

  hij is geen stapper!! hij drinkt weinig tot geen alcohol!Hij heeft zelf een afspraak gemaakt!

  Hij is 18 jaar, maar Alexandra niet oordelen over iets waar je niet de achtergrond van weet!!

  #101150

  Alexandra
  Bijdrager

  Ik oordeel niet Eye4health, ik stel vragen en geef een voorbeeld. En jammer dat je daar niet op reageert. Jij zet hier een verhaal neer over je zoon, dan mag je verwachten dat er een reactie komt. Als de reactie niet is zoals je hoopt, tja, daar kan ik weinig aan doen. Er zijn nou eenmaal geen kant en klaar antwoorden, vandaar mijn doorvragen. Dit wordt niet op prijs gesteld merk ik uit je reactie welke op mij agressief overkomt. Ik wens jou en je zoon heel veel succes en veel sterkte! Er zullen vast anderen komen die in deze mijn stokje over zullen nemen.

  Jij schrijft zelf: Ik moet bellen voor een afspraak. Daaruit kan ik niet afleiden dat hij zelf belt.

  #101151

  dick
  Bijdrager

  even het voorstel topic lezen van eye4health had de ogen geopend en had voorkomen dat deze vragen gesteld zouden worden.

  dick

  #101152

  Alexandra
  Bijdrager

  Dan had ik geweten dat hij 18 jaar oud is. Verder helemaal niets. Dat ze beiden heel veel klachten hebben en Eye4health door de bomen het bos niet ziet.

  Of wat heb ik verder gemist Dick?

  #101153

  dick
  Bijdrager

  @eye4health

  Quote:
  Mijn zoon is vanaf zijn geboorte een zorgenkind, eerste 4 jaar bijna niet geslapen, ontzettend druk, ben vanaf toen hij ongeveer 2 jaar was gestopt met het geven van suiker, zoetstoffen en melk.

  Hij heeft een vorm van autisme, diabetes sinds 2009, in 2010 een jaar ziek thuis geweest, zijn leverwaarden waren erg verhoogd, vele ziekenhuisonderzoeken gedaan tot een leverbiopsie toe maar er kwam niets uit, wel heeft hij een jaar lang vele paracetamols geslikt om de pijn een beetje te verzachten dat kon volgen de internist absoluut geen kwaad ahum….. uit de biopsie kwam dat hij litekenweefsel op de lever heeft vermoedelijk van de paracetamols.

  @alexandra

  Quote:
  Of wat heb ik verder gemist Dick?

  bovenstaande misschien?

  dick

  #101154

  Alexandra
  Bijdrager
  Quote:
  Maar wat is het dat je zoon wil? Volgens mij is hij volwassen. Wat is het dat hij hier mee wil doen? Aan wil doen?

  Geeft absoluut geen antwoord op mijn vragen hoor. Tenzij hij dusdanig autistisch is dat er geen gesprek mee mogelijk is.

  #101155

  dick
  Bijdrager

  @alexandra

  is goed Alexandra, wij lezen ‘t blijkbaar allebei op een andere manier, ik dacht er wel uit te halen dat hij iig geen alcoholist is of zou zijn geweest.

  dick

  #101156

  kajsa
  Bijdrager

  Ik vraag me weleens af of Wapf wel geschikt is voor mensen met een heel zwakke lever. Dat het een traditioneel dieet is wat bij traditionele mensen past zegt niets over het feit of mensen met een op een of andere manier erg gehavende gezondheid er ook zoveel uit kunnen halen. Wat als hij puur natuur eet en luistert naar wat zijn lijf wil. Wat wil hij dan eten?

  #101157

  Anoniem

  het komt bij mij over als oordelen mijn excuses dan daarvoor en ook als dit bij jou agressief overkomt dat is/was zeker niet mijn bedoeling, wbt die afspraak dat begrijp ik, maar hoe denk je dat ik de laatste zin van jou heb gelezen dat vind ik ook niet erg vriendelijk overkomen, ik ben niet zo’n harde tante en heb ja inderdaad moeite met vaak antwoorden op dit forum die op mij hard afkomen, ook daar moet ik aan wennen. Ik ben ook in de leer en dat is met vallen en opstaan! Mijn zoon wil echt wel als ik zie wat hij allemaal in deze 18 jaar heeft moeten doen om “gezond” te worden (wat tot op heden niet echt is gelukt, van alles gedaan daarom zo blij met wap,maar moet geen wonderen verwachten in een korte tijd weet ik ook!) neem ik mijn petje voor hem af, vooral nu in zijn pubertijd. Het viel mij rauw op mijn dak de uitslag vanmorgen en wilde graag advies bij jullie? Ook al is hij dan volwassen toch is hij anders vanwege zijn autisme en kun je hem niet vergelijken met iemand die geen autisme heeft met dezelfde leeftijd, je schrijft over woede,etc maar hoe ga je daar mee aan de slag?? geen idee?

  Ik merk in ieder geval dat hij wel wil, hij gaat zelf al aan de sole, h202 en citroensap,lever ook al vind hij het niet lekker.

  Ik ga mijn best doen om het samen met hem op te lossen (even laten inwerken bij hem) en dan zien we wel hoe het verder gaat

  #101158

  Anoniem

  OOh ik zie nu pas de andere reakties staan en ik zit te huilen achter de pc ik neem even rust nu maar toch bedankt

  #101159

  Alexandra
  Bijdrager

  9 van de 10 pubers gaan in het weekend stappen, stoppen zich vol met junkfood en willen niet onder doen van hun vrienden. Ik zeg nergens dat de zoon van Eye4health een alcoholist is. Wat ik aangeef is dat jongeren ook hun eigen ding willen doen en dat staat vaak haaks op wat je als ouder voor je kind wilt. Enne, staat duidelijk bij he, het is een voorbeeld!

  Ik ben het niet met je eens Kajsa. Ik denk dat wapf juist een hele goede voedingswijze is voor mensen met een zwakke lever. Zonder deze manier van eten had ik nu geen galblaas meer en zat ik waarschijnlijk aan een hoop medicatie om de lever draaiende te houden. Ik heb maanden 24/7 pijn gehad aan mijn lever, galkolieken erbij en een verstoorde alvleesklier.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 18)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.