advies gevraagd levertraan/visolie

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid advies gevraagd levertraan/visolie

Tags: 

Dit onderwerp bevat 29 reacties, heeft 14 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  bananenjam 2 jaren, 2 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 30)
 • Auteur
  Berichten
 • #2764

  Henry
  Bijdrager

  ben al een tijdje aan het oriënteren op levertraan en visolie,maar zie even de bomen niet door het bos in het grote assortiment.Ik heb ook een dubieus stukje gelezen van Mike van een jaar geleden zie hier:

  Quote:
  Helaas mag Vitavie deze smaak niet verkopen, omdat op het etiket vermeld staat dat de levertraan met stevia gezoet is. Stevia mag in de EU nog steeds niet verkocht of gebruikt worden als zoetmiddel, wel voor ‘uitwendig gebruik’. De kaneelsmaak is daardoor uit het assortiment verdwenen, helaas. Hij is inderdaad heel lekker en je proeft de levertraansmaak totaal niet!

  Via Vitavie wordt het weer normaal verkocht,en er wordt niets gemeld zoals in het stukje van Mike ,Nu is de levertraan ook verkrijgbaar in gember,pepermunt,drop en sinaasappelsmaak zit daar ook stevia in? en heeft het dan niet een vieze smaak?

  Het belangrijkste wat ik wil weten is welk product het beste bij mij zal passen ,bij mijn ontstekingen(artirtis psoriasis) en wat is het verschil tussen visolie en levertraan dus waar zit het beste en het meeste in?ik lees dat vele de levertraan nemen (blue ice),ik denk dat dit daarom het beste is.Ik probeer meer te helen dus heel graag jullie advies voordat ik dit koop.

  mvg henry

  #69368

  Alexandra
  Bijdrager

  Wat betreft de stevia, toen Mike dit schreef was stevia nog een verboden product in Nld. En ondertussen niet meer. Zelf gebruik ik de levertraan zonder smaakje, dus geen idee of de rest lekker smaakt. Ik vjndt de gewone levertraan goed te doen.

  #69369

  Anoniem

  Henry mijn advies is de skate liver oil , lees maar op vitavie. Nl waarom. Anders de blue ice combinatie levertraan en boter olie

  #69370

  Henry
  Bijdrager

  dank je,ben benieuwd hoeveel je daarvan moet innemen zodat het te doen is i.v.m de smaak

  #69371

  Henry
  Bijdrager

  heb ook al zitten te zoeken wat skate liver oil is kan het niet vinden ,liver is lever maar skate?

  #69372

  Anoniem

  Moet je even op vitavie.nl kijken en dan zoeken op skate liver oil. Kan geen link geven want ik zit nu op de gsm te typen. Als je niet kan vinden dan stuur ik het morgen wel even.

  #69373

  Henry
  Bijdrager

  kan het daar niet vinden wat de naam skate liver inhoud, het is inderdaad een interessant middel.vooral ongecontroleerde celgroei wat ik lees .En dat is nou net het probleem van psoriasis,ik weet niet of deze werking ook geld bij de andere producten van blue ice.

  #69374

  Anoniem

  Henry,

  Skate is Rog (cod is kabeljouw, vroeger maakte ze het van walvis). In deze Levertraan zit ook visolie, omdat het gefermenteerd is zit alles er nog in. Ik had ook gehoord dat skate iets beter smaakt, maar het smaakt schijnbaar nog steeds heel erg naar levertraan al kunnen sommigen het goed hebben. Ik denk denk dat ze allemaal goed zijn(van green pasture dan), dus zoek een lekker smaakje uit, ik heb geen ervaring welke het beste smaakt.

  Die van Cod is beter voor je hersenen en skate is beter voor je gevrichten, wat het beste is voor je huid is weet ik niet.

  Ik heb nog steeds geen levertraan gekocht omdat het mij nu nog te duur is. Maar ik wilde je wel nog wat meer informatie, die ik hier nog niet gelezen had, geven die ik hier op het forum heb geleerd

  #69375

  Henry
  Bijdrager

  mooi kaaskanlekkerzijn dit wilde ik weten ,ik kon het maar niet vinden ook niet met vertalen.

  #69376

  Anoniem

  Henry ik had mijn stukje in de tussentijd nog even aangepast

  #69377

  Henry
  Bijdrager

  oké ik vind voor mij interessant dat de skate tegen ongecontroleerde celgroei is ,en dat is net het probleem van psoriasis.zal het verder uitkienen met de info op ons forum.bedankt.

  #69378

  Poekie
  Moderator

  Henry,

  Op mijn site vind je ook informatie van de levertraan van kabeljauw en rog: http://www.voedingisgezondheid.nl/levertraan.html

  De informatie komt van vitavie.

  Zelf hebben wij de skate liver oil (rog) met sinaasappelsmaak. Deze kun je ook innemen zonder iets anders er achter aan.

  Vind ik he? Laatst reageerde iemand dat ze zelfs die levertraan niet lekker vond.

  Lia

  #69379

  Henry
  Bijdrager

  mooie info op je site Lia,

  ze zijn trouwens allemaal tegen ongecontroleerde celgroei ,Ik neem die het meeste aan spreekt in de omschrijving.

  #69380

  liesje
  Bijdrager

  Bij De Tuinen verkopen ze tegenwoordig ook Cod Liver Oil, nu in de aanbieding, inhoud 120 stuks – 2 voor 15,99.

  Ik heb Jojoba-olie gekocht en de producent is http://www.hollandandbarrett.com

  Ook nog op de fles: Prime Natural Health Labs (U.S.A.)

  Het lijkt me een goed produkt.

  Kan iemand dit beter controleren dan ik?

  #69381

  Webmaster
  Bijdrager

  liesje,

  Er is maar 1 goede cod liver oil en dat is die van Green Pasture (Blue Ice). Alle andere levertranen zijn op basis van verhitting tot stand gekomen, waardoor de omega-3 en omega-6 vetten zijn geoxideerd en ranzig zijn geworden, waardoor het toxische producten zijn geworden. We krijgen hier voortdurend dergelijke vragen. Het is heel simpel: er is er maar 1, hoed je voor namaak!

  Mike

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 30)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.